Ikväll äter vi …

The DinnerIgår när jag tipsade om de kommande kokböckerna i vår så blev jag påmind om denna maträtt som vi lagade flera gånger i somras. Receptet kommer nämligen att finnas med i Allt om mats nya bok 30 menyer. Ikväll kommer vi att äta en lite förenklad version, men det blir nog mycket smarrigt det med. Receptet i original kan du läsa här!900 gram kycklingbröst1 msk olivolja1 ½ tsk salt½ tsk nymald svartpepparPensla kycklingen med olivoljan och salta och peppra dem. Stek dem i en stekpanna och ställ dem sedan att gå färdigt i ugnen på 150 grader ca 15 – 20 min.Citron & Dragonsmör100 g smör½ klyfta vitlök½ citron, rivet skal och saft5 kvistar dragon, repade blad½ tsk saltMixa alla ingredienser i en matberedare till ett grönprickigt smör.Örtig fårost- och potatissallad900 potatis1½ msk dijonsenap(1½ mask kapris)1½ msk pressad citron3 msk olivolja½ tsk salt15 rucolablad15 basilikablad15 persiljeblad150 g fårostKoka potatisen, låt den svalna och dela den sedan. Blanda senap, (kapris), citron, olja och salt. Finstrimla örterna, blanda dem med potatisen. Smula över fårosten och häll på dressingenServera morötter, sparris samt en citronklyfta till.(Receptet är beräknat för 6 personer)Receptet kommer från tidningen Allt om mats sommarspecial 2007.

signature

7 comments

  1. Gud så smarrigt det här lät, och det ser jätte gott ut på bilden också. Plus att det verkar inte så krånglit att göra. Detta recept kommer jag att ta till att göra någon gång

  2. Lät ju jättegott! kankse funkar det till laxkotletter också? Äter inte kött, bara fisk- och skaldjur och vegetarisk köttersättning oxå, så det borde ju funkar till quornfiléer då ju? Idag åt jag det där Teriyaki-receptet du tipsade om i ett tidigare inlägg till lunch, hade fryst in resterna från när vi lagade den, det var ju riktigt gott! (Använde vegetariska grytbitar) Du ska veta att du har kommit att bli en stor inspirationskälla för min del och så har vi så lika smak med, perfekt! ;-)

  3. Alla: Det är en ljuvligt god rätt denna, samt mycket lätt att göra trots att det är lite mycket ingredienser.

    Anna: Jag tror helt säkert att det funkar med lax eller qournfiléer istället för kyckling. I tidningen så föreslog de grillad suash för ett vegetariskt allternativ.

    Så roligt att du gillade Teriyaki-receptet, det är ett av våra favoriter här hemma, borde nästa slå till och laga det i helgen! :)

    Så glad jag blir att bloggen inspirerat dig, det är det absolut bästa betyg man kan få det, Tack! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *