Dagens Fråga …

Alla hjärtans dagPå torsdag är det Alla hjärtans dag och Astrid har startat upp en liten pysselverkstad i sitt rum där hon tillverkar kort med hjärtan på till alla sina små kompisar. Hon skulle nog gärna köpa på sig en hel hop med mininallar att dela ut också, men vet att mamma skulle säga Nix.Jag tycker att det är fin dag som bör firas på det sätt man själv tycker passande. Vi äter alltid en lite finare middag denna dag, det får gärna vara tre rätter. Sen köper vi hem lite mer färska blommor än vanligt och en skål fylls med smarriga praliner. Lite extra kärlek och lyx mitt i vardagen tackar jag som bekant inte nej till. Vi väljer dock bort delen med presenter då vi känner att det inte är det viktiga denna dag.Firar ni Alla hjärtans dag och i så fall hur?Ett snabbt middagstips från förra året hittar ni här!

signature

12 comments

  1. Vi gör som ni oftast – men det kan vara olika. Förra året fick jag Yasuragivistelse av maken o jag hade köpt stenar i form av hjärtan till barnen och skrivit mammakärlek på – så var det då. Vet inte hur det blir nu – som sagt – olika!!

  2. Vi firar alla hjärtans dag då vi har en tjej som föddes denna underbara dag. Och i år är det fem år hon fyller. Det är stort både för henne och hennes mamma. :)

  3. På jobbet i skolan har jag ibland gjort lite extra Alla Hjärtans…,så där. Den här tiden är många trötta och lite nedtyngda. Ett år köpte jag små väldoftande hjärttvålar som jag la på tvättstället. Värmeljus.Satte upp hjärtnålar på anslagstavlan. Lite gott fika fast det inte är fredag uppskattas. Eller godis. Rosa-rött i dukar, ljus och sevetter.Min svägerska ställer till med stort, men relativt enkelt kalas med soppbuffé och smaskiga desserter efteråt. Dit bjuder hon kvinnor i olika åldrar, många som hon känner väl men säkert lika många, som hon inte brukar umgås med, men som hon vill uppmuntra.Idé värd att ta efter. Uppmuntran behöver vi ,både ge och få.Soppan i inlägget skulle passa och så lägger man till gulaschsoppa och nån soppa med skaldjur om man gillar det.Lite gott bröd och nåt gott till kaffet efteråtMed soppa på menyn kan man ju bjuda många även i hemmiljö.Alla hjärtans gott önskar jag er alla på Alla Hjärtans Dag

  4. Vi firar som er någon liten present. Vi älskar presenter i vår familj och varje tillfälle att ge något tar vi tillvara. N skall få en rosa badlakan med hjärtan och hjärtlångstrumpor (såklart, och D skall få ett blått badlakan med hjärtan och ritblock. Maken vet jag inte riktigt hur jag skall uppvakta men jag har ett par förslag att välja på. Ha en fin dag i morgon! Kram.

  5. Att ha det gott: Så roligt med födelsedag! :) Jag håller med, det trevligt med en liten symbolisk present. Jess: En sådan present skulle jag inte tacka nej till dock! :)Koselig: Det låter mysigt, hoppas att ni får en ljuvlig valentinmiddag! :)Petra: Hmm, ja jag grunnar fortfarande på vad vi ska äta imorgon. Jag hoppas att inspirationen snart slår till, återkommer i det ärendet! ;)Spenatmamman: Så roligt, hoppas att bröllopsdagen blir fab! :)Grattis i förskott!Lox: Mycket bättre sätt att fira alla hjärtans dag finns nog inte. Grattis till den stora tjejen imorgon på födelsedagen! :)Margareta: Så många bra tips, Tack! Det behövs inte så mycket som sagt, den lilla extra omtanken sprider kärlek och glädje så att det räcker och blir över. Det där med soppbuffé och dessertbord ska jag ta och genomför här hemma någon gång! :)Catten: Jo det är samma här egentligen, vi älskar presenter. Men med två namnsdagar, jul och födelsedag nyligen avstår vi denna gång! ;)En riktigt fin alla hjärtans dag önskar jag er med!Kram

  6. Ja, tanken var i alla fall att vi skulle göra det – inget märkvärdigt bara umgås och äta något extra gott. Men ikväll fick sambon reda på att han måste åka ner till Schweiz för ett möte så nu blir jag själv. Får väl hyra film och mysa i tevesoffan! :-)

  7. Jag brúkar köpa lite smågrejer till barnen. Ett måste är iaf enbart röda och rosa godisar. I år hade jag gjort påsarna själv. :) Sambon får ingenting, han har ju redan mej! *hihi* Till hemmet köper jag tulpaner! :) Vi brukar göra någon kaka eller muffins med rosa glasyr och gelehjärtan. I år har tonårigen beställt smulpaj! :) Hoppas ni får en fin dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *