Nytt skåp!

Det nya skåpetTanken var att leta upp ett skåp på Blocket eller loppis, men som så ofta när det kommer till inredning så blir det inte riktigt så som originaltanken var men mycket bra likväl! Vi var på Ikea för några dagar sedan, ett Ikea i Valbo som just nu är upp och ner på grund av att de rustar upp butiken. Alla rum ska bli nya och fina och i och med detta så har de just nu en helt galet bra fyndhörna. Så när vi var där stod detta skåp i just denna lite extra fyndiga fyndhörnan, inte en skråma och till ett pris som bara inte gick att ignorera.Nu är skåpet på plats här hemma och väntar på att piffas upp. Som det är just nu så är det på tok för mörkt invändigt, man ser inte sakerna som står i och hela uppenbarelsen blir en smula sorglig. Men det ska vi snart ändra på med lite färg och nya knoppar. Linnarp goes vintage, i alla fall utseende mässigt! Har ni några sista minuten tips innan jag sätter dit penseln i helgen?Bild: Privat – Helena En mammas dag.

signature

23 comments

 1. Mmm, gillar det där skåpet… kanske en tapet bakom och glashyllor i stället för de ursprungliga..kanske inte alla men en del…Eller så en helvit bakgrund o svartvit mönstrade tapetklädda hyllor…eller bakgrund/hyllor separat…ja, fint är det hur som helst!

 2. Det där skåpet är som gjort för dig och ditt projekt! Blir spännande att se resultatet senare – även om det redan är väldigt fint… :)Kram

 3. Snyggt! Jag har också varit inne på Linnarp, det enda skåp jag hittat hittills som är tillräckligt brett och med två glasdörrar, men inte kommit överens med färgerna. Så lova att du visar hur det blev när du piffat till det lite, jag behöver inspiration!Jag ser att precis brevid ditt skåp har ni en trappa. Vi bor också i radhus med precis likadan trappa och jag vill se hur du har möblerat detta svåra hörn. Jag funderar på myshörna med sittkudde, men hittar ingen bra kudde. Så vinkla kameran lite, please!

 4. Vi har tapetserat bakstycket med vit/svart medaljong tapet, blev genast ljusare och mer personligt. Enkelt: två våder täcker precis.

 5. Jättesnyggt :-) Jag är själv inne på vitrinskåpet granemo och att måla och tapetsera detta så att det blir lite mer unikt. Ska bli spännade att se vad du hittar på med skåpet./tindra som jag

 6. Så härligt att du hittat ditt skåp! Det var längesedan jag besökte IKEA i Valbo nu, man kanske skulle ta sig en sväng upp dit, när de rustat klart förtsåss. Glädjande nyheter för mig (och ett något närmare IKEA) är att de öppnar upp ett nytt varuhus i Västerås med fullt sortiment! Det kan ju inte bli bättre!Lycka till med skåpet!

 7. Härligt fynd, tänkte tipsa om min väninnas svarta likadana skåp som hon tapetserat invändigt men jag tror hon hann före;)Om du vill se en liten bild på den så kan du kika i min blogg på E:s kök…Kram

 8. Tapeter inuti är mycket enklare men jag skulle välja en enfärgad tapet om jag skulle ge mig på det. Anledningen är att det lätt blir grötigt med en mönstrad tapet och saker man vill visa. Jag skulle faktiskt måla som du tänkt och gjort det mer vintage även om det är “mekkigt”

 9. Men hallå där – du har gjort ett kanonfynd!!! Och efter ditt pysslande kommer det bli ännu bättre. Vad händig du är. Det är så roligt att fixa och förfärdiga saker på egen hand. Det blir ännu mer värdefullt. Och man känner sig så stolt när det är klart :-)Det var en snygg och mysig hörna du hade där hemma – kul att se en smula!//Jellon

 10. Alla: Tusen tack för alla glada tillrop om skåpet. Jag ser mycket fram emot att börja fixa till det. Att tapetsera bakstycket låter jättebra tycker jag, så det ska vi nog försöka med. I eftermiddag tänkte vi kolla utbudet. Jag beställde även knoppar hos Isabella Smith igår, så de torde dyka upp inom en vecka i alla fall. Sen är det “bara” målningen kvar! :)Susanne: Absolut kan jag vinkla kameran lite, ska fixa en bild tills imorgon.Eva: Jag har spanat in ditt kök samt skåp hos Vicke, det är verkligen ursnyggt! :)Tindra som jag: Granemo var vi inne på före jul, men hur vi än flyttade runt saker och ting här hemma fick det inte plats. Det skåpet är min favorit annars! ;)Linnéa: Ett nytt Ikea med fullt sortiment, det låter inte illa det. Tur att man inte har så långt dit! :)Vicke: Jag har mejlat dig!Tyskungen: Oh´well det beror kanske lite på hur mycket eller lite tid man chillar framför TV-Shop! ;)Hemmarikets Charlotte: Bra tankar där, Tack! :)Irmelin: Det är en tapet från Durotapet. Den är grå med lite vit marmorering i som endast syns på nära håll. Tyvärr så har jag inte namnet eller siffrorna kvar på den, men tapeten finns fortfarande i produktion.

 11. Måla helt vitt, både in-och utvändigt.Tapet är ju snyggt(om skåpet nästan är tomt..)inuti.Annars kan det vara lite fint med skoltavelfärg eller en tapet på gavlarna,beroende på var skåpet ska stå.Längesen jag var hos dig, måste läsa vidare!

 12. Johanna: Jag har tittat lite på tapeter, det finns många fina att välja mellan men det får nog bli den lösningen då jag tror att det skulla passa perfekt i skåpet! :)Kicki: Du ska tro att jag är lockad att måla hela skåpet vitt, men jag har bestämt mig för att det ska få fortsätta vara svart utan på då det mesta annat i vardagsrummet går i vitt, det där med skoltavelfärg ska jag däremot kika lite närmare på. Tack för tipset!Varmt välkommen tillbaka! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *