Julporto 2007

Årets julfrimärkenDen 8 november släpps årets julfrimärken och i år är det Astrid Lindgrens sagojul som är motivet. Frimärkena visar bilder ur Astrid Lindgrens berättelser om Lotta från Bråkmakargatan, Madicken och Pippi Långstrump.Frimärkena i häftet baseras på illustrationer av Ilon Wikland och motivet på rullfrimärket (Pippi) visar en illustration av Ingrid Vang Nyman. För frimärkenas grafiska form svarar Olöf Baldursdottir. Tryckning har skett i fyra färger offset och förpackningen är dels häfte med 10 självhäftande frimärken och fyra motiv, dels rulle med ett motiv. Valören är för julporto. (Pressmedelande Posten)I år ska jag vara ute i god tid med mina julkort, förra året var det endast ett fåtal som kom i väg resten av vännerna ringde jag runt till och önskade god jul. Det är inte ok, så i år utlovas bot och bättring på den fronten (jösses det börjar bli mycket bot & bättring nu) här ska skrivas kort som ska läggas i postens lilla julkortsficka och sedan viktigast av allt: Lägga dem på lådan, inte åka omkring med dem i bilen tills det är försent! Till jul ska det vara äkta snigelpost, inga blinkande mejl med apor i tomtemössa som sjunger I´m dreaming of a white christmas. Nej det ska vara fina julkort som landar i brevlådan med budskap om en fröjdefull jul.Bild: Eget collage med pressbild från posten.

signature

8 comments

  1. Instämmer helt, jag ogillar skarpt blinkande mailkort. Samtidigt som jag kan erkänna att dem jag får det av, får också det tillbaka ;)Men vykort i brevlådan är det en extra tanke bakom och tänk så kul det är att både skicka och få!!//M

  2. Jag håller helt med! Jag kan bli lite irriterad på folk som gör det lätt för sig och skickar samma mailjulkort till alla på sin maillista. Jag vill ju skicka julkort för att visa att jag önskar människor en god jul och det blir inte lika trovärdigt om jag skickar det över Internet. Visst är traditionella julkort fina men jag försöker också tänka på att skicka julkort som är originella. Detta året har jag beställt julkort från en designer som jag hittade på nätet. De har ett mer “roligt” budskap. :-)

  3. Minks: Jamen det var ju ett spartips om något så här när det lackar mot julen, skicka galna tomtar tillbaka till dem man fått galna tomtar av. Tackar! :)Alla andra får snäll snigelpost i vanlig ordning ….Frida: Det är samma här, jag letar med ljus och lykta varje år efter fina kort. Får man fråga var du hittade dina kort i år? För det är så sant, det är ett glatt budskap man vill förmedla! :)

  4. Hear hear! Och ytterligare en anledning till att verkligen skicka julkort i år med tanke på de fantastiska frimärkerna. Tack för inspirationen!

  5. Nilla: Ja det är de sannerligen, jag älskar dessa originalbilder. Ska inhandlas imorgon.Elizabet: Jajamen, det är inne med snigelpost med fina frimärken till jul så är det bara! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *