Pannkakor/Plättar

Nigellas pannkaks - och plättmixAmerikanska plättar med blåbärssirap, det var receptet som lugnade 6 åringen här hemma i helgen. Det är sannerligen inte lätt att vara 6 år inte, man är stor men ändå liten på samma gång. Skratt blir till gråt på nolltid, och det mesta är orättvist. Men ååååååååååå, Jag får ju aldrig! Går som en mantra här hemma just nu. Efter några tidigare trotsperioder så vet man att även detta kommer att gå över och lugnet kommer åter till det lilla radhuset i väntan på nästa period. Men en smula prövande är det allt ;). Nu till inlägget, eftersom min kassler ratades å det grövsta igår så beslutade vi oss för att leta i  Nigella Express tillsammans efter ett substitut vi båda kunde leva med. Det blev mycket gott och Astrid var glad som en lärka resten av dagen, kan det vara så att Nigella kommit på ett recept mot trotsiga barn? Kanske inte riktigt, men lite fest då och då mår vi alla bra av! Receptet är som följer: Pannkaks- och plättmix10 dl mjöl3 msk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl strösocker eller strösocker smaksatt med vaniljBlanda alla ingredienserna och häll upp dem i en burk. När plättarna sedan ska lagas, gör du bara enligt receptet nedan.Plättsmet150 g plättmix1 ägg2 1/2 dl mjölk1 msk smält smörVispa ihop alla ingredienser till den smet. Värm en teflonpanna. Häll ca 2 matskedar i den heta pannan och när ovansidan börjar bubbla vänder du dem och steker dem tills de är gyllenbruna på båda sidor. Ca 1 min per sida räcker. Satsen ger 15 plättar som är ca 8 cm i diameter.Blåbärssirap (Urgott tillbehör)1 1/2 dl lönnsirap200 g blåbärHäll lönnsirapen och blåbären i en kastrull och låt det koka upp. Låt det sedan puttra några minuter och häll upp blåbärssirapen i en kanna inför servering. Om det blir lite över så häll upp det i en burk och förvara i kylen och använd som sylt de närmaste dagarna. Yummy!Dessa plättar blir ganska så mastiga, vill man prova ett recept på plättar [American style] som är lite mindre mastiga rekommenderar jag dessa.Bild: Eget collage med bilder från istock.com samt ikea.com.

signature

9 comments

  1. Jag kommenterar 6 åringen istället för pannkakorna! Jag minns verkligen när min dotter var 6 år, precis som du säger, lilla tonåren, upp o ner i humör, stor men ändå liten. Pannkakor är nog lugnande o bra :)//M

  2. Annika: Tackar så mycket :).Minks: Om detta är en försmak på vad som komma skall så bävar jag inför det kan jag lova. Men allt har sin tid även det kommer vi att ta oss igenom den dagen, med lite tur med hjälp av små avbrott med pannkakor då också :).Jessica: Och mycket gott är det :).Fias kastruller: Den är riktigt smarrig må jag säga, jag var lite skeptiskt till den innan men nu är jag såld :).Lina, Curve: Jajamen vi har gjort mixen till oss själva och det fungerade perfekt :).

  3. Good post! I plan to move into this stuff after I’m done with school, as most of it is time consuming. It’s a great post to reference back to. My blog needs more time to gain in popularity anyway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *