Att vackla till lite

Om någon vecka så fyller jag år och fram tills denna förmiddag så trodde jag faktiskt att jag inte hade några som helst problem med att fylla 40. Bring it on och yada yada ;). Men så idag när jag står i vardagsrummet och försöker få bort lite mer slipdamm så inser jag att vi kommer inte hinna med vår rustlista innan jag fyller, med lite tur kommer vi hinna hälften. Men där tar det stopp. Och där och då med dammsugaren var det lite som det skakade till saker och ting. Det skulle ju vara klart! Jag skulle ju börja det nya med tom lista. Men efter lite te och tycka synd om gnäll (för mig själv) så har jag kommit till sans. Det tar alltid mycket längre tid än vad man först tror, jag vet ju det. Sen att allt måste vara klart till just det datumet, jag är helt säker att jag blir 40 även om inte golvet på konter i källaren inte hunnits målats vita. 

 

 

Igår hittade jag i alla fall något som jag letat efter ett tag och det är klänningen att fira själva dagen i, den fanns på Kappahl och ingår i deras Vintage Stories – kollektion. Den är fin på bild, men jag tycker nog den är ännu finare i verkligheten. Rekommenderas varmt till alla festligeter i vår och sommar!

 

Ikväll ska jag fila på en mer realistisk lista, samt påbörja en ny. Den där jag ska planera ett sommarparty, med eller utan målade golv SKA här umgås :).

signature

18 comments

 1. Klokt.Nästa vecka fyller båda barnen år (smart planering…) och jag har en lista i huvet som inte kommer hinnas med.Men fika ska vi nog göra ändå ;-)

 2. Halloj! Om din enda 40-års hang-up är omålade golv och en ofärdig "göra hemma lista" så har du sluppit jäkligt lätt undan! Själv tänker jag mer på kroppens förfall, ansiktet som alltmer förlorar sin stramhet, tyngdlagen som syns i både jeans och BH, ungarna som blir stora alltför snabbt, kurserna samt resorna som man inte hunnit- ja, livet går liksom rätt mycket för fort.Omålade golv…Bah! ;-)

 3. Anna: Men med fika och ett glatt humör kommer man långt :).Helena: Jag tror nog att det handlar om att fokusera på det man kan (eller trodde att man kunde) ha kontroll på. Att ansiktet inte är lika piggt som det en gång var, ja det kan jag rå över i det lilla bara. Det där med kroppens förfall och det jag inte hunnit med, det har jag inte så svårt med just nu. Men jag har haft en sväng tidigare i livet och det kommer säkerligen över mig igen ;).Men jag har vänner som fyllt 40 och de intygar att det är NU som livet börjar så jag är mest glad. Men jag hade velat börja mina 40 med en ren lista, men det lär det nog aldrig bli ;).

 4. Så kul, jag fyller också 40 i nästa vecka. Har inte direkt haft någon ångest, mest i så fall hur och om det ska firas. Nu blir det ingen stor fest nu i alla fall, men ledighet och en liten resa med familjen står på schemat. Hur firar du?

 5. Andrea: Jag fyller mitt i veckan så på själva dagen så blir det ganska lugnt, bara släkt skulle jag tro. Sen firar vi med en resa och så när sommaren kommit så är tanken att fira (igen) med fina vänner. Så vi firar lite lika du och jag :).Hipp hipp för 40!

 6. Grattis i förskott! När jag fyllde 40 hade jag precis veckorna innan fått mitt andra barn så jag hann inte tänka så mycket på just det. Ett förhållningssätt man kan ha till just 40-grejen är att du nu lämnat de som är 30 nånting – där du varit äldst som 39 åring.Nu kliver du över tröskeln till alla 40-nånting-åringar och där är du yngst!! Jag jobbar också på att acceptera att listornas göromål inte alltid hinns med eller kan prioriteras. Man får vara så tacksam för det man har och ändå har åstadkommit. Kram.

 7. Tiina: Tack Tack :). Jamen det är ett mycket bra sätt att se på det hela ja, snart är man yngst igen då! Perfekt :).Jag vet inte vad det är med dessa listor, men hur jag än gör så ligger jag efter. Listorna må bli kortare och rappare på något sätt. Jag håller med dig, man ska vara tacksam för det man hunnit med,Kram Kram

 8. Og hvorfor så jeg ikke dette blogginnlegget i går FØR jeg faktisk var hos KappAhl… nei og nei,dette var jo en helt nyyyydelig kjole!… god helg:)

 9. Hej!Jag tittar in här då och då för att inspireras av dina fina inredningstips men även för din goda smak vad gäller kläder! Jag har aldrig lämnat kommentar förut, men bör göra detta lite oftare då jag gillar din blogg!Denna klänning är riktigt fin, visste ej att Kappahl sålde så fina kläder! Vad ska du ha för skor till denna, alla tips emottages tacksamt :-) Jag är i behov av tips på snygga skor som jag kan gifta mig i, det får ej vara för hög eller smal klack på. Jag kommer ha en knälång klänning och har svårt att finna skor. Jag vill ej ha traditionsenliga bröllopskor utan "vanliga" snygga skor helt enkelt.

 10. LindaH: Tack snälla för dina fina ord :). Jag gillar ballerinaskor, de är festliga men inte på ett uppenbart sätt. De passar dessutom till det mesta och finns i massor med färger.Varmt lycka till med bröllopet!

 11. Winter, cold feet most easily, as into a icehouse general. <a href="http://www.uggboots5815.co.uk">Ugg Boots Cheap</a> with warm, natural become vogue amounts to a person is holding fashion sheet is tasted. Today season <a href="http://www.uggboots5815.co.uk">Ugg Boots Sale UK</a>, fluffy cute wool must, wear up such as into the greenhouse general, recreating the tide <a href="http://www.uggboots5815.co.uk">Ugg Boots Australia</a> female nature!

 12. Winter, cold feet most easily, as into a icehouse general. <a href="http://www.uggboots5815.co.uk">Ugg Boots Cheap</a> with warm, natural become vogue amounts to a person is holding fashion sheet is tasted. Today season <a href="http://www.uggboots5815.co.uk">Ugg Boots Sale UK</a>, fluffy cute wool must, wear up such as into the greenhouse general, recreating the tide <a href="http://www.uggboots5815.co.uk">Ugg Boots Australia</a> female nature!

 13. Winter, cold feet most easily, as into a icehouse general. [url=http://www.uggboots5815.co.uk]Ugg Boots Cheap[/url] with warm, natural become vogue amounts to a person is holding fashion sheet is tasted. Today season [url=http://www.uggboots5815.co.uk]Ugg Boots Sale UK[/url], fluffy cute wool must, wear up such as into the greenhouse general, recreating the tide [url=http://www.uggboots5815.co.uk]Ugg Boots Australia[/url] female nature!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *