Dagens Favorit

Kopp från GreenGateEgentligen så är denna kopp en Latte Cup från GreenGate, men jag dricker inte kaffe så jag ser den som den perfekta koppen för att njuta varm choklad i vinter i. Ända sedan Astrid var baby så har vi vintertid haft som tradition att gå ut och gå en promenad varje söndageftemiddag och väl hemma igen njuta en kopp varm choklad- delux. Eftersom man oftast är lite kall om händerna vid hemkomsten så dricks denna varma choklad alltid i kopp utan öra. Det enda frågetecknet king den fina koppen är om den inte är lite liten att njuta choklad i? Jag vill gärna ha en större kopp både till te och choklad.Den lyxiga varma chokladen gör vi genom att koka upp varm mjölk, hackar 70 % choklad och blandar ner det i mjölken och rör om tills chokladen smällt. Häll upp chokladen i koppar, toppa med lite grädde och avsluta med lite kakao för extra styling. Till kakon brukar jag använda en tesil. När december kommer så tillför vi lite polkagris-smak till chokladen, lättast gör man det genom att använda en polkagriskäpp(en sån man kan hänga i julgranen) som sked att röra runt med. Den smälter sakta och ger en ljuvlig smak!Bild: Eget collage med kopp från Inreda.com.

signature

6 comments

  1. Livingroom: Jag kan tänka mig det ja, det ser så fint ut på alla bilder från butiken. Hoppas att det kommer att gå tokbra för er! :)

  2. Vilket härligt sätt att avrunda en helg på, det låter jättemysigt med hemmagjord choklad. Jag har inte tänkt på att man kan använda sig av 70% choklad, tack för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *