Dagens Middag [Del 2]

Vego - BouillabaisseInnan vi släpper loss dottern på de mumsiga våfflorna ikväll så blir det en liten kopp soppa. Denna Vego – Bouillabaisse är snabb att laga och smakar ljuvligt. Receptet räcker till 4 personer om den äts som huvudrätt och minst 4 om det är en förrätt. Soppan kan med fördel serveras varm på vintern och kall på sommaren. Receptet innehåller saffran, men jag har lite svårt för den smaken så det brukar jag helt sonika hoppa över. Receptet kommer från Arlakökets bästa.Vego – Bouillabaisse                                       [4-6 personer]1 gul lök2 vitlöksklyftor1 morot1 fänkål, ca 350 gArla smör-&rapsolja oliv1 påse saffran, 0,5 g1 burk krossade tomater, 400 g1 liter grönsaksbuljongrivet skal och pressad saft av 1/2 apelsin1/2 tsk salt1 krm tabasco1 dl lätt crème fraiche1 tsk stötta fänkålsfrönSkala lök, vitlök och morot. Hacka löken och vitlöken. Skär morot och fänkål i små bitar. Fräs allt i smör- &rapsolja i en kastrull. Tillsätt saffran, tomatkross, buljong och apelsin. Koka under lock ca 20 min. Rör i salt ochtabasco. Mixa soppan. Servera med en klick crème fraiche och fänkålsfrön.Smaklig måltid!Bild: Eget collage med bild från arla.se.

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *