Blå[bär]

Blå - MåndagI denna kopp drack jag varm choklad när jag var hos min mormor som liten. Min mormor var en riktig lek-mormor. Men lika bra som hon var på att leka, lika dålig var hon på att laga mat. Men det var inte helt kört, för det hon var bra på det blev himmelskt. Pärstampa (eller potatismos beroende på var man bor), den gjordes med mycket smör och varm mjölk och rundades av med en nypa socker. Delish tillsammans med Bullens pilsnerkorv. Blåbärspannka, som hon gjorde i ugnen och serverade med grädde och jordgubbar. Och så var det den varma chokladen, som mormor gjorde på socker och kakao som jag rörde till en gegga med en gnutta mjölk och sedan hällde hon på varm mjölk. Givetvis så serverades härligheten med en stor klick grädde. Idag tog vi fram koppen och gjorde varm choklad mormor-style, med grädde och allt men efter som det tog en liten stund att fota så hann den smälta. Men smaken den var den samma, då som nu. Ljuva minnen med varje klunk!Denna favoritkopp med blåbär fick bli måndagens bidrag till Nillas Färgvecka!Foto: Helena – En mammas dag

signature

15 comments

  1. Å vad mysigt, minnena och muggen, underbart:) Minns själv mormor som var bra på att laga mat men ingen höjdare på varm choklad eftersom hon promt hävdade att det skulle göras på vatten, varpå jag vägrade dricka:) Ha en härlig påskvecka.

  2. En tallrik med det mönstret åt jag alltid mannagrynsgröt i hos min mormor! Kul att det inte bara är jag som associerar blåbär med mormor.

  3. Åh, vilka härliga minnen !Sitter & drömmer om mina barndoms Sommarlov hos Mormor & Morfar.Där det alltid bjöds på hembakt bröd & riktig “choklad” på socker, grädde & kakao…” det vattnas i munnen…Ha det gott..Kram Nettan

  4. Mums! Riktigt gott ser det ut ( och så söta muggar!)! Var lite roligt, för jag gjorde precis samma igår kväll (och då hade jag inte vart in på din blogg) mjölk, kakao och socker. Hade inte druckt det på flera år, men blev såå sugen! =) Hoppas du får en fin dag!kram anna

  5. Alla: Åh så roligt att vi var fler som hade fina minnen men ingedienserna, sommar, blåbär,mormor och varm choklad. Jag är mycket rädd om min kopp, som tur är så tycks den ganska hållbar då den klarat av några rundor i diskmaskinen! ;)KramNilla: Det är vi som ska tacka för att du drar i gång en rolig foto-vecka till! :)mia dh: Nja vatten är nog inte så skoj i varm choklad inte, det ska vara mjölk och en massa grädde! :)Glad Påsk!Mari: Jamen du det är så sant det, mannagrynsgröten var min mormor också duktig på! :)Anna: Men vilket trevligt sammanträffande! Mumsens var det helt klart! :)Kram

  6. Den här bloggen är bara så himla mysig! Jag besöker den varje dag och blir alltid så glad när du uppdaterat. Jag är en femtonårig tjej som fullkomligt älskar din stil. En bra mix mellan fina texter och jättemysiga bilder. :) You rock!

  7. Vilken trevlig liten kopp! Och speciellt roligt att den är förknippad med barndomsminnen.Jag har ett set (kjol t-shirt) ifrån Nanso med blåbär på. Det är så hemtrevligt på något vis.

  8. Elin: Men så glad jag blir nu! Tusen Tack! :)KramBlanca: Det är något visst med blåbär det är så sant det. Måste nog spana på Nansos sida och se om de har blåbären kvar! :)Maria: Så roligt att den lilla koppen väckte minnen till liv! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *