Nu ska här röjas!

Astrids rum när det är städatSå här såg det ut när när Astrid flyttade in i sitt nya rum 2007, det var någon jul och födelsedag sedan så nu är det dax att röja här (Igen, denna gång mammaröj). Tanken är att jag ska göra som alltid när dottern är på “kollo” hos morfar, mormor & farbor S på landet, jag går loss med sopsäcken och kastar allt skräp som samlats under det gångna året. Kan låta en smula barbariskt, men peppar peppar så har hon aldrig saknat något som slängts utan hennes vetskap. Jag slänger ju inget av värde utan det är mest leksaker från Donken och andra små pryttlar som samlas i horder i ett barnrum. Lite bortplock som inte kom med då vi tidigare tillsammans gick igenom rummet ryker också idag. De sparas i påsar till kompisars lite mindre barn så skulle de mot förmodan saknas så kan jag lätt plocka fram dem igen.När städningen är klar ska jag baka bloggade kakor som ska avnjutas med bloggadsaft i eftermiddag när dottern kommit hem. Till middag vankas sedan efterlängtad tacos, vet inte om det är de vuxnas förstahandsval i vämen dock :). Två paket ska också öppnas, var av det ena är ett riktigt fynd från City Gross. Men vad det är återkommer jag till imorgon.En riktigt fin dag i solen önskar jag er alla!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

13 comments

  1. ..åh vilken energi hoppas den smittar av sig;);) Astrid har ett så fint rum skulle kunna “planka” det direkt.Ha en ljuvlig em med goda kakor och saft, icke att förglömma SOLEN.

  2. Röjning låter som en bra sommarplan för ganska många tror jag :) Hyllan för böcker längst ner till höger, är det något butiksköp, loppis eller hemmabygge? Jättefin i alla fall, skulle vilja ha något liknande till mina barn.

  3. Hej, jag skulle just till att fråga om den vackra hyllan för böcker… och såg att någon redan gjort det :)

  4. Anne O: Hello där :). Ibland får man upp farten då man har ett mål i sikte, tyvärr var det inte så mycket som gick att göra sig av med. Men det blev rätt ok när sakerna kom på rätt plats igen. Astrids rum är mycket mysigt, hon älskar det fortfarande och säger själv att hennes rum är det finaste i hela hemmet :).Saften var mycket god, kakorna ljuvliga och solen sken. En riktigt fin eftermiddag blev det med andra ord. Hoppas ni fick det samma!Cecilia: Japp, nu är det boden som står på tur här hemma. Det går liksom för runt med denna röjningen. Det är ett urtrist jobb, Men ack så skönt när det är klart. Rekomenderas :).Hyllan kommer från ParvelDesign, Astrids variant är lite smalare än de som finns i sortimentet numer. Köpte hennes för ca 5 år sedan. Dessa hyllor är jättesmarta att samla böcker i då barnen ser dem med omslaget framåt. Syster Lycklig har dessa i sitt sortiment, så kika där.MoaMajken: Se svar ovan för info :).Roxanna – Kamp efter cancern: Astrid tackar och hälsar att det Är mysigt i hennes rum :). (Speciellt nu när det är städat …)

  5. Precis sådär gör jag med! Mina söner samlar tamigtusan på ALLLLLLTTT som går att samla på, inklusive pinnar, gamla lappar från almanackan över sängen och dom gamla vanliga samlarprylarna som Pokemonkort och suddegum… Så jag brukar slänga en kasse då och då, lite McD-skräp, lite som dom definitivt växt ur, sånt som är helt trasigt osv. Skönt, känns det efteråt! Och snyggt blir det!

  6. /nina: Visst känns det befriande när lite av stöket är borta. Tror även att de små tycker det, så mycket lättare att hitta de saker som de egentligen vill ha. Astrid är mycket nöjd med städningen, så nöjd att hon försöker hålla det snyggt nuför tiden. Hur länge det varar återstår att se :).

  7. Så mysigt rum Astrid har, jag ser en massa fint som jag skulle vilja ha till min lilla tjej! Hoppas hon inte märker något av din röjning!

  8. martina: Visst är det roligt med flickrum till de små, man kan pynta och piffa i en evighet där. Astrid gillar sitt rum massor och hon har inte märkt att mamma har röjt lite i lådorna, i alla fall inte än :).

  9. Shopping and fashion – Therese: Hinkarna är köpta för några år sedan på Rusta. De har varit borta från marknaden något år men har nu dykt upp på ställen som Plantagen. Ska även finnas på Rusta igen sägs det. Dockskåpet är köpt för ca 4 år sedan på Blocket. Det är hemma-snickrat och Astrid är barn nummer 5 som leker i det. Denna typ av dockskåp dyker upp på blocket lite då och då så håll lite koll där :).

  10. A wonderful article…. In my life, I have never seen a man be so selfless in helping others around him to get along and get working. I feel good that there are people like you too. Thanks for this great weblog of yours. Its surely going to get me to go to higher places!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *