Härlig!

Citat av Coco Chanel

Nu hoppas vi att hon inte har rätt här Coco utan att hon mer ville slå ett slag för sin egen parfym. För sanningen är den att jag själv varit mycket dålig på att parfymera mig sedan jag fick Astrid. Det började redan när jag var gravid. Tidigare hade jag inte brytt mig nämnvärt. När jag jobbade i receptionen på ett hotell så möttes jag varje dag av damer som doftade tunga dyra parfymer och män som sprutat två, tre gånger för mycket Fahrenheit på sig. De senaste åtta åren ger denna sortens möten, blixtrande huvudvärk på nolltid. Och under en period så var nästan alla parfymer mycket tunga. Så jag satsade på väldoftande bodylotion i stället.

Min favorit!

Men de sista åren har de dykt upp flera fina lätta och väldoftande parfymer. Till vardags blir det fortfarande mest bodylotion, men några parfymer eller rättare sagt eau de toiletter har det blivit de senaste åren. Senast inköpta är denna [ Washed Cotton ] från GapBody inhandlad för 339 rimliga kronor hos Åhléns. Den är en favorit helt klart. Ingen huvudvärk här inte, denna är så lätt i sin doft att den svävar bara runt rummet lite. Den äger inte rummet, precis som jag vill ha dem. Rekomenderas varmt! Andra som jag också provat och tyckt om är:- Clinique:s Happy.- Philosophy:s Amazing Grace Edp.- SJP Lovely Edp.- Clean Fresh, älskar dem alla. Men högst i kurs står fortfarande Sugar Lemon!Fotografi: Helena – En mammas dag. Citat Coco Chanel.

signature

14 comments

 1. Åh happy happy, den har jag haft men det var länge sedan…Jag komemr ihåg mammas oscar de la renta som hon sprutade typ över hela henne huvudvärk ja det kan man säga! tyvärr kör hon den än…men ja det är mamma det! nEn annan hemsking är red door den doftar mend hemska gamla överparfymerade tanter!Tack för tipset om clean cotton, jag såg någon mer som gilladden, kasnke skulle testa ett sprut nästa gång man knalllar till Åhlens:)Ha en fin fortsattt dag Kram Mia

 2. Mia: Happy har kommit och gått i mitt badrumskåp, hade Happy in Bloom ett tag också. Haha, japp Oscar D vet hur en slipsten ska dras, Red Door lika så! Lite mindre tryck skulle säkerligen fixa mycket redan där.

  Denna är pigg som en sommarbris istället :).

  Det samma önskar jag dig!

  Kram

 3. Tunga parfymer – bläko, ett ord som min dotter myntade när hon var två år och som är talande nog. Nu har jag Laundromat från Library of Fragance, härlig doft och mycket prisvärd.

 4. Lo: Håller med din dotter! Bläko, är ordet. Laundromat har jag också haft, den borde stå med på listan den med. Maken lyckades dock tappa den på badrumsgolvet så den gick i tusen bitar. Badrummet luktade dock mycket gott ett tag :). Denna är lite i samma liga som den kan man säga.

 5. Va inspirerad jag blev att köpa en ny doft! Ska lukta på dem du föreslår vid första bästa tillfälle!Vill också göra ett litet förtydligande ang. min kommentar till ditt förra inlägg… det är inte så att jag håller på att skriva en bok (även om det skulle vara häftigt!) utan jag syftade på att min kommentar blev så lång, som en halv bok :-D Men jag förstår när jag läser det jag skrivit att det inte var lätt att förstå, hoppas du inte grubblade för mycket på vad jag menade ;)Kram kram

 6. Victoria: Aha, ingen bok på g alltså :). Jag var inne lite på avhandling där typ. Kommentaren var fin den med, så Heja för den fortfarande :).

  Det är något speciellt med dofter, de följer oss genom livet och även om man ibland inte minns händelsen kan man minnas känslan genom doften. Sånt gillar jag. Happy shopping!

  Kram Kram

 7. Happy är min vardagsparfym som jag har använt läääänge. Gillar den och får ofta frågan vad jag har för parfym som luktar så gott! Vart lite sugen på den från Åhlens som du tipsade om, den måste jag lukta på nästa gång jag är där tack!

 8. Hm, du är inne på precis samma typ av dofter som jag, därför blir jag lite sugen på att testa Fresh. Känns dock svårt att köpa över nätet om man inte testat innan men kanske ska våga testa?

 9. Ah! Vi måste ha ungefär samma hudkemi, för det där kunde vara min lista. Har aldrig hört talas om Fresh och blev därför jättesugen på att testa…

 10. Jag köpte Fresh cotton från GAP för bara nån vecka sen! Tycker precis som du att vissa parfymer är alldeles för tunga. En parfym ska vara lätt och bara anas.Tack för en väldigt trevlig blogg! Den piggar upp i höstmörkret :-) Ja, andra tider på året också såklart./Linda

 11. ..oj vad jag känner igen mig i det du skriver (har dock inte arbetat på hotell) men just att vara gravid är visst en extrakick för luktsinnet. Måste allt ta å prova Fresh cotton låter som en bra doft även för mig. Ha det gott.

 12. Maria: Happy är en riktig goding, den är somrig och fin. Förstår att de frågar :). Absolut, dofta lite de från Gap nästa gång. Hoppas du gillar också.

  Ylva: Innan jag skickade efter min så beställde jag ett parfymprov på Tradera. Jag hittade inga där idag, men håll lite koll. Jag tror i o f att du vågar prova om vi haft samma smak på övrga dofter. Jag älskar den, doftar underbart och är lättburen både till vardag och fest. Lycka till :).

  Monnah: Testa, den är finfin :).

  Linda: Heja BodyGap :). Så snällt, tack så mycket nu blev jag glad ?.

  Anne O: Det kan vara mycket jobbigt med för hårt parfymerade medmänniskor. Stod bakom en ung tjej i kön på matbutiken igår. Ack ve så det stank om henne :(. Denna är dock en keeper, provdofta :).

  Det samma!

 13. Så lustigt för jag upplever just Happy som rätt påträngande! Var länge sen nu jag hade den men jag tror det var en sådan som jag till slut fick kasta för jag fick huvudvärk.Ska genast ut och sniffa lite på Fresh Cotton. Låter som något i min smak :)

 14. Jag testade dem på Åhlens för någon vecka sedan och föll också för deras washed cotton…fast inte efter en stund…då blev den riktigt hemsk på mig. Synd. Clinique Happy…väcker bara härliga minnen:-)Är det inte en fantastisk Pip tapet där bak i bakgrunden. I love Pip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *