Tankar, Ny bok & Helg.

Jag undrar om min hjärna går ner i varv ens när jag sover just nu. Det är så mycket att tänka på. El-abonemang som ska flyttas, telefon, internet, post. Ska man ta hjälp med flyttstädning, eller göra det själv?. Vilka kan hjälpa till att flytta på själva dagen? Var ska möblerna stå i det nya hemmet? Vilka färger ska det vara på väggarna? Gillar vi köket …. ? Och så allt annat som man ska tänka på och minnas utöver detta. Frukt till skolan, gympapåsen, vaccinering. Hjälp, är det dax för middag igen? Ska bli så skönt vid lucia när i alla fall flytten är avklarad :). 

Elsk dit hjem

Jag fick igår en mycket fin dansk bok i present, den heter Elsk dit hjem och är skriven av Ranvita La Cour. Mycket vacker och inspirativ bok från omslag till sista sidan. Min danska är ju sådär så jag kanske inte får ut så mycket av de feng shui – tips som boken skänker. Men å andra sidan så ger den mycket mer. Boken är fylld av glada tips, låter lite mysko kanske. Men det är ungefär samma känsla som att titta i produktkatalogen från Rice.dk, det är spralligt och glatt. Visst mycket vitt i grunden men så sticker det av lite oväntat åt något håll och så vips. Lätthet!

Arbetsrum

Som här på bilden på arbetsrummet. Det är lite knasigt och det är helt ok. Tror att pusselbitarna börjar falla på plats gällande inredningen nu äntligen. Något annat utöver boken som blir klart när man plockar bland sina grejer på ett sätt man sällan gör. Ja förutom att konstatera att det är liiite för mycket prylar :). Det finns mycket fint att fynda att i sina egna skåp. Saker från förr som älskats men av någon anledning fallit i glömska. Nu ska de få plats på första parkett igen.InspirationSakerna får nytt liv, hemmet får det samma och det ska bli jättekul. I helgen ska jag jobba, men jag ska också hinna med att fotografera här hemma. Bilder att minnas – Jamen det var ju när vi bodde där! – Minns du Astrid, den lampan som var så fin! Vi gör så ofta med bilderna från lägenheten vi bodde i när Astrid föddes. Vi tittar på bilderna från hennes rum och Astris jublar när hon ser sitt rum med Nalle Puh på väggarna. Och jag ryser en smula. Härligt!Boken Elsk dit hjem rekomederas varmt i julklapp eller present till  alla inredningsintresserade.Bogens tre vigtigste budskaber er:- at du elsker dit hjem, som du elsker dig selvat dit hjem er en refleksion af dig og dit liv.- at du kan forandre dit liv, ved at forandre dit hjem.Vi får inte glömma bort att fika i helgen heller, med början idag finns det anledning att fika i dagarna 3. Idag är det dax för Gustav Adolfs bakelsen om man önskar. Imorgon är det favoriten kladdkakansdag och på söndag ska ju alla fina pappor firas :).En riktigt fin helg önskar jag er alla!Bild. Alla bilder kommer från elskdithjem.com samt kludd av mig.

signature

8 comments

 1. Linruz: Blir samma här, vi hoppar över idag också. Men jag gillar upplägget och utbudet :).

  Trevlig helg!

  Kram

 2. Vi har precis flyttat så jag känner igen allt det där!! Men för oss är nu själva flytten över och det mesta är uppackat. Nu är det det där sista kvar att fixa: hänga upp tavlor, gardiner, hyllor, leta mattor, textil, fundera på vad som ska vara framme och vad som inte längre passar… Det är förstås det roligaste men man vill ju bara bli klar med allt det nu, snabbt!! Samtidigt vill man inte stressa fram något, utan bo in sig lite och fundera vad man verkligen vill ha… En inspirationsbok kanske inte skulle vara helt fel i det här läget för att samla tankarna och idéerna!Lycka till med flytten och du, ett råd: beställ flyttstäd! Vi gjorde det denna gången och det var ljuvligt skönt att slippa städa själv. Det enda man vill när man flyttat allt är ju att börja packa upp och fixa på det nya stället, inte lägga den lilla energi som finns kvar efter flytten på något man lämnat!Nu är min halva bok klar!! Lycka till!!

 3. Tack för tipset med boken, är alltid på jakt efter bra böcker i genren. Har lagt den i min redan ganska långa önskelista på Adlibris (suveränt verktyg förresten så man kommer ihåg vad man tittade på förra gången men aldrig klickade hem osv)/Ylva

 4. Åh, vilken härlig mood-board. En dag så…Det är så mycket “jag ska bara” så de där sakerna som ligger i vill göra-högen (som liksom bara växer) nästan hinner mossa till sig innan det blir dags. Mm, möjligen gör man felprioriteringar, frågan är bara vad som skall bort?Ha en skön dag!/Wilma

 5. Emma Lundbladh: Var ett rent nöje det :). Mycket fin är den.

  Hoppas din helg var fin!

  Kram

  Victoria: Så skönt att ni är på plats nu, då hinner ni pusta ut lite innan julstöket. Oroar mig lite för just julstöket i år. Är precis som du, vill att allt ska bli klart på en endaste gång, Men det ska vara sjukt genomtänkt likväl. Right ;).

  Flyttstäd känns mer och mer lockande ja. Minns sist, oj så vi skrubbade och slet. Man vill lägga den tiden på det nya hemmet i stället, så sant.

  Halva boken! Åh så spännande, Heja!

  Kicki: Mycket fin är det, tror du skulle gilla den!

  Kram

  Ylva: Visst är det bra med önskelistan. Jag har också märkt att det är bra att ha böcker liggande där, lite som på vänt. Vissa gånger så känns en till början het bok tämligen kall. Klick bort med den. Oftast är det klick åt anda hållet förstås, vill ha klick. Men i alla fall :).

  Wilma: Jag föll också för den, ska absolut försöka mig på något liknande. Men har som du en hög, eller just nu ett helt hem att sortera först. Men snart så prioriterar vi om och då har vi tid för vår mood-board. Inte sant? :).

  Det samma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *