Bokrea [Mina favoriter]

Bokrea [Mina Favoriter]Som de flesta vet så går de redan nu att förhandsboka sina inköp inför årets stora bokrea den 24 februari. För vad som känns som en evighet sedan, innan jag fick Astrid och jobbade i växeln på FK så gick jag alltid på bokrean tidigt på morgonen. Det var så mysigt, ofta var det lite dunkel belysning i någon tillfällig lokal och det serverades fralla med ost och en kopp kaffe. Man gick runt med de andra morgonpigga shopparna och njut av de skumma bokdofterna och la böcker i olika korgar. Nu mer beställer jag böckerna jag vill ha online, inte riktigt samma sak Men glädjen inför de fyndade böckerna finns där fortfarande. I år kikar jag lite extra på dessa:1. Tillfällen att njuta en smula av Therese Wikström. Boken beskrivs som en njutningsbibel för alla dessertälskare och hemmabagare, 89 kr hos Adlibris.2. Mina egna anteckningar om … Böcker, film och restauranger. Söta böcker för att skriva ner små anteckningar när böckerna, bio eller restaurangbesöken blivit för många att hålla rätt på. 44 kr/st hos Bokus.3. Rum av Juliette Berkhout är en av mina absoluta favoriter som redan finns i min samling här hemma. Vill ni ha en rejäl inredningsbok med massor av tips både i bild och text, då är denna något för dig. 99 kr hos Bokus.4. Picknick för alla tillfällen av Monika Ahlberg. Denna bok har jag spanat på sedan den kom, nu kanske den blir min :). 89 kr hos Adlibris.5. Under valnötsträdet av Anna & Fanny Bergenström. Även denna har jag kikat på tidigare, otroligt vackra bilder inspirerar till storverk i köket med råvaran i centrum. 129 kr hos Adlibris.6. Dags för dessert av Ingela Persson. Efter att ha provläst lite ur denna bok är jag såld! 69 kr hos Adlibris.7. Leilas Middagstips av Leila Lindholm. Egentligen inte med på årets bokrea men med det låga priset på 59 kr så är den en keeper för alla Leilfans som inte har ett ex. (På CDON:s rea fanns boken minsann med, för ynka 49 kr)Andra av intresse är dessa: Middag med Jamie, Annas Örtagård, Vardagsmat utan stress, Mat med Maud samt Chic.Ikväll ska jag gå igenom övrigt utbud, ty enligt tradition så har jag börjat med kokböcker och hem & trädgård. Sen tar den tuffa gallringen plats, då ca 40 böcker ska bli 5-10 st. Skoj :).Åhéns, CDON, Akademibokhandeln deras olika bokreor hittar ni om ni klickar på länkarna.

signature

14 comments

  1. Underbart mer lite tips så här i förväg! Har redan 1:an och 5:an och jag måste säga att de är väldigt välanvända här hemma ;-) Nu ska jag leta vidare efter fler fynd!

  2. Ja det finns många som lätt skulle kunna ramla ner i korgen. Överst på min list står samma som på din Njut en smula…. Gillar du Monica Ahlberg rekomenderar jag varmt Min mat(har skrivit på min blogg om den)Kram kram

  3. Måste tipsa om Klara Desser, Klaras GI mat för hela familjen. Det är den bästa GI kokboken jag läst (har lånat massor på bibblan)och superbra att hela familjen kan äta samma mat!Sen finns Muffins och Smoothies, den kan rekommenderas med.

  4. Köpte Leilas middagstips i helgen på inreda.com (besök butiken om ni kommer till Lidingö!!!!) för nu är det dags – att lära sig laga mat alltså *rodnar*. Nej, jag kan inte alltså!! Den verkar lovande tycker jag!

  5. Hej Helenahär är ett recept boktips från mig: “Med smak av salt och sommar” Jisland Ulrika/Jonassen Anna, en serie på 3 st som finns på bokus.com bla.Kram från Kickipå Thyrasgård

  6. Bokrea är något visst har redan förbokat barnböcker på AdLibris och är nu inne på “mammavillhalistan” Under valnötsträdet är en av de jag har prickat för tack för ytterligare bokidéer. Fortsätt inspirera det är härligt att gå in på din blogg och få tips, idéer och som sagt inspiration. TACK!

  7. Alla: Tack så mycket för era tips på böker att hålla extra utkik efter under rean, jag har skrivit ner dem på min lilla lapp :).Jag instämmer med Linruz om att Min mat av Monika Ahlberg är fab och med Anette som tipsar om Klaras GI-mat. Båda dessa böcker finns i min samling och används flitigt. Kram KramLinda: Leilas bakbok finns även den till fint pris, tex Åhléns hade lite rabatt på den nu såg jag om du inte vill shoppa på nätet. Lyckad jakt!AnnaKarin: Heja Dig! Lycka till med lagandet, gäller bara att få upp självförtroendet i köket sedan går det som en dans :). Inreda.com må besökas, absolut!Ampa: Det är jag som ska tacka, som har så fina och uppmuntrande läsare som Du. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *