boxfavoriter x 5

Precis som W så går jag all in i tv-serier denna tid på året. Jag älskar verkligen den där känslan man får under första avsnittet av en nyfunnen serie när man känner att man inte vill att det ska ta slut. Man vill bara se ett avsnitt till …. Ett ynka till. Jag spanade lite på Discshops och CDON:s kampanjer efter fynd och hittade några med lite extra guldkant. Jag vet att många av er sett dessa serier redan, men om inte så bjuder jag på 5 Living by H godkända serier idag:

boxar101

The Good Wife: Serien handlar om Alicia Florrick som på grund av en otrohetsskandal där hennes man är inblandad måste börja om sitt liv på nytt. Hon går tillbaka till sitt jobb hon hade innan hon och maken Peter fick barn och hon “hoppar” av sin karriär och får anställning på advokatbyrån Stern, Lockhart & Gardner. Sen drar det hela igång! Intelligent dialog med mycket bra skådespelarinsatser, ett smakprov hittar ni här! Just nu kostar säsong 1-3 299 kr. Säsong 4 hittar ni här.

boxar102

Johan Falk: Ok, detta är inte en tv-serie men det är en serie filmer som hänger ihop likväl. Jag är mycket svag för svensk krim och har sett dessa filmer några gånger vid det här laget. Störst behållning är Joel Kinnaman som Frank Wagner, utan honom blir det inte det andra så bra heller. Så skulle ni mot förmodan inte ha sett dessa filmer så är det hög tid nu :). Filmerna 1-6 hittar ni här till specialpris. Filmerna 7-12 finns här om ni vill se vidare och vill ni börja från början på riktigt så ligger denna box faktiskt först.

boxar103

Borgen: Jag stretade emot länge här och tänkte kan det vara något det där? Dansk politik? Men jo det var precis vad det var det! Jag plöjde två boxar i ett naffs och såg sedan den avslutande säsongen på SVT. Säsong 1 hittar ni här, 2:an här och 3:an här. Summa summarum 478 kr för hela serien.

boxar104

The Newsroom / Scandal: CDON har kör med två boxar för 299 kr så då avslutar jag med dessa två. The Newsroom är är skapat av Aaron Sorkin som tidigare står bakom serier som Vita huset, Studio 60 on the Sunset Strip och så Presidenten och Miss Wade. Gillar man denna typ av serier, det vill säga politiska “pratiga” serier så är denna guld. Min man blir otroligt stressad av allt det här pratandet medans jag tycker att det är mycket intressant. Serien handlar om nyhetsankaret Will McAvoy och de andra som jobbar på News Nights redaktion. Nyheterna som tas upp i programmen är en mix mellan påhittade om verkliga. Säsong 1 hittar du här. Säsong 2 släpps på DVD i augusti och säsong 3 som också avslutar hela serien har premiär på HBO i höst. Har man tillgång till HBO Nordic så finns båda säsongerna där i detta nu. En sneakpeak på säsong 1 hittar ni här!

Scandal är något helt annat det, här är det iof många gånger politiskt ocks men det är även galet spännande mellan varven. Kerry Washington spelar Olivia Pope som driver en krishanteringsbyrå tillsammans med ett gäng udda medhjälpare. Det är grunden, sen blir det mycket Vita huset, ett och annat mord och en hel del kärlek. Serien är skapad av Shonda Rhimes som även ligger bakom serier som Grey`s Anatomy och Private Practice. Lite samma lika känsla i denna serie men den utspelas på annan plats. Säsong 1 hittar ni här och säsong 2 släpps på DVD 19 februari.  Ett smakprov på säsong i hittar ni här!

Med hopp om en fin torsdagskväll till er alla!

Alla bilderna ovan kommer från Pinterest.

signature

6 comments

  1. Tre av fem har jag redan sett och är alla favoriter hos mig med. Borgen och The good wife har jag inte sett än, men efter att precis ha plöjt igenom båda säsongerna av Bron så det är dags att börja på något nytt!

    1. Jag tyckte verkligen jättemycket om Borgen efter något avsnitt var jag helt hooked och är så ledsen över att det är helt slut nu.

      Jag är också mitt emellan serier just nu då jag tömt utbudet av Pretty Little Liars, så då uppstår alltid samma fråga. Se om eller se nytt:)

    1. Jamen är du nyfiken på Borgen då är det dax nu. Men en liten varning på vägen, är första avsnittet lite sådär se avsnitt två också så är du fast sedan. Det törs jag nästan lova :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *