Lyx på 15 min …

Lyx på 15 minIgår var min sida av släkten här och fikade och dagen till ära så hade jag vispat ihop en blixtsnabb choklad mousse tårta. Receptet har jag fått av min mamma som under många år gjorde denna tårta på Anna-dagen. Om man använder sig av köpta bottnar så är tårtan klar på 15 min.1 paket köpta tårtbottnarFyllning:4 1/2 dl vispgrädde3 äggvitor3 msk kako (drygt)6 msk sockerGör så här:Vispa äggvitorna tills de blir hårda. Vispa grädden tillsammans med socker och kakao. Vänd ner äggvitorna i chokladgrädden. Bred ut fyllningen på bottnarna samt på toppen. Garnera med silverkulor (passa tänderna). Lätt som en plätt, lyx på 15 min!Tips: Gör som ovan men fyll en spritspåsen med den färdiga moussen och lägg i kylen så har du en färdig dessert till nyår. När det blir dax för efterrätt så ta bara fram spritspåsen och spritsa den kalla moussen direkt i tex cocktailglas och garnerar med exempelvis hallon och några silverkulor på toppen. Sweet!Bild: Privat samt strössel från Prix.

signature

10 comments

  1. Linnéa: Denna är en utmärkt snabbvariant på moussetårta. Jag som är en älskare av mousse har testat några andra recept som varit krångligare, men detta är min favvo! :)

  2. Lät ju jättegott! Har aldrig (skäms..) gjort egen chokladmousse tidigare. Alla andra recept jag sett har riktig choklad som ska smältas i receptet. Blir den här lika god ändå trots att det bara är kakao? Funderar på att bara servera moussen på Nyår i glas så som du föreslår. Är den så god att den räcker som en “egen” dessert? Hoppas! Tack på förhand! Jättetrevliga collage du gör!!

  3. Ellinor: Jag har gjort båda varianterna, denna snabba och de med smält choklad. Skillnaden som jag kan tycka är att den blir mer fyllig med den smälta chokladen. Men denna mousse som absolut går att servera som den är, passar nog alla. Barn brukar älska denna. Om man vill ha mer chokladsmak så kan man ta i lite med kako. Lycka till! :)Så roligt att du gillar collagen, Tack! :)

  4. Tack snälla för snabbt svar! Låter jättebra, då ska jag definitivt satsa på den imorgon, är nog lagom avancerad för min del också! Glömde ju att fråga hur många portioner man kan räkna på receptet ungefär (serveras i cocktailglas)? Gott Nytt år!

  5. Ellinor: Oj det var värre det, 5 portioner alla gånger. Kan bli mer också men det törs jag inte lova! ;)Gott Nytt År!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *