Kladdkakans dag

kladdkaka707

Bland det bästa vi vet Astrid och jag är kladdkaka därför är vi extra pepp just idag så klart då det står den 7 november i almanackan och det betyder Kladdakakans dag. Vi har bestämt oss för att prova Linda Lomelinos recept helt utan mjöl vilket passar mig perfekt, dessutom fick den lysande recensioner i detta grundliga blindtest  bara en sån sak. Låter mycket lovande inför 3-fikat i eftermiddag.

Hemmets sedan tidigare bästa kladdkaka är denna vita variant som vi bakar så fort livet bjuder på lite festligheter. Snart serverar vi den igen då Astrid fyller 12 om några veckor. Då kakan i sig är tämligen söt så serverar vi den med grädde och en lättsockrad hallonsås för att balansera smakerna lite. Fler tips på recept på kladdkakor  hittar ni tex här hos Matplatsen om ni också känner för att röra ihop en kaka idag. Och så  hittade jag denna video med Johanna Westman där hon delar med sig av sina bästa tips i ämnet.

Vi provar Lindas i eftermiddag som sagt, sen har vi knappt hunnit mumsa i oss den så är det dags för Fars dag på söndag också men då kör vi på tårta. Nämligen denna! Sen vilar vi oss lite på måndag inför tisdagens stora dag, nämligen chokladens dag. Jojo, den har en dag också så klart ;).

En riktigt härlig helg till Er alla nu!

signature

3 comments

  1. Du får avrapportera resultatet sedan! Låter spännande med Lindas kaka, men jag blir lite skeptisk när hon skriver att den INTE blir kladdig…

    1. Jag läste innan att den inte blev så kladdig om den gick full tid så jag tog helt sonika ut den lite tidigare. I min ugn räckte det med 3-4 min tidigare bara. Så himla god tyckte vi alla! Jag tror dock att den blir bra om den går full tid också, då blir den nog lite som en fransk chokladkaka. Men idag på kladdkakans dag ville jag att den skulle kladda och det gjorde den :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *