Så här blev den {och planen inför nästa}

pvlova406

Så i fredags blev jag då ett år äldre. 42. helt odramatiskt måste jag säga då jag gått om kring hela året jag var 41 och trott att jag varit 42 så jag ser detta år som ren bonus :). Dagen blev dock inte riktigt som planerat med en liten sjukling här hemma men den blev himla bra ändå. Pavlovan blev inte riktigt som jag tänkt innan heller, men slutet gott även där. Jag menar det är maräng, choklad och grädde. Svårt att misslyckas helt. Problemet var som så ofta att  jag började försent. Den blev inte så där seg som jag önskat och chokladkrämen hann inte svalna riktigt så den fick jag blanda med vispad grädde. Sen hade jag inte någon “ren” choklad hemma utan bara en med nötter i och även om det blev gott så hade det varit snyggare med en neutral variant. Men nu har jag den [för mig] ultimata Pavlovan på g. Under förutsättning  ett att jag börjar i god tid så den kan stå och svalna i ugnen som den ska så blir detta galant. Jag kommer utgå från det vanliga receptet men lägga till 2 – 3 msk kakao. Göra en chokladkräm på 3 dl grädde och 200 g choklad som får smälta ihop i en kastrull och sedan svalna innan krämen bres på Pavlovan. Sist men inte minst toppa med vispad grädde och flisor av choklad. Den fungerar fint som solonummer, men om man vill lyxa till det ytterligare så kan man servera hallon eller jordgubbar till.

Även om fredagens variant nu var lite ilad blev god som sagt, beviset på det är att det bara finns en enda bild på den och den är den ovan. Sen var den slut!

signature

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *