Ny vecka, nya matvanor …

Gi-dag 1Jag testade viktväktarna efter att jag fått Astrid, det gick inte alls. Sen har jag testat någon chokladdryck, jag köpte 4 och tänkte byta ut min lunch mot dessa men jag plågade i mig en halv sen fick Johan resten. Jag är med andra ord inte så bra på att banta, så det är ingen idé att testa det igen eftersom jag vet hur det slutar. Men faktum är att denna höst och vår har bjudit på mycket stillastittande i kombo med en del godsaker och nu är det hög tid att komma i form igen, 5 kilo så att kläderna sitter fint igen är mitt mål. Jag har tidigare köpt på mig några GI-böcker, dessa har jag nu lusläst och kommit fram till att detta torde vara perfekt för mig*. Jag går ut hårt med boken GI dag för dag, lite hård men det ska förhoppningsvis gå bra. Många i min omgivning pratar om denna bok, vissa älskar den och vissa säger att den är bluff. Jag har ingen aning, då jag är novis i ämnet men så länge jag mår bra och den ger resultat så testar jag. Att jag inte får äta godis kommer inte att bli det som är värst, det är att jag nu måste äta frukost. Jag har svårt för det! Maten i övrigt tycker jag ser finfin ut, idag äter jag följande: Frukost: Omelett på två ägg samt lite purjolök och hackad tomat. Lunch: Tacosallad med sallad, tomat, gurka, riven ost. Toppat med tacofärs, gräddfil och lite tacosås. Middag: Kyckling med blomkålspuré (Som i collaget).Mellanmål: En näve nötter och två bitar mörk choklad.Sen gäller det att få in vanan att dricka massor av vatten och gå sina dagliga promenader, vilket jag hoppas kommer att bli trevliga stunder så snart vädret blir lite mer inbjudande. Jag vet att det finns många GI-are där ute, har ni några tips till en nybörjare så dela gärna med er.

* Astrid och Johan kommer inte att följa 30 dagars programet utan äta precis som vanligt.

Bild: Pressbild från Ica-förlaget. Grädda från arla.se & Chilikrydda från santamaria.se.

signature

24 comments

 1. Så härligt gott det såg ut! Hoppas att du kommer lyckas!Sen ville jag bara säga att din blogg ser lite konstig ut upp i högra hörnet… Är det ändringar på g eller är det nått som blivit tokigt?

 2. Linnéa: Tackar, jo men detta bara måste ju gå. Jag får ju äta både choklad och nötter som är mina favoriter! :)Ja det har hänt något skumt där i hörnet ja, vi kollar det just nu. Inget nytt på G just nu, men snart så!

 3. Det fungerar jag lovar. Vi åt Gi hemma hos oss mer än ett halvår ungefär. Sedan flyttade tjejen hemifrån och jag vart kvar med gubben och grabben. Dom var måttligt förtjusta i Gi, så vi har rammlat tillbaka i det gamla spåret igen. Visst jag kan ju äta, men är för bekväm för att stå och göra olika matlådor. Jag gick ner 5kg och min mage vart mycket bättre av Gi. Men visst jag försöker undvika att äta för mycket vitt bröd, potatis osv. Jag kommer ihåg att jag fästade på en guldnougat varje fredag som jag gjorde i små fyrkanter för den skulle räcka längre.

 4. Åh, nu blev jag inspirerad att prova, jag med! Måste kolla upp den boken! Det som ska vara så bra med GI är att blodsockret inte åker upp och ner. Det låter jättebra, tycker jag. Lycka till!

 5. Mamma C: Så bra att det funkar, det ger hopp! :) Jag misstänker att det där är just det som kan komma att bli lite trubbel, att stå och laga olika mat. Min tanke är att vi lagar typ samma mat, dvs maten från boken men lägger till potatis, pasta och ris till övriga familjen. Åhh så gott det låter med guldnogat, det ska jag nog lyxa till med någon helg framöver också.

  Annika: Det är nog just blodsockerstatusen som får mig extra nyfiken att prova detta också. Kolla upp boken, jag tror att den är helt ok!

  Tack & Det samma om du beslutar dig för att prova! :)

 6. Det där kommer gå bra, tror jag. Så mycket talar för det. det blir spännande att höra hur det går. För en del funkar det ena, men inte det andra. Antagligen för att vi är olika!Lycka till.Hälsningar från en annan på väg neråt.

 7. GI fungerar alldeles utmärkt. Jag körde ett tag för ett par år sedan och när jag väl vant mig vid att inte äta bröd och mindre (jag kan inte utesluta helt) pasta, ris och potatis så gick jag ner några kilon. Sedan började jag träna 3-4 ggr per vecka och då “behövde” jag inte äta GI-mat för viktens skull, så nu har jag kommit ifrån det tyvärr. Men med solens återtåg har jag tänkt köra igång igen, toppen med lite inspiration från dig.

 8. Margareta: Ja nu hoppas jag att detta funkar, som det tycks så här långt så är det långt ifrån någon svält kur tack och lov! :) Tack för glada tillrop, jag lovar att hålla er informerade om det funkar för mig, för det är ju precis som du säger olika. Lycka till du också! Heja!Anette: Trevligt! En till det funkat för, yes! :) Det kommer att bli svårt att hålla sig från pasta, ris och potatis men det är ju tack och lov bara någon vecka så det får lov att gå. Bröd är jag inte så förtjust i, eller snarare min mage gillar inte bröd så mycket så just den biten får jag gratis. Önskar att jag vore bättre på att träna och göra det så som du några gånger i veckan, men jag tillhör typen som ger upp kort efter start. Promenader är lättare för mig att hålla.Anna: 3 kilo på en vecka, det var inte illa det! Åhh hoppas att det går lika fort för oss andra! :)

 9. Lykke til ! Jeg har prøvd å spise GI mat jeg også en gang, jeg holdt i 4 dager og så ble jeg kvalm av alt, og savnet brød, poteter og pasta veldig. Jeg holder meg til Grete Roede mat (telle kalorier, frokost – lunch – mellommåltid – middag og kvelds og kosemerker i helgene ) Det fungerte fint i fjor vår når jeg gikk på Grete Roede Aktiv kurs og gikk ned 4 kg. Ikke mye på 8 uker, men jeg var fornøyd :) Nå vil jeg ned 5 til … minst haha :)

 10. Precis vad jag kört med i en vecka nu. Målet är ungefär detsamma ca 5 kilo. Själv har jag “Våra bästa GI-recept” av samma författare (bokrea förra året) och säga vad man vill men goda recept är det i den boken!God hemlagad matKanske jag får ta och klicka hem den där boken också…Lycka till! (för mig går det bra, redan två kilo lättare)

 11. Det kommer att gå jättebra! Har själv kört i två veckor och visst har man lite “sug” på godis dag 3 och 4 – men sen går det bra! Lycka till! :)

 12. Hej!Jag har fastnat för GI, jag körde hela hösten och gick ner drygt sju kilo. Men i december “spårade” det ur och jag lade på mig nåt kilo. Nu har jag dragit igång igen, kilona från december är borta och fler ska bort!! Det känns så härligt att man kan äta mörk choklad.. jag har faktiskt inte begränsat mig när det gäller den. Chokladen är ju ganska mäktig, så oftast äter man inte så mycket, men bara det att inte ha någon begränsning när det gäller den känns skönt. När det gäller maten så har jag gjort det bekvämt för mig, jag har ätit detsamma som resten av familjen, bara det att potatisen, pastan eller riset har bytts ut mot kokta eller stekta grönsaker. Jag försöker skriva ett GI-tips i veckan på min blogg, kika gärna in där!Hälsningar från Johanna.

 13. Jag har ätit GI i två veckor nu och det fungerar! Sötsuget existerar inte och jag har gått ner nästan 1 kg utan att banta – toppen! Lycka till :)

 14. Hej!Jag har också ätit enligt GI i 2 månader nu. Mår mycket bättre och vikten går så sakteliga neråt. Har haft stora problem med uppsvälld mage men de har i princip försvunnit sen uteslöt att ljust mjöl och onödigt socker.Lycka till!

 15. Det här är en bra sida med många bra och goda recept. Även hennes bok som hon kom ut med förra året är bra tycker jag.www.nlife.seMamma C

 16. Heja Heja!Glöm bara inte av att träna. Vi kvinnor behöver belasta våra skelett och skaffa muskler. Har du testat boxning? Superbra och fantastiskt roligt, på riktigt skall det vara, med handskar och allt! Har fått jättesnygga muskler sedan jag började. Chiliflakesen-var de bra/goda? Det kommer så mycket snygga kryddor men det är svårt att veta om de funkar. Elisabeth

 17. Minks: Men denna kom fram i alla fall! :)Koselig: Ja det är lite det man har varit rädd för att man ska känna sig lite trött och sakna sånt som pasta, ris, potatis mm. Vi får se, än så länge går det finemang! :) Så bara att du hittade något som passade dig bättre och du, 8 kilo på 4 veckor det är nog vad som rekomenderas. Kanon med andra ord!Lycka till!Heléne: Tusen tack snälla du!KramCatarina: Jamen visst är det god mat, och mätt blir man! :) Jag har GI-dag för dag, GI in the city samt GI för hela familjen, alla dessa tycker jag har fina och inspirerande recept. Så roligt att höra att det funkar fint för dig!Fortsatt lycka till!Erika: Jag kan tänka mig att det kommer ett bakslag snart ja, dag 3 är ju imorgon det. Men det är bara att hålla ut det! :) Skönt att höra att det går över i alla fall på någon dag.Fortsatt lycka till!Johanna: Så duktigt att vara tillbaka till planen igen, Heja! Ja det där med mörk cholad och att man är lite givmild där tror jag kan vara lite Aoch O i att lyckas. Man får unna sig något gott, och man tröttnar snabbt! :) Tack för tipset om din blogg, jag ska kika in snart!Hallongumman: Åhh så glad jag blir av att du är så optimistiskt, härligt! :)Fortsatt lycka till!Johanna: Det är lite av min förhoppning med detta också, att magen ska få komma till ro. Det är samma här, den svllnar av mjöl och socker. Sköt att höra att det blivit bättre för dig! :)Fortsatt lycka till!Mamma C: Tackar så mycket, den är nu lagd till mina favoriter! :)Elisabeth: Tack! :) Så sant, måste komma igång med något annat än “bara” promenader. Boxning låter jätteskoj!Chiliflaksen är mycket goda, lite väl starka för barn kanske men mycket god smak. Jag brukar krossa dem lite mellan fingrarna när jag strör på flaksen. En annan favorit är flinsalt med smak av chili, mumma! :)

 18. Gi fungerar perfekt.. Jag har nu gått ner närmare 30 kilo. Ifs på två olika dieter, men det mesta for på GI ^^ fem kilo lär du få bort på ett par veckor :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *