Marängrutor

Marängrutor

Sharri önskade sig ett tips på en snabb och billig desert som kan serveras till många på en fest hon ska ha i helgen. Dessa marängrutor har jag blivit bjuden på många gånger men det var först i helgen som vi testade att göra dem. Om ni inte redan gjort dem, testa det är en hit! Receptet räcker till 24 rutor.Ingridienser:75 g rumsvarmt smör1 dl strösocker4 äggulor1 lime, pressad saft2 dl vetemjöl1 1/2 tsk bakpulver2 msk mjölkMaräng:4 äggvitor2 dl strösocker250 g hallon och blåbärGör så här:Rör smör och socker pösigt. Rör i en äggula i taget och tillsätt limesaften. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör till sist ner mjölken. Vispa vitorna till hårt skum i en ren bunke. Tillsätt sockret, lite i taget. Bred ut sockerkassmeten (nästan omöjligt, men det går) på ett smort bakplåtspapper i en 30×40 cm stor långpanna. Bred marängsmeten ovanpå och fördela bären.Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 30 min. Låt kakan svalna på ett galler och skär den sedan i bitar och servera med en klick kesella eller vaniljkessela. Dekorera med lite mynta och hallon.Tips! Om jag skulle servera dessa rutor vid ett festligare tillfälle så skulle jag avstå från att ha på bären innan eftersom de har så starka färger så rinner det lätt ut och de ser inte lika aptitliga ut. Istället skulle jag servera färska bär som tex jordgubbar i en skål bredvid samt att jag skulle byta ut kesellan mot vispgrädde eller vaniljvisp. Det är till fördel om bären är lite syrliga eftersom kakan i sig är så söt.Bild: Eget collage med bild och recept från favorit tidningen Vår bästa mat.

signature

4 comments

  1. jag provade dessa och de var en hitt! underbart goda, tack så mycket för tipset. de skall göras fler ggr =)

  2. Emelie Solli: Ja visst var de goda, och enkla att göra dessutom! :)Jag planerar att göra dem igen nästa vecka när vi får kärt besök!

  3. A wonderful article…. In my life, I have never seen a man be so selfless in helping others around him to get along and get working. I feel good that there are people like you too. Thanks for this great weblog of yours. Its surely going to get me to go to higher places!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *