Tradition

Fredagens chokladmousseVår mouss-tradition på fredagarna hade jag med lite sorg stukit på listan i några veckor, men så hittade jag detta recept och även om det kan vara en smula fusk så är det helt i linje med GI. Moussen blir krämig och god, dessutom så är den snabb att göra. Receptet hittade jag i boken Klaras GI-Mat för hela familjen.Chokladmousse med röda & blå bär100 g mörk choklad, 60 -70 %2 ägg1 msk flytande honung300 g hallon – blåbär (eller bär efter säsong)Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda äggulan med den flytande honungen. Smält chokladen och blanda sedan med ägg och honungsblandningen. Vänd ihop de uppvispade äggvitorna med choklad och ägguleblandningen. Fördela smeten i 4 portionsglas och dekorera med bären. Ät på en gång eller låt dem stå i kylskåpet några timmar.Klara Desser kommer nu i mars ut med en bok fylld med bara desserter, den bara måste jag ha!Privat foto: Helena – En mammas dag

signature

12 comments

  1. Nettan: Ja fy på mig! Men nu är det ju en bättre variant av det onda, så det är bara att vispa och njuta! :)Ha det gott!Kram

  2. Mmmm så himlagott det ser ut! :-) Och vilket fantastiskt foto oj, oj, oj mycket bra bild! Fy sjutton vad du är duktig att fotografera – fångar ljus, reflektioner och perfekta skuggor. Är du fotograf till yrket?Ha det bra! //Märit

  3. Vilket smarrigt och enkelt recept och det ser verkligen jättegott ut! Det ska jag testa till nästa helg. Mums :-)

  4. Anne: Tack så mycket & Jajamen det var riktigt smarrigt! :)Anna: Tack för tipset, det ser ut att gå än snabbare det där ja. Ska absolut testa! :)Frida: Japp! :)Nilla: Tack så mycket! :)Jellon: Åhh så du är söt, Tack så mycket! :) Nix inte fotograf till yrket, men jag är en mycket glad amatör! Desiree: Jag måste säga att jag blev lite förvånad över att det var så mycket mousse fast det inte var en massa grädde. Astrid märkte ingen skillnad innan vi började prata om det. Mums som sagt! :)linda m: Men tack snälla! Tack själv! :)Sanny: Mumsens! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *