Helena svarar

Helena svararJag är lyckligt lottad när det kommer till mejl från mina läsare på bloggen, jag blir så glad för dem alla. Ett värmande hej är värt otroligt mycket i vardagen, ibland sätter det till och med tonen för dagen. Det dyker också upp en hel del frågor och idag tänkte jag svara på de 4 vanligaste:1. TeckensnittNär jag tröttnat på ett teckensnitt och vill leta reda på ett nytt, då går jag till Google och skriver in free fonts i sökraden och så kommer det upp en herrans massa sajter att söka från. Jag letar oftast i kategorin Handwritten och Dingbats (figurer typ). De teckensnitt på bloggen som efterfrågas mest är det som Astrids namn är skrivet med, det heter Pea Jenny Script. De som Kelly är skrivet med samt är de som vi har i vår header är Wendy LP Std och är ett betalteckensnitt. Texten 1 2 3 .. är skrivet med Prestige Elite Std som även det finns att hitta gratis.2. Fix & PiffDen lilla tejpremsan som jag ibland har med i collagen har min man gjort, exakt hur han lyckades vet jag tyärr inte men här finns lite tips på vägen. Den rundade ramen runt om bilderna är det samma upphovsman bakom, dvs min man Johan. Då jag inte kan hjälpa till här heller så får jag skicka er vidare hit :).3. Vilket program?Jag använder Adobe Photoshop CS3.4. Advetsljustaken?Det här tycker jag är jättekul, ända sedan denna advetsljustake tog slut hos Ellos så har jag fått mejl om VAR kan man köpa den? Nu har jag glada nyheter, från och med vecka 43 kommer den att finnas att tillgå hos Åhléns för 995 kr. Lycka!Fotografri: Helena – En mammas dag 2007

signature

11 comments

  1. Tack för tipsen! Hittade massor med bra saker där och har nu laddat hem ny Font.Uppskattar att du hjälper oss okunniga =)Marie

  2. Hej Helena !Jag håller med Marie ovanTack för att du är så snäll & hjälper oss okunniga med lite tips!KramAnna

  3. Vad kul att få se den bilden igen, det var tider det:)Kelly frågar efter Astrid lite då och då, det kanske är dags för en lekdag snart igen:)

  4. Nina: Visst är de söta i sina molnklänningar. Absolut, det var det. Men det är ju inte över än, de har en speciell liten plats i hjärtat för varandra de där tu. Absolut, det skulle Astrid gilla :).

  5. Hej!Och jag vill veta var du har hittat biet som ibland dyker upp i dina collage och även den “pin” som du använder ibland? Den fanns bl a vid det rosa bandet i collaget ang Lindex kampanj. Jag har googlat och googlat, kollat dingbats osv, men hittar inget bi och ingen “push pin” som jag gillar. Teckensnitt har jag dock i mängder och äääääälskar dem alla ;o) Tänkte använda dem för privat digital scrapbooking så det är ingen “konkurrerande verksamhet” till din blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *