Ny favorit

Potatissallad

Jag brukar plocka på mig de små receptfoldrarna på väg ut ur affären, de är bland de bästa matinspiration man kan få. Nu har det varit stiljte på dessa under lång tid i vår butik där vi oftast handlar men så härom dagen dök en ny fylld med härliga sommar recept. Denna potatissallad blev en snabb favorit hos mig och Astrid, Johan tycker så där om den men jag är säker på att den kommer att röras ihop både en och två gånger i sommar hans rynkande på näsan till trots!Spännande potatissallad (4 portioner)500 g färskpotatis10 späda morötter1 burk kronärtskocksbottnar (eller 1 knippe färsk sparris)1 1/2 dl svarta oliver2 dl Lätt Créme Fraiche Franska ÖrterSkär potatisen i halvor och morötterna i bitar, koka tills de är mjuka. Låt svalna. Häll av kronärtskocksbottnarna och skär dem i halvor. Skiva oliverna. Blanda ihop alla ingridienser. Toppa gärna med lite extra oliver. Mums till grillat!Innan jag önskar trevlig helg vill jag även tipsa om webbutiken Uteungar.se som säljer fiffiga produkter för att skydda de små mot allt för stark exponering av sol nu när sommaren äntligen kommit! Uteungar har även en blogg där man kan läsa om erbjudanden, nyheter mm. (Tjejerna på bloggen Ett bra liv har tidigare tipsat om butiken, men den tål att nämnas igen!)Njut av solen, men sola säkert!Trevlig Helg!Bild: Eget collage med bild och recept från Guldkorn nummer 43.

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *