Trevlig Helg!

Keylimepaj med smulorNär jag fyllde år så fick jag en fina boken Smulpajer av min mamma i present. Jag har inte hunnit testa några varianter än, men njutit de fina bilderna många gånger. I helgen är dock tanken att denna paj ska avsmakas, tycker att den ser både lätt och lite spännade ut med en botten gjord på Oreos! Receptet är till ca 6 bitar.Keylimepaj med smulBotten:14 st Oreo cockies eller andra mörka cookies, mixade eller hackade. (Spara ca 2 msk smulor att strö över pajen).2 msk smält smörVärm ugnen till 200 grader. Blanda kaksmulorna med smöret i en bunke. Lägg smulorna i en pajform som mäter ca 20 -24 cm i diameter och platta till den lite. Grädda ca 5 min. Låt svalna och sänk värmen till 150 grader. Låt ungsluckan stå öppen en stund.Keylimefyllningen:4 äggulor1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)1 dl limesaft (ca 3 limefrukter)Rör ner äggulor och sedan limesaft i den kondenserade mjölken. Häll fyllningen i pajformen och grädda ca 10 minuter. Ta ut pajen och strö över de sparade kaksmulorna. Servera med lättvispad grädde!Bild: Eget collage med bilder från google samt inscannad bild från boken Smulpajer.

signature

13 comments

  1. Minks: Eller hur! Hoppas att den smakar gott oxå! :) Oreos är en riktig Astridfavorit och rena mardrömmen för vita soffor eftersom smulorna blir svarta. Således perfekta att göra spindlar med! :)

  2. Det är mkt recept på olika pajer så här års på bloggarna, den ena godare än den andra. Känner pressen (och suget) att baka snart. Du får rapportera hur pajen smakade när du provat den!

  3. Malin: Hej på dig! :) Mycket paj så här i sommartider, precis som det ska vara. Jag lovar att berätta hur den smakade på söndag när jag testat att göra den! :)Linda: Mmm, jag hoppas att den är lika god som den låter. För ljuvligt låter det! :)Tack så mycket snälla du, vilken kväll först alla mina mejl tillbaka och så sötaste kommentaren från dig! :)Kram

  4. Christina: Tack så mycket, du är snäll du! Men du levererar så fina texter att du inte behöver photoshoppa, texterna i sig är bilder! :)Nilla: Håller med dig, riktiga USA-vibbar ger detta recept. Imorgon ska det testas! :)Trevlig helg!

  5. Fick boken i födelsedag för inte så länge sedan, igår prövade jag pajen med jordgubbar, mandel och vit choklad – rekommenderas varmt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *