Mumsfilibabba

MorotsrulleSom utlovat, blev baket gott så var receptet erat idag. Jag är ett stort fan av rulltårta, så snabbt smidigt och gott. Går att variera i det oändliga och de flesta uppskattar dem. Denna gång provade jag en variant med morot, kanel och ingefära i smeten och sedan en fyllning med Philadelphiaost. Smakar som en len och fin morotskaka men tar endast ca 30 min att sno ihop. Perfekt!Morotsrulle [12-15 bitar]3 ägg2 dl socker1 dl finriven morot3/4 dl vetemjöl3/4 dl potatismjöl2 tsk bakpulver1 tsk malen kanel1/2 tsk malen ingefäraSocker till bakplåtspapperetGör si som så här :Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker poröst. vänd sedan försiktigt ner den finrivna moroten. Sikta ner de torra ingredienserna och rör försiktigt  tills smeten är slät. Bred ut smeten och grädda mitt i ugnen 225 grader ca 5-6 minuter. Tag ut rulltårtan ur ugnen och vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper, Om bakplåtspapperet sitter hårt kan man lägga en fuktad handduk över en stund så släpper den fint sedan.Philadelphiafyllning :100 g osaltat smör100 g Philadelphiaost3/4 dl florsocker1 tsk valfri typ av vanilj. Vaniljstång, socker eller essens.Rör ihop alla ingredienser & bred på krämen på rulltårtan när den svalnat något!Trevlig Helg!Bild: Eget collage med bilder från istock.com.

signature

22 comments

  1. Anne, annes: Absolut, denna måste du testa. Den godaste han smaka säger maken som nu ätit i alla fall 4 bitar bara idag :).Minks: Smarr it is!Trevlig helg!

  2. hemmabloggaren: Men visst är det bra med genvägar. Hoppas ni gillar morotsrullen också :).

  3. Mmmmmm den här rackarn till gos rullmorotstårta måste jag ju prova snarast möjligt!! :-) //Ha en bra helg!! //Kram Märit

  4. Låter spännande! Måste jag prova vid tillfälle. Morotskaka är ju så himla gott! Mitt favoritrecept hittills är Rosendahls morotskaka. Men morotsrulltårta låter nytt och spännande. Tack för tipset! KRAM, smile

  5. Perfekt att kombinera två klassiker. Jag tänker dessutom testa att göra den glutenfri, dvs byta ut vetemjölet mot annat mjöl. Blir det bra publicerar jag min glutenfria variant på bloggen.Vem behöver kokböcker nu mera, när man får sådana bra uppslag på internet!MvhFlisans mamma

  6. Alla: Ni bara måste prova, snabbt lätt och underbart gott :).En riktigt fin start på påskveckan!KramPappabloggaren: Åh nu blev jag syndigt sugen på smörgåstårta, det var sannerligen inte igår!Koselig: Ajdå, åkte jag dit igen nu? Vad kan detta tänkas betyda på norska då?Marielle & Mikaela: Varmt välkommna till mig :).Flisans mamma: Jag bakade vår med glutenfritt mjöl istället för vanligt vetemjöl, gick hur bra som helst :).Precis, man behöver dem egentligen inte längre men de är vackra och skänker massor av inspiration. Men bakar och lagar gör jag faktiskt med recept från webben.

  7. Lättbakad på alla sätt och smygsmaken gav MVG. Och arbetskamraterna blir nog nöjda när de får smaka imorgon :)

  8. uje: Härligt, jag hoppas att kakan blev en hit :).Carina: Mums :). Fonten heter Pea Annalee Script, bara att googla på namnet så hittar du det.Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *