Till Pellisarna

Fin glaskupa snart hos ÅhlénsEtt litet drivhus som värmer pelargonsticklingarna när de är som skörast har stått på önskelistan länge. De i plast är förvisso praktiska, men någon vidare fröjd där på fönsterbläcket är de ju inte. Köper man många sticklingar eller odlar en hel del frö på vårkanten så får det nog bli de plastigare i alla fall av ekonomiska skäl, men om man som vi endast köper tre nya sticklingar* från Pelargonmuséet  Bergabacken varje vår så kan man slå till på dessa. Från och med vecka 6 kommer drivhusen att finnas i Åhléns sortiment,  de 20 cm h kostar 159 :- och  de 30 cm h kostar 179 :-.Detta drivhus är en av mina favoriter av de kommande nyheterna som snart anländer till butik denna vår, imorgon får ni se de övriga 10:).* I år är det första året som jag lyckats övervintra våra pelargoner, eller övervintra och övervintra jag har skött dem som vanligt och de är så fina där i köksfönstren nu.  Till jul så kom det dessutom några vita blommor på en av dem. Solt? Japp!

signature

8 comments

  1. Hrmf precis vad jag skulle behöva och nu har ju Åhlens slagit igen sina portar här i mina hemtrakter….

  2. Dillan: Jag fick tyvärr inte lämna någon kommentar på din sida, men jag känner som så inför frågan att det är ett högst personligt val som familjen gjort och om man på något sätt kan rädda sitt barn så gör man det. Att de sedan får en liten lillasyster i familjen också, är ju bara glädjande. En mycket svår fråga som antagligen blir enkel om man står inför valet själv.Eva: Så synd att Åhléns stängt i din hemstad, den butiken bjuder ju på så mycket skoj. Vi får hoppas att du kan ta dig en trip till ett annat varuhus under våren för lite shopping.Anne: Visst är den söt, längtar till vecka 6 då man kan klämma och känna på den. Håller en tumme även för en trip för din del också :).

  3. Jahapp. Nu drog du igång min pelargonistiskt romantiska ådra. Den som tror hon kan vårda små spröda sticklingar så att de till hösten är maffiga välgödda pellisar i mitt lantkök.Men nu vet jag att inte lura mig själv längre ;-)

  4. Underbart, sån’a vill jag med bestämdhet ha!!!!!!!! Lovely!! :-) Har även jag lyckats övervintra ett par pelargoner. Sticklingarna jag gjorde i höstas kan tilläggas dog. Men man lär sig väl med tiden hur man ska lura de små rackarna. Älskar pelargoner. De är så hemtrevliga och tillför så mycket i ett hem. Ha det bra!

  5. Grattis till övervintrade pellisar! Jag misslyckades i år… Men då passar ju fina drivhus bra till sticklingar som jag brukar köpa från odla.nu eftersom Bergabacken ligger för långt bort.

  6. Mo: Jamen den kommer väl med den stundande våren, känslan av att man banne mig kan sköta både en och två pelargoner :). Kan jag kan du det lovar jag, lagom med vatten och mycket kärlek dvs ryck alla blad som ser utt att vara övertal eller på väg att krokna.Lycka till!Jellon: Visst är den ursöt :). Jag törs inte räkna på hur många pelargoner som gått i graven under min översikt, det är en tragisk siffra helt klart. Men vi får vara glada att vi nu kommit närmare kenepen som håller dem vid liv, ty det är precis som du säger otroligt hemtrevliga dessa blommor.Lo: Man tackar :). Aj då, på dem igen i år bara så ska du se att det kommer att gå finemang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *