Vardag

Det är härligt med detaljer!Då var det vardag igen, mini-semestern med maken under midsommarhelgen var precis så lugn och skön som vi önskat. Även om Astrid saknas oss så har vi glatt oss åt sprudlande glada rapporter om bad i 14 graders kyla och en nyfunnen kompis. Astrid trivs som fisken i vattnet på landet och vi har glatt åt oss åt att umgås med varandra på tu man hand, perfekt med andra ord :). Det blir bara två vardagar denna vecka, idag och imorgon sedan är dottern hemma igen och fyller hemmet med ömsom skratt, ömsom gnäll. Även det har sin charm som tur är. Idag ska jag ta tag i allt som legat under helgen samt svara på mejl. Tänk jag trodde i min enfald att det inte skulle komma så många under helgen, det var ju trots allt midsommar. Sen ikväll ska poolen (plask i plast) fyllas på så att den får en chans att bli lite varm nu när solen gassar hela veckan lång. Maken muttrar, men dottern har blivit lovad så det är bara att kavla upp och skrida till verket :).Hemnet är helt dött i Gävle med omnejd just nu, som sig bör antar jag i sommartid (mutter, mutter). Så för att få sig en dos av fina objekt på marknaden spanade jag vidare på andra län och hittade detta illsöta objekt. Huset som de kallar Pepparkakshuset ligger Stavnäs by och rymmer endast 86 kvm, men de har lyckats pryda dessa kvadrat med bravur må jag säga. Personligt med en massa detaljer. Speciellt mycket tycker jag om hyllan (?) ovanför diskbänken samt det återanvända skåpet i det rosa badrummet. Bilderna från huset återfinns numer i min ispirationspärm.Nu ska här svaras på mej!Bild: Bilder från maklarringen.se

signature

14 comments

  1. Det var verkligen ett pepparkakshus i sommarskrud. Coolt med lapptäcket till gräsmatta som nog “home stage:ats” inför visningen! Jatack till hela alltet!

  2. Caroline: Jag gillade också gräsmattan och visst får man förmoda att det var just till detta tillfälle den tillkom. Absolut, Ja Tack!

  3. Gräsmattan ser ut att ha fått för lite vatten och håller på att dö på sina ställen.Kul att du tittar på hus i stockholmsområdet, snart är du i mina trakter ;)Men antar att du inte lämnar dina trakter…..

  4. alice: Visst ser den lite hängig ut på sina ställen, men å andra sidan så får den då ett coolt mönster. Antagligen tänker de att det blir någon annans huvudvärk att fixa till sedan ;). Ja man lär hålla “husletarandan” uppe och finns det inget skoj på hemmaplan att oja sig lite extra över ja då får man leta sig vidare :). Mycket inspiration finns att hämta på så sätt också har jag insett, husen neråt i landet är oftast mycket fina och stylade. Inte så mycket stylat här i Gävle, vi kör mer Det du ser är vad du får liksom.Det känns som att det är här vi ska bo, och om inte så står Mariefred högt i kurs hos mig. Vem vet kanske det blir just där vi bosätter oss när vi blivit lite till åren och ska njuta dagarna lite extra. Men det är många år tills dess, nu är det Gävle som gäller :).

  5. riktigt fin blogg du har. besök gärna min blogg också och hoppas du blir berörd och vill följa med i kampen om mina barn. mvh angelicahttp://mammasfight.blogg.se

  6. Mariefred :) där har göbbens föräldrar sitt land bara att knata ner till Mälaren sjöutsikt har dom mé…dom har haft stället sen 70 talet. Dom hade i tankarna att flytta dit, men tycker det är för ödsligt på vintern. Sen gick svärfar och dog :( så nu är det bara ett landställe som vilket som helst, med 3 barn och 7 barnbarn så används det ganska flitigt. Men vi har fullt upp med egna huset så vi är bara där typ 1-2 ggr per sommar, och då bara över dagen. Åker man dit så känns det som man är lat om man sitter i en stol, det ska alltid rensas ogräs eller annat.Men när ungarna var små var vi där så gått som varje helg och slet.Men som tur är har inte göbbens syskon hus så dom är därute nästan varje helg med svärmor.

  7. Nu vet jag inte riktigt var du är bosatt… men jag har själv suttit med Hemet och Gävle ;-) och suktat. Hittade ett riktigt mysigt ställe för dryga 2 mille. (Stensmovägen). Jag har blivit lite kär i Gävle nämligen.Aj löööv the badrum på bilden !!!!

  8. anna.a: Åhh det skulle jag absolut ha gjort om jag bodde i närheten, gulligt är bara förnamnet här :).Det samma önskar jag dig!alice: Det låter ju precis hur mysigt som helst med svärföräldrarnas landsställe, en oas att besöka när tid finnes. Det är ju det där med vad som ska hinnas med också, och ligger prio på det egna hemmet just nu då är det en fin fas i livet det också. Tids nog är ni klara och kan inleda en Mariefreds-fas igen. Det är det som är det härliga med sommarstugor. Snart drar vi norrut till våran stuga, bara några dagar förvisso men det dagarna är ack så välgörliga :).Ps. Man får tänka som om ogräsen vore fina blommor de med, ty de är de i viss mån säger min granne :).MoaMajken: Jag har också suktat lite över Stenmovägen, det är ett jättefint objekt tycker jag med. Tyvärr så ligger det inte i omgivningarna vi söker hus i, vi letar lite mer i centrala delar. Men fint är det :).Det är lätt att bli kär i Gävle, här är det lagoms tort, det finns både åar och hav. Samt en hel del bra shopping. Välkommen hit :).Urfint skåp, Vill ha! (Stampar med foten)

  9. Jag tyckte “skohyllan” i klädkammaren var sååå söt :)Den bilden hamnade i min inspirationsmapp!Tack för alla fina bra inlägg!!!

  10. sienneis: Ja den var också mycket söt och praktisk. Kan det vara så att det är en cd-hylla a´la märket Billy från Ikea månne? Urbra för små skor var den i vilket fall. Sparad här med som sagt :).Tack så mycket snälla Sienneis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *