American Living

Hemma hos Lexingtons grundareJag gick från att älska den Amerikanska newportstilen till att älska den lite mer bohemska stilen. Romantiskt med edge, eller i alla fall åt det hållet [Absolut, ombytlig är jag]. Jag tvättade mina kuddar med amerikanska flaggan, stars & stripes och la in dem i garderoben. Hej hej, vi får se när vi möts igen. Tja nu har det gått ca 6 månader och det lutar åt att jag åkt dit igen. Nyfikenheten har kommit i små doser här och där, men det var nog först när jag läste nya nummret av Sköna Hem som innehåller ett mycket fint hemma hos reportage hos Kristina Lindhe som är Lexingtons grundare.Sängkläder från LexingtonDet är just sovrummen som inspirerar mig, de övriga rummen får gärna var lite mer busiga som jag gillar så mycket nu. Visst skulle det vara bäst med en stil rakt igenom, men ska man bryta av någonstans ja då passar det ju finfint i ett sovrum. En av anledningarna till att man lätt återkommer till denna stil är nog för att den är så bred. Det går att utveckla i evighet amen, trenden med stjärnor och flaggor är inte lika het idag. Men Newportstilen har fått ny inspiration och tagit oss med på en ny resa.Finsate sovrummet från Gant HomeSom här hos Gant Home, ny stil med finste paisley. Men nytt och frächt likväl. Jag gillar även detta sovrum mycket. Idag önskar jag mig en stor mysig säng med mörk robust sänggavel. Mörka sängbord med snygga lampor. Små inramade fotografier på väggen och en allmän känsla av välbehag :).Mycket fint finns också denna säsong hos Hemtex med deras Us Polo Assn som dessutom kör liten rea. En som inte lyckats så väl i år enligt mig är Ralph Lauren, hans Home koncept har tidigare varit en av mina favoriter. Men i år var det lite To Much och inspirerade inte alls.Summa sumarum: Trender kommer och går men newport i mitt hjärta består :).Bild: Eget collage med bilder från ovan länkade företag.

signature

38 comments

 1. Så mycket fint! Svårt är det att hålla sig till en stil… man gillar så många stilar och vill ha allt, på en gång. Tänkt om man kunde ha ett jättehus och variera sig mellan tre sovrum? ;-)

 2. Hm, funderar på varför det är ok och fint att ta in staternas stjärnbanér i inredning? Varför inte turkisk halvmåne eller Albaniens dubbelörn? Helt ärligt tycker jag att det suger fult, att det ser urfånigt ut med förenta staternas flagga i min säng, soffa eller hallmatta, men smaken är ju delad. Tur det ;-). Vidare kan jag inte se varför man måste hålla en enhetlig stil i hela hemmet, det låter ju spännande…not. Våga att inte se ut som en inredningstidning, oavsett vilken modechang det gäller. Våga att inte köpa samma prylar och ideér som plötsligt som på en given signal finns samtidigt i alla bloggar, också väldigt spännade…not. Oj vad sur jag verkar…not. ;-) Hälsning Lisa.

 3. Nilla: Visst är det så, det finns mycket snyggt och man lockas både hit och dit. Kanske svaret är just tre sovrum :).Flis: Jag tror att det är färgerna rött, blått och vitt de viger sig fint tillsammans. Det är ju inte bara den amerikanska flaggan som är poppis utan den engelska också. Visst är det tur att man har olika smak, tänk Ikeakatalogen eller nya nummret av Elle Interiör. Brutalt :).Jag skrev väl inte att man bör/ borde eller ens att jag vill ha samma stil i hela hemmet. Mer att det skulle ju vara rackarns praktiskt om man kunde hålla sig till just en stil. Nu lär det aldrig bli så hemma hos oss, jag är för nyfiken för det. Ombytlig också för den delen. Jag tror att de är väldigt få, jag hoppas i alla fall att det är en mycket liten skara som låter sig lockas med av alla tidningar, tv-program och bloggar när det kommer till hela deras inredning. Jag tror att de flesta av oss vet vad vi gillar och det är bara en fråga om hur man får dessa ting och stilar att passa ihop. Att inspireras av media är en helt annan femma dock :).

 4. Åh! Jag satt precis och läste just det reportaget om Kristina Lindhe för bara någon timme sedan och föll precis som du, just för sovrummet :) Jag tycker mycket om Lexingtons produkter och deras varumärkeshantering.Jag plockar gobitarna och mixar med skandinaviskt enkelt :)

 5. Om man gör en liten helt ovetenskaplig studie ute bland bloggarna, så märker man att den impact de har på andra som bloggar i samma sfär och anda, är enorm. Många som viger sin blogg åt en viss inredningstil blir tillslut väldigt enahanda och nästan oskiljbara från varandra i utseénde och stil. Helt enkelt klonade. Alla har köpt precis samma tryck, lampfot eller gipsmadonna. Det är ju totalt ospännande och saknar eget tänk tycker jag. Men nog om det. Och nej, ditt hem och blogg är inte en av dem, jag tycker om att du blandar med mat&recept, kläder&filmer, trädgård mm, det är ju därför jag kollar in mellan varven. Hälsning Lisis.

 6. hejsan första gången jag gör ett besök på din blogg, jag fastnade en bra stund för du skriver bra och din blogg är mycket fräsch och fin, hoppas du får en mycket fin dag och behöver du ett gapskratt är det bara att besöka min otroligt galna blogg haha ha det bäst mvh den galna mamman

 7. Oj så snyggt GANTs paisley var :) Gillade färgerna i Kristina Lindhes hem men tyckte inte att fotoväggen över sängen var särskilt lyckad, det visar hur svårt det är att få till en fotovägg på ett bra sätt. Det är lätt att det bara blir rörigt.

 8. Oh vilken fin tavelvägg! Bra med inspiration för mig som håller på att skapa en i sovrummet, det är svårt att välja motiv men också kul att sitta och gå igenom bilder!

 9. Hej!Jag är som du en älskare av Lexington, och tycker att det är värt varenda krona. Hemtex US polo är ju snygt men jag undrar över kvaliteten, jag köpte örngott och de var helt omöjliga efter en tvätt, sneda och vinda. GANT har ju också toppenkvalitet. Ett annat märke jag fastnat för är Mille Notti, helt fantastiska vita “krispiga” lakan.

 10. Diana: Det var ett mycket vackert hus hon har Kristina, men det var nog sovrummet som var mest personligt så det föll mig i smaken alla gånger. Jag håller med dig, det är mixen mellan “amerikanska” Lexington och vårat vackra skandinaviska som gör det :).

  Flis: Jag kan bara instämma och hålla med.

  Det gör mig mycket glad att du kikar förbi ibland, Tack för det :).

  den galna mamman: Tack så mycket för fin kommentar samt inbjudan. En riktigt fin start på veckan önskar jag dig!

  Sofia: Visst är det riktigt snyggt med Paisly, något att önska sig till jul :). Jag tror att tavelväggar gör sig bäst irl, annars ser det bara röriga ut. Dessutom ser det lite ut som att tavlorna kommit upp efter hand, jag gillar det tänket kring tavelväggen i alla fall :).

  Lo: Visst var den, gillar också. Det är även fint att sätta tavlorna som på Gant-bilden. I ett hörn. Håller med dig, mycket svårt att välja men ack så kul att återse fina minnen igen.

  Lisa: Lexington & Gant är mycket härligt ja, enda problemet är att man har för lite av det :). Så tråkigt att du haft otur med US polo, de saker jag har köp där har fungeat jättebra, har faktiskt blivit glatt överaskad. Men det är så olika på tyg och kollektioner så man får någ vara beredd på både och.

  Jag gillar Mille Nottis reklam men har inte köpt något från dem än. Får nog bli ändring på det :).

  En Mölnbobos Liv: Man tackar för inbjudan!

 11. I see you got talent in writing posts. Waiting for more info [url=http://www.i-bukmacher.pl/ksw-18-zaklady-bukmacherskie-rozalski-vs-le-banner/]ksw 18 zaklady[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *