Favorit i Repris

Cupcakes/FrostingÄntligen är det helg! Utropade Astrid imorse när hon klev upp. Den envisa förkylningen tycks ha släppt och solen sken så vi gav oss ut på en promenad. Målet var Plantagen där vi planerade att köpa lite nya blommor. Inga blommor hittades dock, men solen och luften ute gjorde oss båda gott. Nu ska vi baka lite och sedan blir det mys i soffan ikväll. Idag kör vi en favorit i repis här på bloggen. Båda har varit med i Stora & Små och är sedan länge favoriter här hemma. Har ni inte provat dem, så gör det. De är otroligt goda :).Astrids Muffins100 g  smör2 dl strösocker2 ägg1 1/2 dl Gräddfil3 dl vetemjöl1 1/2 tsk bakpulverSätt ugnen på 225º.Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner gräddfilen. Blanda mjöl och bakpulver. Rör sedan ner det i gräddfilssmeten. Klicka ut smeten i muffinsformar. Fyll dem inte till mer än 2/3. Grädda i mitten av ugnen 10 min för små och 20 för de stora. Denna sats ger ca 16 små eller 8 stora.Om vi inte har frosting på dem så brukar vi fylla dem med ca 1.5 dl hallon och ungefär lika mycket vit choklad. Det ger en somrig och fin smak.Astrids Frosting (Till muffins eller cupcakes*)Se receptet på bilden. Innan ni blandar ihop ingredienserna så se till att Philadelphiaosten är rumstempererad och att smöret är mjukt. Sedan är det bara att gegga ihop alltsammans. Tänk bara på att röra lite först och avsluta med elvisp om ni önskar använda det. Annars är det lätt att man hamnar i ett moln av florsocker :). Ang florsockret, här funkar det med smaksatt som tex choklad, citron eller jordgubb eller så smaksätter man det själv efter tycke och smak.* Vi brukar göra våra “cupcakes” av denna smet då den är luftig och fin. Så vi fuskar lite och hoppar den “äkta” smeten som ger en kompakt muffin som sig egentligen bör i en äkta cupcake.En riktigt fin fredag önskar jag er alla!

signature

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *