Filmtajm

P.s I love youDet är två filmer som jag absolut måste se i vår och det är, 27 Dresses och så P.S I love you som har premiär ikväll. Jag älskar ju som bekant romantiska komedier och denna tycks vara av den bästa sorten, man får skratta och gråta om vart annat och sedan lämna biosalongen med ett varmt hjärta.”I fokus står den nyblivna änkan Holly (Swank), vars hela värld rasat samman efter att hennes irländske man, Gerry (Gerard Butler) avlidit efter en hjärntumör. Det står klart att Gerry var en sådan person som alla tyckte om och därför är det inte konstigt att hon inte kan finna någon glädje när hennes familj kommer över för att gratulera henne på hennes 30-årsdag – hennes liv är nämligen ett vrak. Men samtidigt som hon gör sitt bästa att hålla fasaden inför sin familj dyker det upp ett brev från hennes avlidne make. Det visar sig att Gerry gjort en del planer från sjukhussängen.Brevet är en uppmaning till Holly att ta sig ut och ha trevligt på 30-årsdagen med sin familj, vilket hon faktiskt gör. Men sen kommer det fler brev som ett efter vartannat tar Holly ut på nya äventyr och sakta hjälper henne att komma över sorgen.”Med lite tur så ska jag hinna med att se denna i helgen. Men innan det är helg på riktigt ska Astrid och jag bege oss ut på en promenad i det fina vädret som Gävle bjuder på idag, iskallt med gassande sol. Sen väntar bak av syltkakor och fredagsmys!Trevlig helg!Bild: Eget collage med filmposter från www.allposters.com.

signature

23 comments

 1. PS I love you verkar helt underbar men jag tror jag skulle gråta slut på tårar, det låter såå snyftig… eller? Jag vet inte om jag törs sen den, eller hinner sorgen vända till stor lycka o behaglighetskänsla innan filmen är slut? Jag vill ha en recension ;)//M

 2. Åh, jag såg P.S I love you på förhandsvisning för ett tag sedan, och den var verkligen bra! En varning dock, ta med ordentligt med näsdukar. Jag hittade endast två i min väska och det var alldeles för lite :)

 3. Jeg la faktisk merke til boken først, på vei hjem fra jobb en ettermiddag. Har kjøpt den, og så vidt begynt å lese den. Såklart skal jeg også se filmen :)

 4. Hej! Första gången jag kommenterar men jag har läst ett tag. Urmysig blogg! Tack för filmtips, det kan en trött småbarnsmamma behöva *ler*

 5. Påbörjade boken, men kom av mig… ska nog ge filmen en chans. Har en tendens att gråta till hjärta och smärta, så det gäller att vara förberedd på tårar!Trevlig helg!

 6. Jag har precis kommit hem efter att ha varit och sett filmen PS I love you, och ni måste bara se den!! Det är en helt underbar film. Jag har läst boken för något år sedan, och älskade den. när jag läste boken grät jag floder då den var så sorglig och känslosam. Jag hade räknat med att gråta lika mycket på filmen, och visst blev det en del tårar…men inte alls i sådan utsträckning som jag räknat med. Filmen är varm, bitvis sorglig, men även humoristisk och förmedlar en känsla av samhörighet som man bär med sig när man går ut ur salongen….och dessutom är det två gudomligt snygga killar att titta på i filmen, vilket ju inte är någon nackdel :-) Så gå och se den!!!!

 7. Sådana här filmer är bättre när man kan köpa dom på dvd. Jag kan inte hålla igen på tårarna. Sitta och snyta sig på bio stup i kvaten går ju inte.

 8. Hej! jag har följt din blogg under en tid men inte gjort något inlägg förrut. Själv är jag nybörjare. Jag gillar din blogg skarpt. min önskan är att bli lika duktig en dag.Boken med samma namn som filmen läste jag i sommar. En bra bok som jag varmt rekomenderar!

 9. Jag har läst boken och den var alldeles, alldeles underbar. Måste absolut se filmen! Måste nog ta med mig en rejäl bunt näsdukar, då jag har en tendens till att gråta floder på den här typen av filmer … Ha det gott! //Jellon

 10. Jag kan rekommendera en annan väldigt bra film. Någon har säkert sett den, då den gavs ut 2004. Den heter: Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta.En väldigt fin film, ladda med näsdukar.Ha en bra filmkväll!!

 11. Alla: Jupp, nu har jag snyftat och snörvlat som bara den. Jösses så fin filmen är, denna film kommer jag att köpa på dvd när den släpps och njuta några gånger till. Jag har även inhandlat boken idag som jag ska börja läsa så snart jag är klar med Flyga Drake ( som också är über snyftig). Hoppas att ni alla haft den fin fin helg! :)KramarCarin: Visst är dessa filmer jättebra att se på dvd för oss super snyftare, men just denna kan du lugnt gå på och snyfta så mycket ditt hjärta bara orkar. Ty det gör alla andra i salongen också! :)gabriella: Tusen tack för dina fina ord, jag tror dock att du redan är en fullfjädrad bloggare! :)KramAnnica: Dagboken, snyyyyyft! Älskar den filmen, jag har sett den så många gånger nu att t om maken tycker att den är helt ok! :)

 12. Sophie: De har alla så rätt, den är ljuvlig! Ta med bästa biovännen och dröm dig bort i cirkus 2 timmar! :)

 13. Tack för att du räddade min helg..! Har haft “film-torka” en tid, men när du tipsade om PS filmen tyckte jag att den verkade som en film värd att se. Och oj, vad tårarna rann. Både när jag skrattade och grät mig genom filmen. Det var verkligen en film som berörde, känner att jag måste se den igen.

 14. Magdalena: Jag håller med dig, det har varit lite tråkigt på filmfonten ett tag nu. Men nu ser det ut att vända, tack och lov!Jättebra film, den måste ses igen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *