Ditt Barn 0-8 år

Ditt BarnUnder loppet av dessa snart 5 år som mamma har jag letat efter en bra och heltäckande bok om barn att placera i min bokhylla, flertalet felköp har gått vidare till mindre kräsna mammor och jakten har fortsatt. Nu tror jag att guldkornet är funnet, boken heter Ditt Barn: 0-8 år sjukdomar, stress och gränser och är skriven av Malou von Sivers och Göran Sjönell (allmänläkare). När jag var mammaledig så såg jag ofta inslagen på Tv4 med Malou och Göran där oroliga mammor & pappor kunde ringa in och ställa sina frågor om barn och sjukdomar. Jag minns att jag sög i mig varje litet tips som gavs och vissa skrev jag till och med ner, framförallt var det sömntips som plitades ner.Den här boken handlar om mycket mer än snuvor och prickar: Hur får du ett barn som har nattångest att sova ensam? Är det rätt eller fel att servera flera maträtter för husfridens skull? Rör barn på sig för lite idag?”Boken innehåller också råd om hur du sätter gränser. Om begreppet curlingförälder, det vill säga föräldrar som i bästa välmening gör sina barn en björntjänst genom att sopa undan alla hinder framför barnen. Andra frågor som oroar dagens föräldrar är till exempel hur mycket stress som barn tål och om det är skadligt med dataspel.Vi hoppas att den här boken ska kunna ge dig som förälder svar på många av dina frågor. Du kan också använda boken för att visa ditt barn till exempel hur det ser ut inuti örat och förklara varför det gör ont.”Boken rymmer 19 kapitel och i det första som heter Akut sjuk (att de just blivit sjuka) så finns det ett symtoms-schema där man kan söka sig fram på symtom och som ger tips på lindring eller om det är dax för ett besök hos läkaren. Jag tycker även om att mycket av texten i boken är skriven som en dialog mellan Malou (den oroliga mamman) Och Göran (allmänläkaren), för som bekant känns det lite bättre redan då man inser att man inte är ensam om just detta problem.  Många bra tips rymms i denna bok, den är en keeper här hemma!Bild: Eget collage med pressbild från Forma Publishing.

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *