Ljuvliga gåvor

Peppermint BarkTvå julklappstips för de som gillar pepparmint. Boken Christmas Sweets är ljuvligt söt, (en sneakpeak finns här) och till ett mycket rimligt pris. Det är är kanske inte en bok som man bakar så mycket efter då recepten är på engelska utan mer en bok som man tar fram för att inspireras av julens alla ljuvliga gosaker. Det är vanliga recept som man lätt hittar de svenska varianterna av på nätet. En vacker bok som man inte behöver så in utan bara knyta ett lite tjockare band om.Det andra tipset är att själv göra Peppermint Bark och lägga i en fin kartong/burk och ge bort. Att göra dessa är jättelätt, men de blir så fina och de smakar så gott att det är en riktigt lyxig present.Gör så här:Köp lika delar halvmörk choklad och vit choklad. Börja med att smälta den halvmörka chokladen och blanda sedan ner någon droppe efter tycke och smak av pepparmints olja. Ta fram en lagom stor form och lägg ett bakpapper i botten. Häll över choklad och pepparmint-blandningen, bred ut med en slickepott el dyl och ställ den sedan i kylen. låt den stelna, det tar ca 1 timme. Smält den vita chokladen, även här kan man ha i lite pepparmint olja men det brukar jag avstå. Häll och bred ut den vita chokladen över den stelnade från kylen. Som topping kan man antingen krossa polkagrisar och sprida ut eller så gör man som jag gjorde förra året köper redan krossade Marianne karameller som säljs i bakhyllan. Ställ tillbaka i kylen och låt hela härligheten stelna, sedan är det bara att bryta bitar och njuta! Bitarna bör förvaras i kylen tills straxt innan de ska ätas för annars blir det lätt mest kladd av det hela. Ta en fin burk, lägg i lite stylish papper och fyll på med peppermint bark bitarn och sätt på locket. En perfekt gå bort present under advent och jul!En riktigt trevlig helg önskar jag er alla!Bild: Eget collage med bilder från crateandbarrel.com

signature

11 comments

  1. Haha, jeg har bestilt boken jeg… den Leilas guldkant på hverdagen, fra norske del av adlibris :)Tusen takk for tipset, nå gleder jeg meg veldig til å få disse bøkene, det får vel bli min juklapp til meg selv antar jeg :)

  2. Bra tipps! För de som inge gillar mint går det säkert bra att byta ut pepparmints oljan mot kanske baileys eller en skvätt punch!Hur som så måste detta testas!Önskar dig en skön helg!

  3. Oj, den boken måste jag ha. Den såg ju helt underbar ut.Jag blev även sugen att testa Leilas Chokladminttryfflar som hon fiffade med i onsdags på Tv:n. Mmmmmmums!Ha en jättefin och trevlig lördagkväll!Kram Märit

  4. Purple: Boken är som en mini table book, så fin! Jag gillar din blogg med! :)Sofia: De smakar ljuvligt! :)Miss Marie: Jag tillhör den minimala skalan som än inte bläddrat i den boken, måste ändra på det snarast ! :)Koselig: Åhh Leila, den boken har snudd på bläddrats sönder här hemma. Helt riktigt, vissa julklappar får man helt sonika fixa själv! :)Lina: Peppermint Bark är ett gammalt och välbeprövat recept i usa och jag tror att systrarna Eisenman har sina rötter i usa så det är nog passande att receptet finns med i boken skulle jag tro! :)Stämmninsfullt: Absolut, mums som sagt! :)Linnéa: Ja men det var ju ett superbra tips, det funkar säkerligen att smaksätta med andra smaker. Jag blev riktigt sugen på att testa med Bailys, frågan är bara vad man skulle toppa med? Jag får fundera på det! :)En riktigt fin start på den nya veckan önskar jag dig!Märit: Jamen visst var det ett trevligt recept på tryfflar som Leila hade med i sitt program. Jag har inte varit helt såld på tryfflar, men dessa måste jag bara testa! :)En jättefin måndag önskar jag dig tillbaka!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *