Var kan de finnas?

Letar fynd!Än så länge är det bara Blocket som genomsöks noga dagligen men så snart det blir vår kommer jag att ta med mig familjen och börja åka runt på loppis i jakt på mina två önskeobjekt. För ett tag sedan så rev jag ur en bild på ett skåp i tidningen Family Living eller Mama, detta skåp var av äldre modell och hade sedan piffats upp genom att det målats vitt på insidan och svart på utsidan. Ett sådant skåp vill jag nu också fynda för att göra en liknade makeover på. På Blocket har det varit tämligen dåligt utbud än så länge, förvisso har det dykt upp tänkbara skåp men ack så dyra de varit. Jag behöver även något till hallen, ett litet skåp eller en byrå. Jag hade ett avlastningsbord där tidigare, men det målade jag vitt i julveckan och satte en tv på så nu ekar det tomt (därav inga bilder). Jag skulle förvisso kunna vända mig till möbelvaruhusen för att lösa problemen, men det känns inte lika skoj och dessutom så gillar jag att blanda gammalt och nytt. Det känns mer som hemma då!

signature

23 comments

 1. Jag förstår att du letar efter ett liknande skåp! Skåpet på bilden är verkligen jättefint! Det är precis min stil! Jag försöker alltid att blanda gammalt och nytt när jag inreder. Har man en modern stil är det ändå fint att blanda in en äldre möbel. Eller flera! Och vice versa!

 2. Åhhh, precis ett sånt skåp önskar jag mig också. Fanns (finns?) ett på Mio som vi var milimeter från att köpa, men maken var inte övertygad (var dessutom svindyrt). Köpte i stället ett billigt på Jysk, obehandlat som ska målas exakt så. Svart ute och vitt inuti. Har bara inte hunnit….

 3. Jaha du, det är fler som genomsöker Blocket efter liknande skåp! Samma skåp har jag rivit ut och sparat, jag vill ha ett sådant och jag vill ha ett nu! Vet eg inte om det passar i vårt lilla radhus, men jag är så trött på de vi har, känns så mycket 90-tal, så det måste bli ändring!

 4. Ser lite ut som de skåp som min morbror själv byggt! Han hade en period då han av nån anledning var inne på att bygga vitrinskåp ;-). Han använde sig av gamla fönster och spont. Och så lite list för att piffa till det. Kan inte tänka mig att det är så jättesvårt för han är inte särskilt händig.

 5. Visst är det roligt att blanda gamalt med nytt, ikea producerat med handgjort! Det är ju det som gör hela skilnaden! Hoppas du hittar dit skåp under våren, blir nog inga problem med tanke på hur många loppisar det brukar vara överallt!

 6. Såg ett skåp på IKEA idag, som påminner mycket om skåpet på bilden. Skillnaden var att skåpet på IKEA hade skjutdörrar.

 7. Är själv på jakt efter en kavaljer (bokskåp från IKEA) eller snarare hyllplan till en. Har hittat en del på blogget antingen för dyra man kan ju inte lägga hur mycket som helst på 4 hyllpan eller så finns dom för långt bort. Hoppas du hittar vad du söker på blocket.

 8. Verkligen fint skåp är själv ute på Blocket och letar ett skåp där alla skivor/cd/dvd´s samt apparaterna som hör därtill skall få plats inte lätt…. Idén om att bygga ett vitrinskåp av gamla fönster var ju smart, den morbrorn skulle jag vilja ha :):)Ser fram emot att hänga med på jakten efter det ultimata skåpet, lycka till!Trevlig grådassig onsdag

 9. Stämningsfullt: Tack så mycket, ja om mina visioner om skåpet blir sanna så kommer det att bli fab! :)Annika: Ja visst är skåpet på bilden fint! Jag tycker som du, man vill ju ge sitt hem lite karaktär ju! :)Tina: Jag har också varit inne på den linjen, att fynda ett ok nytt skåp och göra om det som jag vill ha det. Så plan B är ett blocket köpt Markör vitrinskåp från Ikea. Lycka till med projektet!Susanne: Jupp, vi är fler! :) Det är samma här, vi har ett men jag gillar det inte och så när det här skåpet dök upp så insåg jag varför jag inte var nöjd! Vi bor också i radhus, så det må gå det med! ;)Marmelad: En sån halv händig morbror skulle man ha! :) Jag har sett liknande sådana skåp som du tipsar om och de är urfina, men jag har svårt att tänka mig att jag får till det sådär snyggt, och maken är det bara inte att tänka på. Men jag sparar tipset till framtida projekt, Tack!Linnéa: Det är oftast det som gör pricken över i när det kommer till inredning. Ikea i all sin glans men inte bara. Loppis och auktioner är nytt för mig, det ska bli jätteskoj att söka rätt på det perfekta skåpet. Helst till ett perfekt pris också! :)Anneca: Det skåpet har jag spanat på, jättefint är det. Men lite för stort. Taken var att köpa de skåpet här i julas men så flyttade vi om lite möbler och vips så fick det inte plats, det är ganska stort. Men snyggt!Hanna-Sofia: Det där är marigt, när man behöver något men inte fullt ut. Håller med sig, man kan inte lägga hur mycket som helst. Nix ty fynd ska kännas i plånboken och hjärtat! Lycka till! :)Ampa: Blocket är ju bara så bra, bäst om man hittar det man söker men det är även skoj att bara kika runt efter tänkabara prylar. Jag känner igen problematiken med förvaringen, jättesvårt! Hoppas att du hittar något passande snart! Lycka till!Och en trevlig snöig onsdag önskar jag dig!

 10. Ett tips är att kolla på Årstiden (butik på Drottninggatan i Stockholm) Har de inte just det du söker efter kanske de ändå kan hjälpa dig. Ett annat tips är auktion.nu som visar auktioner i hela landet.

 11. Jag hade supertur att få tag i ett gammalt avlutat skåp på Blocket. Betalade 2000 riksdaler för det, rena fyndet. Har nu målat det svart, finns bilder i min blogg både före och efter om du vill se!

 12. Jag ville ha ett skåp i vardagsrummet och komplettera med en ny tv-bänk så jag började också kika på blocket. Jag hittade ett superfint vitrinskåp för 300:- och sen var det fem centimeter för brett för att gå in bredvid fönstret där jag skulle ställa det. Då gav jag upp. Hoppas att du hittar det du vill ha! Kram kram!

 13. Susanna: Jag har spanat in ditt fina skåp, ett riktigt fynd var det. Tyvärr så kunde jag inte kommentera på din blogg med min dumma dator, den är lite snål på det viset. Gillade dock skåpet jättemycket, och nu är jag än mer övertygad om att skåpet i framtiden ska vara svart! :)Charlotta: Jamen sånt där är ju bara för nedrigt, hoppas att du hittar något annat lika bra men lite mindre i framtiden! :)Tack, min jakt går vidare här …Kram kram

 14. PRESIS ett sådant skåp letar jag efter, hittar dock inte. Så nu har jag kontaktat en snickare skall kolla med honom om han kan göra ett :-)

 15. Linda m: En snickare är nog ett ultimat alternativ, vi kallar det plan C. Först blocket, sedan ett nytt skåp att göra om eller så C en snickare! :)mia dh: Gah, och vårat Indiska här i Gävle de har knappt några möbler alls. Tack för tipset, jag ska kika nästa gång jag är i Stckholm.

 16. Hejsan!Kul med ditt intresse för skåp gjorda av gamla fönster.Mitt stora intresse är att nytillverka ,designa och sälja skåp av återanvänt material t.e.x gamla dörrar och fönster.Det går att göra de hur läckra som helst med eller utan belysning och billigt blir det. Är du intresserad skickar jag gärna några bilder. eftersom jag älskar den antika stilen finns det så många gamla spröjsade fönster som går att använda.Nästa projekt blir ett vitrinskåp gjort av 1.60 höga spröjsade fönster. Min adress är lena.norberg.1@hotmail.com

 17. Good post! I plan to move into this stuff after I’m done with school, as most of it is time consuming. It’s a great post to reference back to. My blog needs more time to gain in popularity anyway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *