Chokladtipsa mig!

Chokladmousse x 4Typ i samma sekund som vi börjar må lite bättre här hemma så började vi planera för kommande fredagsmys, denna ack så viktiga aktivitet här hemma. Oftast så äter vi middag och sedan till Let´s Dance så äter vi någon dessert. I 9 fall av 10 så blir det olika former av chokladmousse. Här är recepten till min familjs top 4, vi börjar bak i från:4. Johan och Astrid älskar vit choklad så detta recept från Arla har testats många gånger. Vi brukar göra vår rosa med hjälp av ca 4 droppar röd karamellfärg samt sticka ner några bitar mörk choklad.3. Klassisk chokladmousse, denna variant gillar Johan och jag mycket men Astrid tycker att den är lite väl mörk och mastig.2. Chokladmousse + Dumle = sant! Leila, hon kan hon!1. Hela familjens absoluta favorit är även det en Leila-variant, men denna gång med After Eight. Vi gör denna med Dark Milk som grund. Syndigt gott!Har ni några tips på någon annan variant som vi kan prova imorgon?Bild: Inspirationsbilder från Leila.se samt kludd av mig.

signature

18 comments

 1. Gott! Bilderna hjälper ju inte att hålla sugbegäret nere. Vad mysigt att göra det tillen fredagstradition. Chokladmousse är inget jag brukar göra ofta, så jag har inget tips på recept. Men tack för dina tips. :)

 2. Jag testade Buffés chokladmousse med avocado i söndags, låter konstigt men det var faktiskt mycket gott om än rätt vuxen smak i och med kakaon. Lägg i lite extra socker, så gillar hela familjen det :-)http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=609456

 3. Anne: Leila är en mästerlig matstlist, allt hon gör ser ju bara så gott ut! Nu är ju chokladmousse i sig också gott, så det blir en kombo av igen känd smak och vackra bilder. Hoppas att du testar något av recepten, snabbt och fredagsgott! :)Caroline: Jag håller med dig, det låter en smula konstigt med avocado … Men jag är på, och testar gärna efter ditt utlåtande. Tack för tipset! :)Linnéa: Jag instämmer, Bailys blir så smaskigt. Jag dricker inte alkohol normalt, men lite i desserter går bra. Tack för påminnelsen! :)

 4. Hej!Om du inte redan testat Mississippi Mud Pie ur “Två systrars söta” så måste du göra det. Det är bara en fråga om hur mycket socker och fett man tål….. Tänk dig en kladdkaka med hackade marshmallows med stelnad kolasås över:)Vi åt denna efterrätt på nyårsafton och det var verkligen en supergod choklad- och kaloribomb. Är det fredagsmys så är det!

 5. Karin/Theasrum: Trevligt, hoppas att ni gillar den! :)AnnaClara: Jag har boken, men har inte provat pajen … än! Nu blev jag hur sugen som helst, alla mina favisar finns ju här på ett och samma ställe. Hmm, denna får jag nog lov att baka till nästa helg då vi får främande.Men inte säga sorry inte, är det gott så är det! Tack för fint tips! :)

 6. Satan i gatan vad gott det där ser ut. Vad sugen jag blir på choklad nu då. Men när jag tänker efter är jag ju alltid sugen på choklad :-). Kram, kram.

 7. Åh, så inspirerad jag blev! Minst en av dessa ska provas i helgen, jag gissar på att det blir dumlevarianten och redan ikväll!Tack för tips och bra sida!

 8. Bodil: Haha, det är samma här jag är ständigt sugen på choklad! :)

  Kram

  Lina: Choklad + Hallon = sant det med, tackar för tipset denna variant ska vi absolut testa också! :)

  Kram

  Emma: Mmm, dumlevarianten är så mumsig! Hoppas ni gillar! :)

  Kram

 9. Chokladmousse är min stora flickas favvo-efterrätt, men måste erkänna att jag kör latemansvarianten med pulver mjölk… fast nu blev jag riktigt sugen på att testa något av dessa, tack för tipsen! Det är inte så meckigt då, som jag har trott?

 10. Anna: Nix, det är inte så meckigt som det först kan se ut. Det handlar ju mest om att vispa här med som med pulver varianten, med dessa blir såå mycket godare. Go for it! :)

 11. A wonderful article…. In my life, I have never seen a man be so selfless in helping others around him to get along and get working. I feel good that there are people like you too. Thanks for this great weblog of yours. Its surely going to get me to go to higher places!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *