Astrid tipsar!

BokstavskexGöteborgs Kex har kommit med en ny form av favoriten Brago som vi leker med här hemma just nu. Kexen är nämligen små bokstäver. Astrid älskar dessa, hon tycker att det är så roligt att leta i högen med bokstäver och skriva sitt namn eller något annat ord som hon kan och sedan bums in i munnen. Bäst är det med a & o ord får då får man ta ett å ä eller ett ö och så bita lite i hörnen på dem för att ta bort de extra prickarna. Förutom att dessa kex är roliga och mumsiga så innehåller de även lite extra nyttigheter samt att de saknar transfetter. Sånt gillar vi skarpt!“Tanken med kexen är att barn i alla åldrar (från 2 till 100 år) tillsammans ska kunna dela en fikastund som inte bara går ut på att äta. Samla familjen och utmana varandra i vem som kan stava det längsta ordet eller använd kexen till att spela det nedladdningsbara bokstavsspelet. – De gånger i veckan då man unnar sig och sina barn att äta kex kan man leka, lära sig stava och samtidigt få i sig kostfiber och fullkorn, säger Ulrica Malmqvist, produktchef på Göteborgs Kex. “Kexen finns i tre olika förpackningar, Hemliga språk och koder, Jag älskar dig samt Hur funkar allt? Två tummar upp säger vi här hemma!Här kan ni läsa mer om kexen!Bild: Eget collage med produktbild från Göteborgs Kex AB.

signature

16 comments

 1. Jajjemän dem har vi också :) Hittade dem på Coop för några veckor sedan.August två år kan nu pappas bokstav R och systers J, A däremot verkar inte så viktigt, gissar att Astrid inte håller med ;)Storasyster snart 10 skulle naturligtvis börja skriva en hel essä med bokstäverna till lillebrors ilska; de ska ju ätas upp!!//M som lugnt äter sin Ballerina

 2. mia dh: Absolut, de är en riktig hit när det kommer till små bokstavsfantaster! :)En riktigt fin dag önskar jag dig med!Minks: Nix, Astrid har länge tyckt att just A är bosktaven med stort B! :)Haha, ja jag kan tänka mig att det kan bli en lång väntan på kex om systern vill brilljera med sina bostavskunskaper. Och har man dem så klart man vill det!Jag håller med dig, jag tar en Ballerina. Det finns en självklar anledning i att det är Sveriges mest sålda kex! :)

 3. Sådana kex ska jag köpa och ha hemma när barnbarnet (4 år) kommer på besök. Hon fick massa bokstäver och siffror i plast i julklapp som hon tycker är roliga. Men det här måste ju vara ännu roligare när man får äta upp det sedan.

 4. Hallå där…aldrig varit här förr, kul att kika in. Vilken trevlig blog du har…väldigt läsvärd!!Ja de kexen ska vi frossa i när de kommer….Har en 7 åring som lär sig skriva o läsa….kan ju va kul med dessa kex!!!Ha det gott:)

 5. Mamma C: De där bokstäverna i plast är riktiga favoriter de med här hemma, men som sagt lite extra blir det när man får äta upp dem också! :)mamma millan: Hej på dig du! Så trevligt att du hittade hit, varmt välkommen tillbaka! Kexen finns i de flesta stora matbutiker redan nu, så det är bara att stava & mumsa på! :)Ha det fint!

 6. Ja, dessa kex har vi oxå lagt vantarna på…dottern är bara dryga 2 men tycker det är intressant ändå med att försöka hitta “sin” bokstav…eller “farmors” bokstav…Mkt populära…

 7. Att de inte innehåller transfetter är toppen! Vet du om de innehåller palmolja? (Deklareras ofta som “veg.fett /veg.olja”) Jag hittar ingen innehållsdeklaration på hemsidan så jag tänkte att du som har dem i närheten kanske vet?

 8. Snacka om att förena nytta med nöje :):) Dessa ska vi leta upp vid nästa handling. Tackar för tipset. För små bokstavsälskare kan jag rekommendera Bosieboos bokstäver med magnet de är jättefina dock inte lika goda som dessa kex :)

 9. Ja, dessa kex fastnade de stora barnen (7 och 9 år) för direkt när vi stötte på dem på Coop för några veckor sedan, så det fanns inget att be för, de åkte ned i kundvagnen. Vi började mumsa på dem redan i bilen hem och det blev riktigt roligt, goda var de med och pedagogen i mig fick fritt utlopp där i bilen!

 10. Eva: Vi hade en liten tjej på besök här i lördags också som blev smått lyrisk av att efter sina bokstäver, mycket skoj skänker dessa kex! :)Åsa: De inehåller inget transfett eller härdat fett vilket är kanon. Det står inte plamolja utan vegetabilisk olja, betyder det att det är palmolja? Jag har lite dålig koll på just den biten inser jag. Däremot så har de sojalecitin i, men det är det i den mesta av chokladen också så jag ser lite mellan fingrarna där. Hanna – Sofia: Sannerligen inte! ;)Ampa: De fina bokstäverna (samt siffrorna) ville jag köpa i julklapp men då var de slut, kanske ska kolla status där igen. De är mycket fina! Jellon: Haha, ja det är lite samma här, man faller för olika saker. Johan & Astrid gillar kexen (dvs smaken) och jag gillar utseendet! :)Anna: Jamen visst är det helt otroligt att några kex kan sprida så mycket kretivitet och tankeverksamhet sin väg. I like!

 11. Men så fantastiskt bra!!! Nästa vecka är det alla hjärtans dag och det fanns ju en spelplan för kärlekskexen (om jag fattade rätt) på Göteborgskex hemsida. Jag jobbar som svensklärare i åk 1 och vad kan passa bättre än att sitta och spela ordspel med kärleksfulla ord som man sedan kan äta upp. Har 55 elever dock så jag måste leta upp en affär med mååånga paket!Tack för tipset!!

 12. Petra: Ja precis det finns tre olika spelplaner att ladda hem från deras hemsida om jag förstått det hela riktigt. Det låter som en ljuvlig aktivitet för klassen och dig på Valentin. Varmt lycka till! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *