Tålmodig make säger, Nix!

Tolix, I Love!När det kommer till att inreda vårat hem så är Johan fatastiskt tålmodig, han låter mig hållas i näst intill alla mina idéer. Det är nog bara en gång hittills han riktigt satt ner foten och det var när jag ville måla trallen på baksidan vit … Kanske inte en av mina smartare idéer, men jag tror fortfarande att det skulle kunna bli hur fint som helst och har inte avskrivit det hela helt! I dagarna så satte han ner foten igen och säger, Nix till Tolix! Jag antar att det är så med dessa stolar (och pallar) antingen faller man hejdlöst för dess charm eller så ser man den inte alls. Johan ser den inte alls tyvärr! Jag har visat finfina inredningsbilder från glossiga magasin, surfat in på Pottery Barns sajt som annars brukar mottagas mycket väl, men Nix Tolix kvarstår. Man börjar ju undra vad denna stol gjort honom när han är så himla tvär. Jag har en chans kvar att vinna över honom till The lovely land of Tolix och det är att besöka Uthuset, Helena har flera varianter i sin fina butik. Jag tänker mig att med Helenornas charm samt en liten provsittnig borde vi vara en bit på väg i alla fall. När jag möblerar det matrum vi inte har än (Ingen har bjudit över idag) så ser jag två Tolix där, en på vardera kortsida för att bryta av den övriga stilen lite. Maken är seg, men jag tror att jag är liiite segare. Ska “bara” vinna en budgivning som sagt ;)!Vad tycker ni om Tolixstolarna? Charmiga eller Ocharmiga?Bild: Eget collage med vacker bild lånad från Uthuset.

signature

28 comments

 1. Jag tycker att de är charmiga! Gillar de vita allra bäst! Det kan nog göra susen om din man får se dem irl – eller så blir det tvärnej för alltid! Vi får väl en uppdatering, gissar jag! ;) Lycka till med budgivningen!

 2. Charmiga och totalt underbara!Har inte tagit upp projet Tolix för min man än, är oxå rädd för ett tvärnej. Fortsätt kämpa :)

 3. Jag älskar stolarna, men min käre make säger också nix pix, fabriksstolar kallar han dem. Hör hemma i en källare eller lagerlokal. Suck, kan de inte bara överlåta all inredning åt proffsen (host, host). Lycka till med både stolarna och budgivningen!

 4. Jag fattar faktiskt inte varför de är så hypade och poppis. Jag tycker de ser ok ut men jag tycker också att de ser ganska obekväma ut. Känns som om det är något som är väldigt inne just nu men något jag skulle tröttna på ganska snabbt. Möbler för mig måste både ser bra ut och vara sköna. Nu har jag iförsig inte provsuttit dessa stolar och kanske blir de väldigt sköna med en dyna. För mig påminner de dock mer om utemöbler av något slag än innemöbler. Så jag förstår din man.

 5. Mycket snygga, jag gillar de “plåtfärgade” bäst. Maken gillar dem också så vi får väl se om de ryms i budgeten framöver.

 6. Annika: Jag ställer mitt hopp till att en provsittning kommer att lösa det lilla inredningsbekymret. Absolut, jag återkommer i båda frågorna. Nytt hem och ev nya stolar :)Kati: Håller med dig, de vita är även mina favoriter.Johanna: Absolut, här ges inte upp inte. Lycka till när det blir din tur att lobba :)Sandra: Exakt, det var samma här. Fabrikstolar, var den omedelbara responsen. Hmm, instäämer med dig, lämna detta till proffsen :) Tack!Hanna – Sofia: Javisst är de fina :)Desiree: Jag kan tänka mig att hypen kommer sig av att de varit så svåra att få tag på tidigare. Jag har velat ha dessa stolar jättelänge då man sett dem i filmer och tidningar i flera år. Faktiskt är de jättesköna att sitta i, jag trodde inte det innan jag testat dem dock. Men det är en smaksak, den saken är klar. Maken är mycket stolt över att du håller med honom och tackar så mycket för det :)Stämningsfullt: Tack, och jag hoppas att ett par hittar hem till er med :)anette: Lyllos där som har maken med dig. Plåtfärgade är mycket najs de med!

 7. Hej Helena!Oj vad länge sedan jag lämnade ett avtryck hos dig, är här ofta och kikar men har sällan tid att skriva något. Egentligen har jag inget att tillägga förutom att jag tycker stolarna är fina men att jag blir så kall om stjärten av att sitta på metall ; )Ha det gott!Anneli

 8. Det här inlägget hade kunnat vara skrivet av mig. Hemma i vårat radhus råder också en kamp huruvida vi ska bli med tolix eller inte. Senast i går förhandlade jag till mig att få bestämma vilken stol jag ska få ha i min framtida syhörna, allt var bra tills han frågade vilken stol jag hade tänkt mig… Den naturliga omålade varianten är min absoluta favorit, men jag kan även tänka mig en vitmålad. Lycka till med din kamp!

 9. Catten: Eller hur! Tack för tummen :)KramAnneli: Hejsan, så skoj att höra från dig :) Jag tror att det går att fixa bort kylan med en skön värmande dyna ;)Nadia: Det är ju smart, satsa på en egen vrå för att ställa sin lilla stol. Kan inte bli lika mycket tjafs då kan jag tänka. Det skulle vara priset då, det var inte heller så kul när den frågan dök upp här ikväll ;)Lycka till även med din!Helena på ROOM: :)

 10. Jag håller med du! I LÖV TOLIX!!Köpte en Tolix-pall, stålfärgad, utan sambons vetskap! :0)Och han älskar den!!! TRodde faktiskt inte det. Så man vet aldrig… Lycka till!Kram Mia

 11. Hejsan, tycker mest att Tolixstolarna ser praktiska ut, men inte särkilt charmiga. Om några så skulle jag nog välja de silvergrå, lite häftigare än vita. (Som mest ser plastiga ut) //Maria

 12. Hittade hit från Spets & Snor-Helena . . .Såsom man, som ibland säger “Nix” här hemma, tänkte jag föreslå dig att mjuka upp mannen med en Tolix-pall (stol kanske blir lite väl häftigt så där i början). Det har så långt funkat hos oss. Hustrun började med att antyda Tolix vid några tillfällen, skickade en länk, pratade om Tolix och vips, så stod den där! Ackompanjerad av ett “Vi kan lämna tillbaka den om du vill . . .”.Lite säljsnack:Pallen, som är vit, är gedigen och stabil med en ypperlig funktion. Behaglig att sitta på, enkel att stiga upp på om man skall nå högre än normalt. Smidig att flytta med sitt hålhandtag i mitten av sitsen. Dessutom glider den inte iväg vid användandet genom att den är utrustad med gummitassar. Kort sagt en gedigen och faktiskt snygg pall!Säkert perfekt att ha tillhands när man skall måla fönsterfoder, montera hängränna på farstukvisten, tvätta biltaket på SUVen, lägga skidorna i takboxen, sitta på i samband med däckbytet, hänga upp Jul-misteln i taket, sätta stjärnan i granens topp etc. etc.Ja, då kan jag bara önska lycka till med dina Tolix-planer.PeterP.S. Mitt “Nix” kring vitmålning av altanstaketet för 2 år sedan, har idag den 6 maj 2008 bytts till ett “Jag målar insidan, så målar du utsidan – det går snabbare så”. ;D

 13. P.S. 2Måste tillägga att jag absolut skulle säga Nix om hustrun skulle föreslå vitmålning av altantrallen . . . bara så att det är sagt . . . ;)

 14. Hur kan man INTE gilla dem? En liten fråga. DU som är lika förtjust i Lexington som jag är. Vet du om det finns någon webshop som säljer Lexington? Inte nödvändigtvis svensk. Tack på förhand.

 15. Hej!Helt ok, men inte kärlek vid första ögonkastet. Jag känner direkt: urinvägsinfektion när jag ser dem?

 16. Mia: Kanske så man ska gå tillväga då, man tar hem dem och låter honom vänja sig så smått vid den. Tack för tips :)

  Kram

  Frida: Risken finns om man sitter direkt på den, men jag tänker mig att en fin dyna skulle lösa i alla fall det problemet :)

  Maria: Jag tror att de är mycket praktiska, de går att stapla i varandra, allt som spills torkas snabbt bort samt att de är mycket stadiga. Utmärkta som utemöbler med andra ord :)

  Peter: Helt genialt, jag bugar och bockar för de finfina insider-tipsen :)

  (Ok, trallen kanske inte var så smart … )

  Juliana: Kläderna har en webbshop men just kuddar och sängkläder mm har jag bara sett en massa som är Inspirerat av Lexington, men är inte just det märket. Tyvärr :(

  Tina: Haha, jamen det är inte en helt tokig tanke ;)

  Lo: Vi får hoppas, än är inte sista ordet sagt i stolfrågan!

 17. Hej!Köpte själv en vit tolixstol utan karmar för nån vecka sen. Maken sa först nej påstod att de var kalla att sitta på osv, men en lunch så kunde jag inte motstå att åka och inhandla den. Så klart passade den upperligt hemma hos oss, plus att jag sa till maken att vi kan sälja om vi tröttnar.. inte jag…Med lite fårskinn under rumpan sitter jag nu här and I like………….

 18. Surfade runt idag i ett enda syfte, att plocka fram glossiga bilder i läcker miljö där tolixstolarna skulle vara som smycken,Min man säger blankt nej!Annars så är han med på alla mina påhitt i hemmet, när det skall inredas, byggas om och till, men just Tolix stolarna kan han inte fatta, därför blev jag riktigt uppiggad av att läsa inläggen här, kan det vara något manligt det där med just dessa stolar för de är ju helt enkelt underbara, kan inte tänka mig något finare!Jag får helt enkelt jobba vidare på det, lura med honom att provsitta dem ( för de är ju dessutom bekväma, vilket det inte riktigt ser ut som)Carina :)

 19. Good post! I plan to move into this stuff after I’m done with school, as most of it is time consuming. It’s a great post to reference back to. My blog needs more time to gain in popularity anyway.

 20. \r\nA wonderful article?. In my life, I have never seen a man be so selfless in helping others around him to get along and get working. I feel good that there are people like you too. Thanks for this great weblog of yours. Its surely going to get me to go to higher places!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *