Guldstjärnor

Astrid räknar & läserDet har varit ett litet uppehåll i intresset för bokstäver och siffror här hemma, men den senaste veckan har nyfikenheten åter vaknat till liv. Vi hittade nämligen en bok på Hemköp som ingår i serien Guldstjärneböcker  som finns i 18 olika varianterer , som tex att lära sig klockan, skriva, engelska och matte som Astrid till slut valde. Efter att hon några dagar bläddrat i boken och sedan stoppat den längst ner i tidningshögen så började hon så smått lösa uppgifterna. När hon sedan efter ganska mycket om och men löst första sidan i den och belönats med en guldstjärna, då var hon såld. Varje kväll sitter hon nu med boken och räknar och funderar, igår iförd prinsesskläder och med kronan på sne. Mycket roligare än Idol var det tydligen också :).Böckerna kostar mellan 30 – 40 kr och innehåller lärobok, övningshäfte samt en hel hop med guldstjärnor. Rekomenderas varmt från oss alla här hemma.Härom dagen började hon även helt plötsligt läsa boken om Pippi Piggelin, m a s k …. Mask! och så var hon i gång. När jag sedan tittade i boken så inser jag att den är skriven med små bokstäver:Mamma: Men oj så duktig du är, det här är ju en bok med små bokstäver.Astrid: Va?Mamma: Ja, du har läst små bokstäver gumman.Astrid: Oj, det hade jag glömt bort att jag inte kunde :).Jag har sagt det förr, men det är verkligen en sann ynnest att få följa ett barns utveckling. Man inser igen och igen att inget är omöjligt!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

13 comments

  1. Hej TA MED DINA VÄNNER PÅ ÖPPET HUS! Visning av hudvårdsprodukter och Make up Vi bjuder på fika och en överaskning!! Söndagen den 19/10 klockan 17.00 – 19.00 (Lokalen Norrskensgatan 20, Andersberg – radhusen)

  2. De är poppis de böeckerna här hemma också. Emelia har nu knäckt läskoden med både stora och små bokstäver (nåja lilla L läser hon som i) och jag är lika stolt varje gång hon stakar sig igenom mjölkpaketets baksida

  3. Jag håller med! En sann ynnest att få följa barns utveckling. Måste bara berätta att just DEN boken var min sons favorit när han var liten. Det är den enda boken vi läst sönder och köpt ett till exemplar av :) Jag har en 7-åring som läser flytande nu och en 4-åring som stavar och ljudar för fullt. Jag är imponerad av vad de lär sig!Kram Lisa

  4. Hej!Jättefin blogg och du är duktig på bildredigering : )Jag kommer absolut att återkomma hit.Jag gillar bilden på din dotter i svart/vitt och med guldkronan!Mvh Karin – kidsroom.se

  5. Alla: Jamen visst är det härligt när de knäcker koder och växer en halv meter ovan mark av detta :). Jag vet inte hur många gånger jag hållit tillbaka gråten denna vecka, inte av sorg utan bara vanlig mamma stolthet. Så kul att flera läser boken om Pippi Piggelin, det var min favorit som barn det också.KramKarin: Tack så mycket, så roligt att du gillar. Varmt välkommen tillbaka :)

  6. Söta Astrid! :) Min L. har haft en sån bok med bokstäver. Det tyckte hon var jättekul! Sneglade lite i matte-boken i går på Willys och blev sugen att köpa den. Det kan nog bli en adventskalender-present, tror jag. ;)

  7. Almon: Vi letade efter en med bokstäver men hittade tyvärr ingen. Vilken bra idé, jag ska nog också smuggla undan en till adventskalendern. Man tackar, då var det bara 23 st kvar då :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *