Middagstips!

Soppa i massor :).Precis som Weronica så bläddrar jag lite extra just nu i nya Elle Mat & Vin. Vi kör ju soppor till middag på onsdagarna i höst så reortaget om att ” Toppa soppan ” passade suveränt. Vi har tittat och läst ingredienser och först ut av dessa blir tidningens variant av Majssoppa Clam Chowder. Förra veckan fuskade vi lite och provade Keldas sparrissoppa som vi toppade med lite creme f och stenbitsrom (Tänk om vi haft lite räkor också). Till det varm smörgås med mozzarella. Helt klart godkännt så.Denna vecka blir det vår improviserade Rotsakssoppa som fallit i glömska tills jag såg en liknande i en tidning härom dagen. Jag tar ca 800 g blandade rotfrukter och delar i jämnstora bitar och kör dem i ugnen ca 30 min. När de är mjuka mixar jag dem med en stavmixer och häller grönsakspurén i en kastrull. Sedan späder jag purén med ca 1 liter vatten, 1 2/1 buljongtärning och så peppar och salt. Låt soppan puttra några minuter så den får gotta till sig lite. Sen är det bara att servera. Vi toppar denna soppa på två sätt. Antingen med bara lite olivolja, flingsalt och timjan eller så med knaperstekt bacon och lite fetaost.Denna soppa är även bra till barn som inte annars gillar rotsaker, krydda då bara soppan med smaker som barnen gillar så säger det bara slurp i skålarna :).Glöm inte att tävla om biljetter till mässan, sista dagen idag!Bild: Eget collage med bild från elle mat & vin.

signature

5 comments

  1. Min önskan är också att vi ska äta en soppa i veckan, men jag fastnar så lätt med samma soppor om och om igen. Kan inte du lägga ut er soppa här då och då? Det passar ju perfekt nu när det är höst och man är sugen på soppa igen.

  2. Johanna: Det är jättesmidigt med en soppdag i veckan, och mysigt. Varm soppa och tända ljus då är det fest enligt min dotter. Absolut kommer det fler sopprecept, dessa inlägg drar ytterst få kommentarer. Men jag vet att de är många där ute i stugorna som börjat med en soppdag och det glädjer mig massor :).Haka på du också, sök på soppa i sökraden i bloggen så hittar du flera att välja mellan. Lycka till!

  3. Halloj vilken mysig blogg!! Hittade er genom att jag var inne och kollade på badrumsinredningar och blev hänvisad till er… Soppa är inte riktigt vår grej för vi har grymt kräsna ungar men just mu har vi Mârten här i Arvika och då äter hela stan kålsoppa iallafall 90% hihihihihihi… Så nu har jag sörplat kålsoppa 3 dagar och det är så himla gôtt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *