Samma lika – Men lite olika

Minnet är bra, men kort! Pajen som jag nyss plitat ner receptet på är exakt det samma som jag tipsade om för ganska precis ett år sedan idag. Men då hette den Knäckig Rabarberpaj och var från tidningen Buffé. Så kan det gå :).

 

Men jag kör det ett varv till OM någon pajälskare missat detta ypperligga recept. Har man inga rabarber så funkar det säkerligen lika fint med tex hallon eller björnbär. även jordgubbar, äpplen och blåbär skulle jag tro, men då skulle jag minska lite på sockret. Den där näven mandelspån gjorde även sitt till. Denna gång hittade jag receptet i Magisk sommar : Mat och härligheter, jag vet att jag tjatar om den men den äR verkligen himla bra :).

signature

7 comments

  1. Det låter jättegott! Jag som var på jakt efter ett nytt pajrecept efter att ha kört smulpajsvarianten alldeles för länge. Mandelspånen lägger jag nog också till. Har för första gången provat att odla rabarbern under hink (rhubarb forcer), så det ska bli spännande att se hur det har påverkat smaken. Trevlig fortsättning på dagen!

  2. Jag har provat det här rabarber-receptet men blev besviken. Smaken var god, men det var ingen trevlig konsistens ? hårda kanter och geggig i mitten. Jag rekommenderar inte det här receptet, tyvärr.Hej från mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *