Time goes by …

Djupdykning i TrackslistanEn sak som är skum när det kommer till musik och minnen är hur äldre låtar kan få en att känna sig lastgammal och ung på en och samma gång. Lastgammal när man hör hur många år sedan det släpptes och var poppis. Och ung och snärtig när man glatt trallar med i texten helt obehindrat och dansar loss i köket med den dunkla kökslampan som belysning istället för en glammig discokula. Lite vintage-låtar från denna veckas Trackslista. Skruva upp volymen, dansa, sjung och minns!20 år sedan:Pet Shop Boys  Always On My Mind10 år sedan:Aqua Doctor Jones5 år sedanKent FF1 år sedanU2 & Green Day The saints are comingNutidKent ColumbusBild: Den fina radion finns hos Bagaren & Kocken.

signature

4 comments

  1. Kents ff… den är så bra men jag blir så lessen oxå. Det var då som mitt liv var i kaos. jag ville separera från min sambo(barnens pappa) Han for runt i sin bil och skulle ta livet av sig flera gånger och jag var hos min nye man…Denna spelades ofta i radion…Till sist lyckades han med sitt självmord. Körde in i en lastbil.

  2. Görel: Så sorligt, jag hoppas så innerligt att du och barnen har det bra idag trots den tragiska händelsen då. Det är baksidan med musik, oftast är det så att de låtar vi hör spelas på radio eller de som är våra favoriter blir starkt kopplade till våra känslor och hur vi mådde under den perioden. Alla minnen vi bär med oss är inte av den trevligare varianten sorgligt nog. Men på något vis så kan även dessa minnen i kobination med musiken vara läkande. Hoppas att det kan vara så för dig.Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *