Läsvärt

Förra året den 15 november skrev jag bland annat om en urgod blomkålssoppa ur Sweet Paul Magazine. Denna soppa har vi hunnit äta många gånger under året som passerat och som jag funderar på om vi inte ska äta ikväll också. När middagen är avklarad ska jag krypa upp i soffan med en kopp te och bläddra igenom vinterns nya magasin från Sweet Paul på paddan, jag har bläddrat liite i den redan och den ser otroligt fin ut. Sen ligger nya Elle Mat & Vin och väntar. Och så är det en massa mat & bak på tv ikväll också, my kind of night :).

 

Fin kväll till er alla!

 

Liten update på fredagmorgon: Men härligt blädder finns här från Hviit.no!

signature

7 comments

  1. Hej, jag hittar tyvärr inte receptet till brocollisoppan. Har bläddrat och bläddrat :) Kan du dela med dig av det? Stort tack isåfall! Hälsar Åsa

  2. Johanna / Fru form o fix: Så roligt med ettårskalas, jag minns det som igår och nu fyller min "lilla" tio om ca en vecka :).Nilla: Tack snälla, hoppas din kväll var fin också! Jag tittar på Historieätarna men i Svt Play och oftast på helgen. Bra tycker jag.Åsa: Det är en blomkålssoppa, bild på sidan 43 och receptet finns på sidan 46. Den heter Roasted cauliflower soup with star toast. Har jag brottom så kokar jag blomkålen i buljonen med lite lök eller vårlök beroende på vad jag har hemma. När blomkålen är mjuk så häller jag buljongen i en kastrull el dyl. Mixar blomkålen, spär med lite buljong och lite grädde. Gillar när den inte är allt för tunn. Salt och peppar. Värmer upp. Och så serverar jag den med stjärnor av rostat bröd och lite olivolja på toppen. Ibland lite parmesan också … Gott :).

  3. Hej igen, tack snälla för ditt svar, fast på min telefon var det sidan 143 o 146, men nu har jag det!! Plus lite extra tips från dig. Tack o trevlig helg!! Åsa

  4. Åsa: Men du har ju helt rätt, det är på sidorna 143 o 146, det är bara jag som yrar. Tur att det löste sig i alla fall och hoppas att soppan smakar :).Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *