Maken suckar …

The Helena way :).Jag har kikat på linneskåpet Hemnes sedan det kom förra året. Maken som varit med vid flertalet av dessa kikningar har suckat varje gång jag dragit min hand över ytan för att övertyga mig om att detta går att göra om. Det är inget fel på gult, men det är inte jag. Det passar tyvärr inte här hemma. Så visst har maken haft rätt, den dagen (vi visste båda att dagen skulle komma) skåpet gör entré här hemma skulle det genomgå en makeover. Idag är dagen, skåpet står i hallen och bara väntar på att jag ska ta fram tapet och färg för att göra det fint. Så här går tankarna idag:1. Jag har två knoppar kvar från mitt Isabella Smith – lager här hemma. Poff bort med de andra och tjoff på med nya glammiga.2. Då skåpet är är av vitrinmodell, vill jag givetvis byta ut den vit – gula baksidan som sitter där nu till en annan lite gladare. Jag letar därför efter en i stil med denna ursöta tapet från Sandberg Tyg & Tapet. Johan har tyvärr satt ner foten här då han insåg priset och då vi inte ens skulle använda halva rullen denna gång. Ok, han har rätt. Det ska finnas liknande på marknaden sägs det och tapeten Pauline och jag lär mötas på ett eller annat sätt i framtiden, det är jag säker på ;).3. Det gula lär bort som sagt, jag funderar på turkos. Då vi har mycket vitt hemma skulle turkos bli en fin brytning till det. Men det beror lite på vilken tapet det slutar med, tanken är att ta upp en av färgerna i den och sedan måla skåpet i den färgen. Endast en sak är säker med andra ord, det bli inte vitt denna gång.För nu ska skåpet vara precis vad det är, ett linneskåp. Men när det där huset med stort H är hittat då blir det förhoppningsvis mitt privata bokskåp. Jag tänker mig kokböcker eller en del av min samling av inredning & modeböcker. Detta ska bli så kul :).Bild: Eget collage med bilder från ovan länkade företag.

signature

14 comments

 1. Jag gillar också Hemnes! :) Och gult är inte heller en favorit hemma hos mig…möjligen på nån detalj. Ska bli intressant att se slutresultatet, för det lät lovande. Nog gör du väl ett “after”-inlägg sen?! ;)

 2. ColonialEast: Absolut, när det blir klart blir det bilder :).KramJenny: Mmm, kanske någon detalj i gult … möjligen. Vi hade gula väggar i vår tidigare lägenhet och efter att jag blev så less på dessa väggar har jag lite svårt för gul inredning. Nix, nytt liv för Hemnes med andra ord. Återkommer i ärendet, Jag lovar :).

 3. Det kommer att bli supersnyggt med turkos till vitt – Fräsht och en rejäl färgklick. Tapeterna = me like!Kram/Carina

 4. Åh! Jag har själv varit i samma tankar. Skåpet är underbart men gult… nej. Kanske jag vågar mig på att köpa det och göra en make-over jag också. :)Skulle vilja ha det som dagboksskåp. Har fyllt många pappersdagböcker genom åren men jag vill inte ha dem framme hur som helst och det är så tråkigt att ha dem i en kartong i garderoben. Gillar att det här skåpet är låsbart!

 5. Hej, låter som fina planer!Varför inte efterlysa en fin tapetstuvbit i din blogg eller ännu bättre – byteshandel. Jag tänker själv att jag har många saker hemma som jag tröttnat på som någon annan alldeles säkert skulle ha användning av och varför kasta?Nu har jag tyvärr ingen fin tapet liggandes hemma men det har säker någon annan där ute :) Lycka till!

 6. Vilken toppenidé att ge IKEA lite hjälp på traven här! Letar själv med ljus och lykta efter det rätta vitrinskåpet. Snälla lägg ut bilder på resultatet, så kanske man vågar sig på ett litet projekt… Kram Mimmi

 7. Jag tror att byrån kommer att bli superfin när du är färdig med makeovern! Det finns ju många fixande människor därute och det finns ju uppenbarligen många som handlar på IKEA. Några som gör både och lägger ut sina alster på http://www.ikeahacker.blogspot.com. Rätt kul att kolla hur man kan piffa till och förändra vanliga IKEA-möbler!Tack för en fin, inspirerande och upplyftande blogg! /Linda

 8. Alla: Jag lovar att återkomma om hur skåpet blir, men det var ett riktigt måndagsexemplar vi fick så att sätta ihop det var en mindre mardröm ;). Men de var mycket hjälpsamma på Ikea så med lite bytta delar så står det nu där … Gult än så länge dock. Nu får det tyvärr lov att vara det några dagar då jag inte hinner måla det just nu då det väntas massor av annat skoj så här i slutet på semestern.Men jag återkommer i ärendet :).Kram

 9. Hej!Tack för ditt fina tips! Imorgon ska jag åka och köpa ett gult hemnes skåp!! Jag tror jag ska köra svart/vit randig tapet och sen sätta upp några söta hyllremsor, skåpet blir vitt och knopparna vet jag inte riktigt än! Vad kul det ska bli att få se ditt skåp sedan! Det kommer bli supersnyggt!// Anna

 10. turkost låter väldigt snyggt – undrar om det skulle vara snyggt att slipa det i kanterna så att det inte blir en platt färg – alltså inte “shabby” men något vid hörnen…

 11. Anna: Hoppas att du blev nöjd med ditt nya skåp, mitt står här på vänt än så länge. Men till helgen så ska det bli vackert värre med lite tur & fin färg. Knoppar finns massor av fina på Indiska, billiga är de också. Jag ska kika förbi hos dig för en uppdatering :).Soåkra: Hoppas hoppas att det turkosa gör sig bra. Absolut tror jag att man kan slipa det lite i hörnen, kan bara bli bättre. Mer levande på så sätt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *