Midsommarens Dessert!

MazarinbakelseEftersom det var glutenfritt som gällde till desserten så blev jag mycket glad över att hitta detta recept i Icas tidning Buffé. Här var det minimalt med mjöl och man kunde lätt byta ut det mot samma mängd glutenfri mix eller som vi gjorde använde majsstärkelse. Bakelserna blir som en saftig sockerkaksbotten och så toppade vi med grädde, jordgubbar, hallon samt blåbär. Rekomenderas!Mazarinbakelser (15 st)150 g rumsvarmt smör300 g mandelmassa4 ägg2 msk vetemjöl (eller samma mängd glutefri mix eller majsstärkelse)Till serveringjordgubbarvispad grädde och ca 1 dl hackade pistaschnötter eller mandelflagor.Gör så här1. Sätt ugnen på 150°C. Rör samman smör och mandelmassa till en smidig deg. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt mjölet och rör till en slät smet.2. Klicka smeten tunt i stora muffinsformar. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Förvara i kyl fram till servering. Garnera med jordgubbar, grädde och hackade nötter strax före servering.Bild: Eget collage med bild från Icas tidning Buffé.

signature

4 comments

  1. Hej Helena,jag har tipsat vidare om dessa små söta skapelser.Hoppas du inte tar illa upp.Om, hör av dej.Trevlig Tisdag!/Nina J

  2. Ellas Inspiration: Jag blev förvånad över hur smarriga det blev måste jag erkänna. Passar icke allergiker och glutenintolleranta som hand i handske :)!En mysig tisdag önskar jag dig!KramNina J: Nej då, jag tar inte illa upp det är bara roligt :)Det samma ösnkar jag dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *