Julfilmer

Dottern är hemma med halsont och feber så vad passar bättre då än att så smått börja beta av alla de där julfilmerna som vi så gärna vill hinna med. Tanken var att även skriva ett inlägg i ämnet, men jag inser att det skulle bli ganska precis som det inlägget jag skrev 5 december 2012 så jag helt sonika kör en favorit i repris idag, så här skrev jag då: 

Något som är riktigt viktigt för julstämmingen här hemma är julfilmer. Vissa ses enligt tradition, medans andra får ligga till sig lite. Om man googlar på den bästa julfilmen någonsin så tycker många att Die Hard 1 är den absolut bästa, men jag vet inte jag. Här kommer min favoriter:

 

 

Vi börjar med filmerna som ses varje år. 9 december är det Anna-dagen och då försöker vi titta på Love Actually. Från 2003 men fortfarande en underbar historia. Sen tittar jag på The Holiday så klart, men den får jag oftast se själv. Jude Law går inte hem lika mycket hos maken :). En annan film som jag måste se varje jul är The family Stone, . De senaste åren har vi också sett Miracle on 34th Street, vi ser den från 1994 men original versionen ska vara jättefin den med. Astrid ser även gärna Ensam hemma filmerna, men det gör hon året om ;). I år ska vi också se om hon gillar National Lampoon´s christmas vaccation, tror det kan bli en hit faktiskt.

 

 

Sen har vi filmer som ses de år som jag kommer ihåg dem. Jag vet inte hur jag kan glömma bort denna fantastiska film mellan varven, men det gör jag tyvärr. It´s a wonderful life är en riktig klassiker, har ni missat den så se den! While you were sleeping, sockersött med Sandra Bullock. Four Christmases med Reese Witherspoon är en annan som jag glömmer bort, men som jag tycker är rätt så bra när jag väl ser den (går på tv4 nu på lördag). Och så en riktig favorit Serendipity, den måste jag se i år!

 

Sen har vi ju också Elf, Deck the Halls, Tomten är far till alla barnen, Ogifta par en film som skiljer sig (till dessa två fanns ingen trailer tyvärr), Surviving Christmas, Fanny & Alexander, White Christmas, You´ve got mail, Fred Claus. Sist men inte minst Sound Of Music, som inte är en julfilm egentligen men den fungerar extra fint till jul i alla fall.

 

Vilken är din filmfavorit till jul?

signature

16 comments

  1. Oregano & Olivolja: Tack för tips ska genast kolla upp dem, kanske kan någon av de, bli en julklapp till Astrid :).

  2. Om jag får välja sätter jag nog Love Actually på både första, andra och tredje plats;), skämt å sido, vi verkar dela filmsmak och jag hittade några här som jag inte sett tidigare så det ska jag göra den här julen;). Tack för ett jättebra inlägg!

  3. Emma: Tack själv, jag håller med Love Actually är himla bra :).Pia: You´ve got mail tycks inte ha kvalat in på en endaste lite lista över julfilmer, det är lite orättvist tycker jag. Stora delar av hennes fight är ju under julen.

  4. Tack för en bra lista! Har en egen på gång där bl.a. mina egna favoriter Ogifta par och Tomten är far till alla barnen finns med. De är väl dock inte riktigt vad barnen vill se, deras favoriter är mer tidigare julkalenderar, Ensam hemma och sånt… :)

  5. Tack för din filmlista! Jag ska genast påbörja några av dem nu när jag är sjukskriven och inte orkar mycket mer. En av mina favoriter är också Sound of music. En annan av mina favoriter är Bearix Potters Sagovärld. Balettdansande grodor, möss och grisa till underbar musik.

    1. Beatrix Potter har vi hemma också, men jag tror att det är mer vi föräldrar som njuter av den. Vilka minnen man har till den filmen, dagen före julafton var och är ju magisk för ett barn det :).

  6. Hej!
    Jag har flera av dina favoriter på min egen jullista, men lägger till en underbar norsk julfilm: Hjem til jul. Som Love Actually på norska!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *