Matplatsen del 1

Jag tänkte försöka mig på att dokumentera nya radhuset mer än vad jag gjorde med det förrra. Att kunna gå tillbaka och titta på de olika stegen till hur det slutligen blev är ju så rolig. Jag börjar med matplatsen där vi inte gjort någonting mer än ställt dit våra saker.

Matplatsen 1

Väggarna går i den för hemmet givna färgen nougat, eller caffe latte kanske är den rätta benämningen. Jag är dock inte så svag för denna färg så vi arbetar på att få bort den å det snabbaste. Problemet är dock vad vi ska ersätta latten med. Vi tänker så det knakar. Tapetsera vitt? Flådig färgglad fondvägg? eller kanske något helt annat? Tipsa mig gärna :).

Matplatsen 2

I vitrinskåpet som tidigare stod i vardagsrummet rymms nu porslin, sand & stenar från förra sommaren, kokböcker, te samt recepten efter farmor som jag ska gå igenom i vår. Skåpet har fortfarande inte fått sin vita insida och om jag bävade för att tömma det tidigare så … Ja ni hajar :).

Matplatsen 3

 På bordet står en salig blanding av ljustakar, blomma och delar av en av mina samlingar. Snöglober. Jag är barnsligt förtjust i dessa och samlingen växer sakta men säkert. Snart få de juliga varianterna ge plats för några andra.

matplatsen 4

Just nu så består “soffan” av förvaringen Hol från Ikea precis som i förra radhuset, Men om ca en månad blir det väggfast bänk med übermycket förvaring. Som jag längtar!En förträfflig fredag önskar jag er alla ?Fotofrafier: Helena – En mammas dag.

signature

29 comments

 1. Vad kul att få titta in och att få en uppdatering av hur det går med flyttbestyren för er! Ha det bra.

  Nilla: Jag ska göra mitt bästa för att ni ska få hänga med i tankarna och se resultaten här i bloggen. Må så gott!/ Helena

 2. Ni ser ut att ha bonat in eri nya matplatsen. Snyggt och hemtrevligt.
  En trevlig helg önskar jag dig med.
  Kram Lina

  Linruz: Det är en mycket mysig plats i hemmet som med lite tur kan bli än lite mer trevlig :).Det samma önskar jag dig!Kram/ Helena

 3. Jag tycker du ska göra Astrid salig o måla väggarna rosa :)

  Annars limegrönt, eller kort o gott bara vitt, o spicea till det med färggranna kuddar istället!

  Kul att få titta in i ert nya hus!!!
  God Fortsättning/M

  Minks: Astrid skulle älska rosa, jag skulle nog gilla de också Men inte Mr make. Det där med att vara generös med textiler är ingen tokig tanke alls. Jag har alltid varit lite feg med det, jag får kanske ta mig i kragen där :). Man tackar för fina tips!God Fortsättning!/ Helena

 4. Hej!! Välkommen tillbaka! Vilka fina bilder du kom tillbaka med! Supermysigt!

  Mitt färgtips är en svag grå färg. Jättesnygg brytning mot vitt och svart. Jag ska kolla upp vilket färgnummer vi har, men jag är supernöjd. Vi håller som bäst på att måla alla rum i huset i samma nyans, just för att vi är supernöjda. Vi har haft den färgen i vissa rum i 8 år nu och vi är fortfarande jättenöjda.

  Vilket fint kök!! God fortsättning på det nya året, förresten!

  smile: Man tackar så mycket :). Svagt grå är ingen tokig idé alls det, vi hade grått i vardagsrummet tidigare och det gillade jag massor. Man Tackar för tips!God fortsättning!/ Helena

 5. Vad mysigt ni har fått till det! Ser fram emot fler bilder från ert hem.

  Maria: Vi har packat upp allt nu så nu är det bara det roliga kvar :). / Helena

 6. Ser hur fint ut som helst ju:) Jag hade valt att börja med en vit bas på alla väggar för en ren känsla, kanske nordsjö vit som är en väldigt behagligt bruten vit färg! Jag tror man ska vänta med fondväggar och verkligen känna efter, jag vet itne hur många gånger man har ångrat sig och min erfarenhet är att börja med allt som ett oskrivet blad och utifrån det skapa sig ett hem som passar:)

  Lycka till med lilla radhuset och ha du med en förträfflig fredag, kram Mia

  ps.kul att du är back:)

  Mia: Du har rätt, så klart. Man ska bo in sig och känna efter. Vad passar och vad blir snyggast. Men det är ju ursvårt att vänta ju :). Just nu är jag inne på vita väggar i större delen av hemmet och så bryta av på några ställen med lite färg. Men jag håller med dig om det oskrivna bladet, och jag ska kanske ta tagga ner lite ;).Man tackar så mycket! Det samma önskar jag dig!Kram/ Helena

 7. Roligt att du är tillbaka! Jag hoppas att ni haft sköna julhelger i det nya hemma – även om det är mkt flyttbestyr.

  Härlig matplats! Det ser verkligen inbjudande ut. Jag är en tant Brun så caffelttae hade inte stört mig så mycket…men förstår att det inte passar alla så jag hade nog
  , precis som någon skrev här tidigare, målat en ljus färg och bott in mig lite.

  Att internet och telefoni krånglar vid flytt känns nästan mer som regel än undantag. Så var det även för oss när vi flyttade in här för 3 1/2 år sedan. Och hör det från många håll. Det är nästan så att jag vill säga att det var bättre förr då gamla goa Televerket iallafall levererade telefonin på utsatt timme ;-) Hur som , skönt att ni börjar få lite ordning på det.

  Ha en bra helg!

  Postadress Torslanda: Man tackar :). Här har julen varit finfin, hoppas att er varit den samma. Jag längtar tills bänken är på plats och vi kan sitta många där, länge och babbla och äta gott :). Jag har inget emot lattefärgen egentligen, jag kan till och med tycka att den är riktigt fin hemma hos andra. Men den färgen är inte jag, det är det som är problemet. Men ett värdsligt problem, väggarna hade kunnat vara sååååå mycket värre så jag är nog lite tacksam över dem när det kommer till kritan i alla fall ;). Jamen tänk att det ska vara så svårt att ta emot en beställning och så göra det som de faktiskt sagt att de kan och bara göra det. För mycket begärt, Jag vet! Värst var det när två av våra största teleföretag säger: Vi kan inte se till den enskilde kundens behov …. ? Suck! Nu tycks det vara ordnig på torpet i alla fall :).Trevlig helg!/ Helena

 8. Vitt på väggarna :)

  Men lägg av! En snöglobsfantast, HURRA! Jag tror knappt det är sant. Har du några tips på var man kan köpa på sig några? Jag samlade i flera år när jag bodde utomlands men efter ett hastigt och lustigt break-up så var min lilla samling no more. Satt faktiskt häromdagen och funderade på om jag skulle starta upp en samling igen!

  Sofia: Noterat :).Jomen visst, Här är en till! Älskar dem! Jättesvårt att tipsa om köpställen då det inte haglar om dem direkt men min senaste köpte jag här: http://www.anyhow.se/ . En illsöt kanin som ska ta plats på bordet om ca en vecka när tomtarna flyttar. Klart du ska börja samla igen, det är ju så kul :).Lycka till/ Helena

 9. Kul att du är tillbaka!
  Svagt grått på väggarna är även mitt tips. Gå på de rena grå färgerna med NSC nummer 1000 eller 1500.

  Trevlig helg!

  dona blogg: Tack :). Men så bra med nummer, Tusen tack nu har jag skrivit ner dem för närmare koll.Det samma!/ Helena

 10. God fortsättning på dig. Vilka härliga bilder, kan flytta in direkt. Supermysigt har ni ju fått det i ett huj. Känner samma som ovan ljust grått är så fint men lite varmt i så det inte blir “kylslaget”. Snöglober är underbara vart har du hittat dina fina?? Ha en fin helg och som vanligt så ser jag fram emot dina inlägg du inspirerar alltid.
  //Anne O

  Anne O: Det samma :). Tack så roligt att du gillade dem. Det är ett litet men mysigt radhus vi har känner jag. Tror vi kommer att trivas här. Ska spana in grått till veckan, kan nog bli hur fint som helst mot det övriga vita väggarna. Visst är det härligt med snöglober, den stora köpte min mamma till Astrid som bäbis i Stockholm. Den är riktigt tjusig den, de övriga två som inte syns så väl men som är tillika tjusiga men lite mindre kommer från Plantagen.En riktigt fin helg önskar jag även dig!/ Helena

 11. Ser fram emot att följa framskridandet av det nya radhuset. I allt det svartvita kanske det skulle sitta fint med en signalfärg på väggarna. Rött eller gult är färger man blir otroligt glad av. Farrow & Ball och Fired Earth har så vackra färger – matta och djupa.

  Solåkra: Trevligt, fler bilder kommer :). Åh, när du skriver signalfärg så blir jag grymt sugen på rött. Men om jag känner mig själv så skulle jag bli lite överväldigad av färgen efter ett tag. Men jag ska helt klart kolla upp ditt tips också, men vet aldrig det är inte helt sällan som utmanaren är vinnaren :). Tack för tips!/ Helena

 12. åhh så fint du gjort det! Jag gillar köket jättemycket! Heja dig Helena!

  Åh du vet att jag älskar såna här frågor om väggfärg och går igång direkt! : ) Jag mailar över lite bilder till dig så får du se rummet i olika färger. Och sen vet du ju om det slutar med tapet, just say the word, jag kommer och tapetserar hos dig över en låångfika : )

  kram
  Annelie, inreda.com

  Annelie: Man tackar så mycket :). Ja du är ju färgenas drottnig du, övertala mig! Sälj mig på färg! Jag kokar kaffet och du övertalar :).Kram Kram/ Helena

 13. Hej!
  Vad fint ni har fått till det! Mysigt.
  Vi har gråa väggar, riktigt snyggt. Det var konstnärinnan innan oss som tapetserade hela våran våning grå. Konst gör sig bäst mot grått fick vi lära oss. Det var en dyr tapet men ack så snygg.

  Ser fram emot att se mer av ert hem!
  /Kattis

  Katarina: Tack så mycket! Så många tips om grå väggar, det kan ju helt enkelt inte gå fel känner jag. Lägger man till experttipset dessutom så är jag snart såld :). Tack!/ Helena

 14. Bild tre – jag är KÄR!

  Susanne: Så olika det är, jag gillar också skåpet men jag fick ett mejl om att vitrinskåp är så plåttriga. Tur att vi äro olika :)./ Helena

 15. Jättefint! Det blir kul att se hur ni gör med väggen vid matplatsen. Vi har samma problem, det är lite beige och väldigt vitt i vårt kök och vid matplatsen är en tom tråkig vägg. Men vad ska man pryda väggen med? Jag skulle vilja våga något vilt och färgglatt… :)

  Tove: Visst känner man sig lätt lite vild i tanken, man drömmer om färger och det blir ju såååå bra också :). Frågan är bara om det blir det i vaket tillstånd också? Det är ju inte hela världen om man får göra om det heller i och för sig. Återkommer med resultat så snart det är klart :)./ Helena

 16. Härlig stämning i din fina kort. Vitt som bas har vi också och just nu kör jag på en lugn linje med naturfärgade kuddar enklare accesoarer. Men när våren kommer kommer ju längtan efter de fruktiga härliga pastellerna!

  Vitrinskåpet är ljuvligt, har ett svart från ikea som antingen skall tapetseras i en ljus tapet, elelr målas… någon gång!

  Mitt tips som många andras är vitt, med färger i textilier.

  Ha en fin lördagskväll!

  /Caroline

  Caroline/Drömlägenheten: Så roligt Tack :). Det kan nog vara så ja, att när våren kommer så blir det automatiskt att man går på färglinjen. Det brukar ju bli så :). Jajamen, när som helst nu så ska detta skåp bli ljust invändigt. Vilket år som helst ;).En riktigt fin onsdagskväll önskar jag tillbaka!/ Helena

 17. det ser så fint ut! här har vi inte kommit hälften så långt…

  fru a: Misströsta icke fru a, detta är bara ett hörn av hemmet. Det finns mycket att göra här än ;). Heja oss!/ Helena

 18. Vad fint och mysigt! Och så långt ni kommit på så kort tid.
  Snart flyttar vi till radhus. Längtar så! :)

  Anna: Möbler och prylar är det koll på här hemma, värre är det med övrig rust. Den har legat nere över jul, men nu så ska det bli fart på den igen. Så roligt att det närmar sig, Heja Heja :)./ Helena

 19. Himmel och plättar! Så mycket fint på en och samma gång. Ni har ju fått det jättefint! Tack snälla också för all inspiration! Jag visste väl att din sida kunde göra mig på bättre humör. Kram :)

  Erika: Tack så glad jag blir :).Kram/ Helena

 20. Tack! Ska kolla upp den butiken. Hoppas du fotar din samling och visar på bloggen!

  Sofia: Hittade den inte idag, men håll lite koll där framöver som sagt. Absolut, bilder på de övriga kommer :)./ Helena

 21. Köket är underbart (gillar dock inte katter som smycker omkring där det ska lagas mat & ätas).

  Snygga bilder & snygg inredning!

  /Victoria

  Victoria: Tack så mycket :). De gör ju lite som de vill katter men det är mycket sällan som de är på köksön må jag säga. Man får hålla rent så funkar det :)./ Helena

 22. Jösses vad fint ni har fått det!

  Och det där svarta skåpet vill ju jag också ha i mitt kök, var är det från??

  Victoria: Så roligt, Tack :). Skåpet kommer från Ikea och finns i svart och rött. Vi har bytt knoppar på vårat för att blinga det lite.

 23. Hej Helena!Har sett i K-rauta´s eller om det var Beijer´s reklamblad från 2 v bakåt så hade dom en fondvägg med liggande, vit, enkel panel.Så vill jag ha det i vårat vardagsrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *