Time to bake!

Räkna om receptNu är jag äntligen redo för att baka Marthas recept rakt av. Förra året när min mamma var i England så köpte hon ett litet mått till mig för att kunna mäta alla dessa tablespoons som de har i sina recept och nu när leveransen från ni vet vem kom så har jag även de större av cups variant. Men även om man inte har dessa mått så går det med lite klurande bra att översätta recept. Lättast är det att använda en omvandlare, men för att ni ska få ett hum så listar jag Marthas vanligaste ingridienser, tider samt enkla mått nedan.Mått:1 stick of butter = 120 g1 cup of self raising flour = Extra fint vetemjöl 2 1/2 dl1 cup all purpose flour = Ett mjöl med bakpulver i 2 1/2 dl (funkar bra med vanligt mjöl)1 pinch (nypa) = mindre än 1/8 tesked (torr)1 dash (stänk) = tre droppar till knappt 1 1/8 tesked (våt)1 tablespoons =  3 teskedar1 teaspoon = 1 tesked1 ounce (oz.) = 30 gramOmvandlare finns här!Temperaturer:300 F = 148,8 C325 F = 162,8 C350 F = 177 C375 F = 190 COmvandlare finns här!Att göra frosting och spritsa på sina muffins (cupcakes) gillar Martha och denna med Philadelphia Cream Cheese är hennes favorit:200 gram creme cheese50 gram smör2 matskedar vaniljsocker (Martha använder extract)Ca 8 dl florsocker (känn på koncistensen)Blanda ingredienserns i den ordning de står i en matberedare och blanda tills det blir en jämn smet. Tänk på att göra frostingen precis innan muffinsen ska dekoreras eftersom den stelnar lite sedan och går då inte att bre eller spritsas på. Detta recept kan varieras i oändlighet med choklad, kokos eller vad man nu gillar. Tips på goda muffins bottnar att testa frostingen på finns här en masse!Hos The English Shop kan man köpa massor av olika baktillbehör för denna typ av bakning, blandannat frosting på burk. Butiker finns i Stockholm & Göteborg alla vi andra kan beställa via nätet. Ready set bake!Bild: Eget collage med bilder från Google, Martha Srewart, amazon.com samt Isabella Smith.

signature

23 comments

 1. yumm yumm yummie!!Vill ha nuuuuu! om man nu ska ta tex choklad så byter man alltså bara ut creme cheesen…. ? Dum som jag e….. tack för en suppper bra sida!! E nog inne å kikar MINST 2 ggr/dag.kram!Leias-thereses.blogspot.com

 2. Takk skal du ha!!!!!!!!!! Denne skal jeg kopiere og ta vare på!!! Tusen takk!Men det er en ting jeg lurer på noen ganger og det er at de ofte sier “unsaltet butter” og da vet jeg ikke helt hva mener de, vi har jo mye forskjellig margarin/smør her. Tar dere bare vanlig margarin da eller???

 3. Frostning är ju hur läckert som helst.Just nu har jag en delad rentutav skitzofrenrelation med muffins. VILL HA men SKA INTE….. Rhodos 2007 hägrar och kilon ska jag repeterar SKA väck!//M

 4. Therese: Men så roligt, Tack så mycket! :) Om man ska göra frostingen Martha style så använder man bara lite kakao i blandningen. Men när vi testade så körde vi ca hälften av floursockret i chokladvariant. Jag tror inte att man kan tillsätta så mycket vätska som smält choklad skulle ge för då går det inte att spritsa ut det på muffinsen.Kram & Lycka tillKoselig: Så roligt! :) Osaltat smör finns här i Sverige men jag har aldrig testat det utan kör på vanligt smör i alla fall som vanligt. För oftast i recepten brukar det ingå en nypa salt i alla fall. Tror inte att skillnaden är så stor.Lycka till!Att ha det gott: Så roligt! :) Lycka till! KramMinks: Mmmm, frosting är mums! Men ack så farligt som sagt. Muffins är bland det godaste jag vet så jag offrar hellre något annat och äter det ibland. Men om jag borde äta dem, det låter jag vara osagt! ;)

 5. Skålarna är helt underbara, vet du var man kan få tag på dem? Tack för en mysig blogg!

 6. Perfekt! Läser ofta recept hos Martha men ofta strandar allt på de olika måtten. Men nu har jag inga ursäkter längre! Och med min nya vän (kenwood patisiser) kommer nog allt gå som smort, förhoppningsvis iallafall!

 7. Ja den där “Martha Stewart”-sjukan är klart smittsam, själv är jag inne på mitt andra år som prenumerant på Martha Stewart Living. Prenumererar direkt från USA, $48 för 12 nummer och tidningen ligger så gott som alltid i brevlådan en vecka (ibland två) efter att den släppts “over there”…märks det att jag är mer än nöjd. :)En amerikansk måttsats har självklart oxå inhandlats och visst är det mycket enklare att baka med en sådan och slippa översätta varje ingrediens.Tänkte tyvärr agera lite glädjedödare nu när du fått ihop en sån superbra lista för jag fann ett litet fel i den. Self-raising flour är mycket riktigt “Extra fint vetemjöl”, ett mjöl som även innehåller bakpulver, men all purpose flour är alldeles vanligt vetemjöl. Sorry för pekpinneriet, men det blir så mycket lättare att baka med rätt sorts mjöl. :)

 8. Anna: Skålarna som är mini varianter i melamin av de stora i porslin har jag köptpå rean hos http://www.isabellasmith.com. Tack så mycket snälla du! :)

  Linnéa: Nope, inga fler ursäkter både jag och Mr (Mrs) Kenwood insisterar på lite Martha bakande i nära framtid! :)

  Kokospricken: Jag har köpt mina Martha tidningar hos en butik här i stan, men den ska nu dras in pga den säljs för dåligt!!!!(Hur detta är möjligt vet jag inte)
  Så nu ska även jag bli trogen prenumerant! :)

  Måttsatsen har visat sig vara mycket hjälpfull så nu ska även Marthas bakbok beställas som jag tidigare tvekat att inhandla pga det kan vara lite rörigt med måtten. Inga fler undanflykter ty nu är det bara att baka.

  Ang mjölet har vi lite olika uppgifter, enligt några kompisar boende i USA så är det inte samma mjöl eftersom det innehåller kornmjöl (samt lite annat gucka som jag inte minns just nu) som gör att det blir lite stabbigare deg än när man använder vårat svenska mjöl. Men jag håller med om att det funkar lika bra och kanske till och med bättre med vårat vetemjöl så jag har skrivit till det i texten. Mycket bra med pekpinneriet så att det inte blir med komplicerat än vad det behöver! :)

 9. Nu har jag en liten följdfråga. Skulle gärna bli prenumerant jag med ( har fått några lösnummer från goda vänner i USA en tid nu). Vilken sida har ni använt? Har googlat lite men hittar inget vettigt!Linnéa

 10. Första gången jag kontaktade tidningen ang en prenumeration till Sverige skickade jag ett meddelande via ett formulär på http://www.marthastewart.com, men andra gången mailade jag bara till subsvcs@mstewart.customersvc.com så löste det sig. Man får skicka kreditkortsuppgifter och fullständig adress och så drar de pengarna och sen hoppar prenumerationen igång 8-12 veckor senare. Lite lång tid att vänta i mitt tycke, men det är tydligen “normalt” med så lång väntetid i USA. Enligt den info jag fått är det “surface mail” som gäller…alltså båttransport och då får man räkna med 6-8 v leveranstid från det att tidningen släppts i USA. Mina tidningar verkar dock åka racerbåt för, förutom lite strul precis i början, så brukar de dimpa ner i brevlådan efter 1-2 veckor. :)

 11. Åh! TACK! Du har gjort mig till en av världens lyckligaste människor!!! Jag visste inte att “English shop” har en nätshop! HURRA! Här ska beställas grejer!TACK!

 12. Linnéa & Kockospricken: Så bra att ni löste hur man gör för att prenumerera. Jag gjorde likadant och väntar nu tålmodigt på mitt första nummer! :)Susanne: Så roligt! :) Jag har beställt via deras nätshop några gånger och kan varmt rekomendera den.

 13. Anette: Om man beställer lite saker, inget tyngre som möbler och så kostar det ca 170 kr i frakt. Min absoluta favoritbutik! :) Ang cupcakesbehållare så har jag sett en sån någonstans, men kan för mitt liv inte minnas var just nu. Håll lite koll på tex The English shop och http://www.tartdecor.se/default.asp eftersom de säljer liknande produkter.Mmmm, jag har sett den! Ljuvliga skapelser! :)

 14. Juliana: Mycket bra, men det är lite bättre än då med måttsatserna då behöver man inte räkna alls! :)Dessa är små för olika typer av cups, men det finns även rosa stora bunkar. Jag köpte mina små på http://www.isabellasmith.com och mina större för smet och klet på Ica Maxi. De brukar även ha på Duka.Lycka till!

 15. Tack :) Hade också för mig att de var från ICA maxi men “mitt” maxi har inte dem så därför hoppades jag att de fanns någon annan stans också. Ska leta på Duka också. Tack tack :)

 16. Juliana: Jag hoppas att du hittar dem på Duka, annars så såg jag liknande på Inspiration i helgen.Lycka till!

 17. oj vad jag borde ha googlat bättre innan jag började baka min banana cream pie som står i ugnen… speciellt sticka smör, jag fick för mig att det säkert är 50 gram.. så min pajdeg blev lite smalare och nyttigare än vad receptet tyckte :-) Näste gång ska jag göra om och göra rätt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *