Sett sen sist # 3 x 2

Just nu går varje ledig stund till att måla här hemma, till helgen hoppas vi vara klara i Astrids rum. Med andra ord så är tv-tittning ganska lågt prioriterat just nu. Men detta till trots så har jag sett lite bra under veckan som gick, några riktiga guldkorn faktiskt som jag tänkte tipsa er om idag.

dokumentar101

Först ut är dokumentären 112 Bröllop som just nu finns att se på SVT Play. I över 20 år har dokumentärfilmaren Doug Block dokumenterat bröllop och under denna tid inte kunnat släppa tanken på vad händer sen? Har livet som gifta blivit som paren hoppades? Så Doug hör av sig till några av sina favoritpar av dessa 112 och ställer just den frågan: Blev livet som ni tänkt? Några var skilda, några ville inte vara med, men några vågade och det som de hade att säga var mycket sevärt tyckte jag. Jag skrattade lite, grät lite, blev en smula frågande och sen återgick jag till mitt målande med huvudet fyllt av tankar. Nästa år har jag och min man varit gifta i 10 år och jag är så innerligt tacksam att det finns så mycket glädje och lycka fortfarande i ordet tillsammans för oss. Skynda se filmen innan 11 december! Här kan ni också läsa mer om projektet och de som deltog.

dokumantar102

Anrika varuhuset Liberty i London gör sig redo för julhandeln och vi får hänga med. Behöver jag säga mer? I tre delar får vi följa personerna som jobbar i varuhuset och se deras vardag samt höra om deras kärlek till att jobba just där. Feelgood dokusåpa typ :). Finns att tillgå på Viaplay.

Nej nu ska jag måla vidare här, idag är det möbler som ska bli målade med kalklitirfärgen Leo. När det blir lite paus då unnar jag mig en stund med Sommarpratarna, även det ett riktigt guldkorn måste jag säga.

Fin start på veckan till er alla!

 

signature

2 comments

    1. Jag kan bara hålla med, ibland kan jag få sug efter bara dokumentärer och så är det allt jag ser under en period. Det är ytterst sällan man inte tar med sig något själsligt och innerligt efter att ha tittat klart. Två tummar upp. Minst :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *