Life is a party!

FestfixarenDenna bok kom ut redan förra året men det är så bra att den är väl värd att komma fram lite ur bokhyllan igen. Linnea Johansson är flitigt anlitad som festfixare i New York, många är de event hon basat över men den med högst impfaktor hos mig var att det var Linnea och hennes team som fixade aslutningsfesten för SatC.Boken är otroligt fin att bläddra i och den är fylld med tips på teman,dekorationer,kläder, mat mm. Allt för att det ska vara så smidigt som möjligt att bjuda till fest. Nu är det ju inte alltid som det fungerar att annordna stora fester, de flesta av oss har jobb och familj och när helgen äntligen kommer så är man oftast lite för trött för att slå på stora trumman och kalla till fest. Om man ändå skulle vilja bjuda till  en liten minifest så finns det ett mycket bra tips i boken, man bjuder in sina vänner på Biopremiär! Egentligen är det dvd-släpp, men det bryr vi oss inte om. Rulla ut röda mattan (el liknande) sätt upp en filmplanch på vald film och ta kort på gästerna när de anländer. Bjud på lite mingel med cocktails och något litet tilltugg och slå er sedan ner för att avnjuta filmen med massor av popcorn. Efteråt så mejlar man ut premiärkorten till de som var med. Lite lagom glammigt för trötta småbarnsföräldrar.Massor av fler teman för den stora och lilla festen hittar du i boken Festfixaren, en bok som jag varmt rekomenderar!Bild: Pressbild på boken från Forma Publishing.

signature

8 comments

  1. Helt underbar bok!Denna bok var oumbärlig när jag planerade min 35 års-skiva som kom att bli “the Pink Party”….alltså fest med temat rosa. Allt från inbjudningarna till handdukarna på toaletten var rosa (OK, inte maten då…) och gästernas klädsel var kavaj med inslag av något rosa.Maten i boken rekomederas varmt.Just nu är jag nyfiken på Sveriges egen festfixares bok, alltså Micael Bindefelts nya.

  2. Karin: Det låter som ett party helt i min smak, jag som älskar färgen rosa! :)Jag bläddra just nu i Micael Bindefelds bok Fest och återkommer med ett utlåtande om den nästa fredag! ;)

  3. Fest vad är de….hmmm… en skalbagge…eller nytt godis?? hmm… skämt och sido jag har nog inte varit på fest på vääääällldigt länge. som sakt i bland tär vardagen och helgen är till för slap.. men kaske läsa boken och bli inspererad.Ha det gottAnnettewww.annettesmassage.sehttp://mammamassageannette.blogsome.com/

  4. Nettan: Ok hänger inte riktigt med på skalbaggen där, men godis gillar jag! :)Absolut läs boken och bli inspirerad till fest!Kram på dig!

  5. Det låter som en bok som får stå på min önskelista!Det där med röda mattan körde vi några föräldrar när våra barn gick ut nian. Iofs visades ingen film, men vi fixade en riktig festlokal inne i stan och rullade ut en röd matta. Ungarna anlände och fotograferades och sen lades alla bilder (även från själva festen) ut på ett ställe på nätet så alla fick se mingelbilderna (alla inblandade alltså).Det var tjusig sittning vid fint dukade bord och vi hade fixat drinkar som vi döpt efter lärarna och deras egenskaper :D. “Tommy – en söt drink som inte saknar den styrka som ibland behövs” Osv (alkoholfria förstås). Sen blev det förstås disco med riktig DJ.Det var en superlyckad fest! Ungarna kände sig precis så vuxna som de ville vara och de var så fina och söta :)

  6. Den boken står cch pryder min bokhylla, då och då tar jag fram den och bläddrar lite. Lovley!Har inga stora sittningar inplanerade men när så händer, kommer nog boken väl till pass!

  7. Marmelad: Det är en riktigt fin bok, en sån man gärna bläddrar i bara för att den är så fin.Festen för ungdomarna låter otroligt lyckad, jag ska försöka komma ihåg idén tills det blir dax för oss här hemma. Det är många år kvar, men vissa saker är värda att lägga på minnet länge. Att kunna ge ungdomarna en sån fin fest låter som en ynnest! :) Linnéa: Det är en mycket trevlig bok att bläddra i, det planeras inte så många fester här heller men recepten och idéerna kan även inspirera till en mindre sittning med vänner.

  8. Boken är trevlig men min invändning gäller papperskvaliten som jag tycker är trist. Kvaliten på t.ex Leilas kokböcker känns mera geniun & glassig enligt mig. Annars är det en kul bok att bläddra i & inspireras av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *