Lite Fakta

The facts

Det är något alldeles speciellt med Grey´s Anatomy, varje avsnitt rycks jag med och lider och gläds med karaktärerna om vart annat. Snart blir det tomt i rutan över sommaruppehållet och då är det tur att man vid eventuell nöd kan hänge sig åt boxarna för maraton njutning! Här är lite skoj fakta om tv-serien:- Sandra Oh (Cristina) Sökte först rollen som Dr Bailey. Isaiah Washington (Dr Burke) sökte först rollen som McDreamy. Rollen som McDreamy var dock tänkt att gå till Rob Lowe men han sa, No Thanks! (Sicken tur)- Alex Karev fanns inte med i original manuset utan rollen tillkom efter att pilotavsnittet var inspelat. Vissa scener filmades om men i många är han digitalt inklippt.- I första säsongen när Meridith sätter upp en lapp på anslagstavlan för att hitta roomates på denså står det “Bush supporters need not apply” som krav. Bilden visades endast i två sekunder, men det var tid nog det så det blev lite liv kring budsakpet.- Alla avsnitt är döpta efter kända låttitlar, flera av dem från Beatles (pilotavsnittet) samt R.E.M.- Serien har fått sitt namn efter Henry Gray´s bok Gray´s Anatomy.- Meredith studerade vid Darthmouth College och huset där hon bor ska ligga i Queen Anne Hill området i Seattle.- Kate Walsh karaktär Addison Shepherd skulle från början endast vara med i 5 avsnitt men hon belv omedelbart poppis och har nu fått en egen spin off serie i USA.- Titellåten heter Cosy in the Rocket och framförs av Psapp.Testa även Grey´s Diagnosis för att få svaret på den glödande frågan, vilken av karaktärerna är du mest lik? Jag var mest lik Dr Miranda Baily, inte så upplyftande kanske men glädjande i alla på något konstigt sätt! (se upp för spoilers)Meredith: Okay, here it is, your choice… it’s simple, her or me, and I’m sure she is really great. But Derek, I love you, in a really, really big pretend to like your taste in music, let you eat the last piece of cheesecake, hold a radio over my head outside your window, unfortunate way that makes me hate you, love you. So pick me, choose me, love me. (se klippet)Bild: Eget collage med bilder lånade här i från. All fakta från Imdb.

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *