En bok jag längtat efter

Vi har känt till att Leila Lindholm arbetat på en ny bok ett tag, men vad den skulle omfatta var inte helt lätt att lista ut. Att det rörde sig om en kokbok hade vi hört, men om den skulle komma i fom av Viktväktarrecept eller en mer “vanliga” recept var frågan. Och ingen som helst skugga över Viktväktarna som jag tycker gör ett fantastiskt jobb, så är jag ändå mycket glad över att det ser ut att bli en kokbok för alla.

leila207

The Fresh Foodie som boken heter beskrivs på följande vis:

En bok för alla som vill leva sund livsstil och ändå njuta av fantastiskt god mat och godsaker. Det är ingen dietbok utan en bok med fokus på hälsa och välbefinnande lättlagade vardagsrätter för hela familjen. Med tydliga markeringar hittar du enkelt de recepten som är äggfria, glutenfria, laktosfria eller sockerfria. Det finns även massor av vegetariska recept som man inte ens tänker på att de är varken vegan eller vegetariska. Det är en kokbok som vänder sig till hela familjen med goda recept som är enkla att laga för alla tillfällen. Det kommer att bli en ny receptbibel för alla som vill leva en aktiv livsstil och äta mat utan tillsatser lagad på naturliga ingredienser.

Det låter som en kokbok helt i min smak då clean food samt mer vegetariskt är något vi jobbar mot här hemma, och Raw är något jag varit nyfiken på länge men inte kommit till skott att undersöka riktigt än. Och att då ha lätta och nyttiga recept anpassade för familjer samlade i en enda bok låter ju strålande så klart. Läser man sedan Leilas egna ord om boken, jag då är man riktigt pepp efter det :).

– Den här boken är nog min mest geniala hitintills. Jag knappt kan bärga mig till att få dela med mig av de nya recepten. Det är ett nytt fräscht sätt att laga mat på som gör gott för hälsan – både invändigt och utvändigt. Recepten är briljant enkla och goda och det är mat som funkar för hela familjen.

leilas108

Boken släpps den 27 april (Enligt Leilas egna sida) och i helgen så sparade jag titeln som “bevaka” hos CDON där den i skrivande stund ligger ca 40 kr under konkurrenten i pris. Något att längta efter som sagt ♥

* Bilden på den GLUTENFRIA chokladtårtan hittade jag på Leila´s Instagram här.

signature

7 comments

 1. “Det finns även massor av vegetariska recept som man inte ens tänker på att de är varken vegan eller vegetariska.”
  Säger den meningen verkligen vad de vill att den ska säga…? :-)
  /Tina

  1. Well, jo jag förstår hur du tänker här. Absolut :). Men jag tänker att just den sortens recept kan komma till stor användning när det kommer till kinkiga barn som inte gillar grönt. Eller som här hemma där jag har en make som är lite svårflirtad när det kommer just till grönt. Det kan mycket väl det som är det magiska med denna kokbok :).

   1. I mina ögon står det “Det finns massor av ‘vegetariska’ recept som inte är veganska eller vegetariska. Men ingen kommer att märka det!”
    Om man stryker “varken” så blir det bättre? Då blir det som du tolkar det…
    /Tina

    1. Men jösses, nej där var inte med alls. Vi får hoppas och tro att det var ämnat att uppfattas som vi gjorde här hemma. Även om det kanske inte var helt tydligt framställt då :).

 2. Det kommer att bli en ny receptbibel för alla som vill leva en aktiv livsstil och äta mat utan tillsatser lagad på naturliga ingredienser.

  Man kan ju säga at hon har höga tankar om sig själv den här Lejla ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *