Storyn om Lars & Bianca

Lars and the real girlIkväll har filmen Lars and the real girl premiär på utvalda sf-biografer. Jag trodde faktiskt inte att den skulle få gå på bio här alls utan gå direkt till dvd, men det glädjer mig mycket att i alla fall några svenskar kan få avnjuta denna underbara film på plats i en biosalong. Jag och Johan såg filmen i september då den släpptes på dvd i Usa* och vi blev nyfikna. Storyn i sig är lite skum kan man tycka vid första anblicken, men sätter man sig ner och ser den då är den allt annat än skum. Detta är en varm film om att hitta rätt i livet, att få vara den man är och älskas just för det. Människor som ställer upp förvarandra även om det tar emot. Att det är Ryan “The Notebook” Gosling som spelar huvudrollen som Lars gör inte saken sämre :).Lars Lindstrom är en älskvärd men introvert person vars känslomässiga bagage alltid fungerat som en bromskloss och hindrat honom från att uppleva livet. Efter att ha tillbringat flera år av vad som nästan kan betecknas som total isolation, träffar han en vän på Internet -Bianca, som han bjuderhem. Han presenterar Bianca för sin bror och hans fru Karen, och de blir minst sagt ställda. Bianca har en kvinnas proportioner och anletsdrag men skillnaden är att hon är gjord av plast. För Lars är hon fantastisk och han behandlar henne som om hon vore en riktig människa. När familjen konsulterar doktor Dagmar förklarar hon att det hela beror på en illusion som Lars skapat och att de alla måste spela med. Det blir svårt för omgivningen att acceptera men efter hand vänjer de sig och snart har hela staden antagit villkoren och spelar med i Lars och Biancas illusion.Se den, Urbra är den!* Jag hittar tyvärr inget datum då den släpps på dvd här hemma, men då den finns upplagd på både cdon samt Discshop så borde det vara en tidsfråga bara.

signature

7 comments

  1. Åh, den filmen är så himla… bra/mysig/sorglig. Jag älskar den och har sett den flera ggr. Så alla ni som ej har sett den: Se, se, se! Jag rekomenderar den varmt.

  2. Hörde ressentionen på radion i dag om just denna film. Fick jätte bra betyg. Får hålla utkik när den kommer på dvd.Trevlig helg Kram

  3. Herregud, vad bakom vi ligger i Sverige ibland… Jag såg den i somras och visst är den bra! Tyvärr tror jag att biografen förstör för sig själv när de visar filmer så långt efter att de kommit ut på dvd till och med i USA. Men det kanske är en annan diskussion.Filmen är underbar.

  4. Elin: Jag såg om den i helgen och man blir varm i hela hjärtat. Den inger hopp denna film, något som vi alla behöver när det är så mycket som är svajjigt i världen.Linruz: Håll koll, inte missa denna gobit :).En trevlig måndag önskar jag dig!KramPauline: Jamen eller hur! Vill biograferna hänga med och få fler besökare så får de nog lov att steppa upp lite i fart. Det är lite för lätt och för lockande att se filmerna innan annars. Filmen är fab :).Fun For Life: Absolut, hemma i soffan gör den sig galet bra också :).Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *